ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تراپاور
انرژی

استارتاپ انرژی هسته‌ای بیل گیتس قرارداد مهمی با یک مرکز داده امضا کرد

استارتاپ تراپاور در زمینه تأمین انرژی از طریق رآکتورهای هسته‌ای پیشرفته فعالیت دارد و بیل گیتس آن را تأسیس کرده است.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

شرکت تراپاور (TerraPower) که استارتاپی در زمینه تأمین انرژی هسته‌ای است، به‌تازگی قرارداد جدیدی برای تأمین انرژی مرکز داده امضا کرده است. این شرکت را بیل گیتس تأسیس کرده است.

انرژی موردنیاز مراکز داده به حدی افزایش یافته که بعضی از آنها برای تأمین نیازهای خود سراغ انرژی هسته‌ای رفته‌اند. شرکت تراپاور یکی از استارتاپ‌هایی است که در این زمینه فعالیت می‌کند و می‌خواهد برق موردنیاز مراکز داده را از طریق انرژی هسته‌ای فراهم کند. این شرکت به‌‌تازگی اعلام کرده در قراردادی با شرکت Sabey Data Centers اقدام به استفاده از رآکتورهای پیشرفته برای تأمین انرژی خواهد کرد.

شرکت SDC از بزرگ‌ترین دارندگان مراکز داده در ایالات متحده محسوب می‌شود و امضای قرارداد با آن موفقیت نسبتاً بزرگی برای تراپاور به‌ شمار می‌رود. تفاهم‌نامه میان این 2 شرکت جهت همکاری استراتژیک، مربوط به تأمین برق مراکز داده ایالت تگزاس و منطقه کوه‌های راکی می‌شود.

محل تاسیس نیروگاه آتی تراپاور

مزایای رآکتورها و نیروگاه‌های تراپاور چیست؟

تراپاور و استارتاپ‌های مشابه آن هنوز راهی طولانی پیش رو دارند و باید مجوزهای قانونی متعددی برای اجرای طرح‌هایشان بگیرند. همچنین فرایند توسعه رآکتورهای هسته‌ای آنها هنوز به پایان نرسیده و زمان بیشتری نیاز دارد. نیروگاه‌های هسته‌ای موردنظر این استارتاپ‌ها در مقایسه با نیروگاه‌های هسته‌ای قدیمی‌تر، کوچک‌تر است؛ در نتیجه می‌توان آنها را نزدیکی محل مصرف انرژی احداث کرد.

نیاز به انرژی برای تأمین برق مراکز داده در یک دهه اخیر، سه‌برابر افزایش پیدا کرده و انرژی هسته‌ای یکی از جایگزین‌های اصلی سوخت‌های فسیلی شناخته می‌شود. علاوه‌براین، انتظار می‌رود با گسترش استفاده از هوش مصنوعی، برق بیشتری برای نگه‌داشتن مراکز داده در زنجیره تأمین قدرت پردازشی موردنیاز باشد. چندی پیش مایکروسافت در توافق‌نامه‌ای موفق شد مجوز فعالیت مجدد نیروگاه هسته‌ای غیرفعالی را بگیرد. همچنین گوگل و آمازون نیز اعلام کرده‌اند از روند توسعه رآکتورهای پیشرفته هسته‌ای، حمایت خواهند کرد.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی