
باتری نمک مذاب دانمارک میتواند برق 100 هزار خانه را برای 10 ساعت تأمین کند
در فرایند ذخیرهسازی انرژی که در آن برق به گرما تبدیل میشود، دمای نمک به 600 درجه سلسیوس میرسد.
دانمارک بهتازگی از ابتکار جدیدی در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر رونمایی کرده است. این کشور از یک سیستم باتری نمک مذاب ۱ گیگاواتساعتی رونمایی کرده که میتواند برق ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را با بازدهی ۹۰ درصد به مدت ۱۰ ساعت تأمین کند.
این سیستم ذخیرهسازی حاصل همکاری مشترک بین شرکت دانمارکی Hyme Energy و شرکت مهندسی سیالات سوییسی Sulzer است. «بنوا مارتین»، مدیر مهندسی پیشرفته در Sulzer میگوید: «ذخیرهسازی انرژی با نمک مذاب فرصتی وسوسهانگیز برای کمک به کربنزدایی از صنعت و تسریع انتقال انرژی است، چه از نظر بازیابی گرما، ذخیرهسازی انرژی تجدیدپذیر یا استفاده از رآکتورهای کوچک مدولار.»
این باتری نمک مذاب توانایی تأمین برق ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را دارد

این فناوری از نمک هیدروکسید مذاب، محصول جانبی مقرونبهصرفه تولید کلر، برای ذخیره انرژی بهدستآمده از منابع تجدیدپذیر استفاده میکند. این سیستم با استفاده از دو مخزن و فناوری کنترل خوردگی نمک هیدروکسید میتواند برق حاصل از منابع تجدیدپذیر را در نمک هیدروکسید مذاب به مدت ۲ هفته ذخیره کند.
در طی فرایند شارژ، الکتریسیته به گرما تبدیل میشود و دمای نمک را تا ۶۰۰ درجه سانتیگراد افزایش میدهد. همچنین فرایند تخلیه شارژ شامل گردش نمک داغ از طریق یک مولد بخار است که میتواند بخار با دمای بالا تولید کند. این بخار را میتوان مستقیماً در فرایندهای صنعتی برای نیرو دادن به توربینها بهمنظور تولید برق استفاده کرد.
براساس گزارش شرکت Hyme Energy، این سیستم توانسته به بازدهی حدود ۹۰ درصدی برای کاربردهای حرارتی صنعتی دست یابد. همچنین راندمان تولید برق این سیستم تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است.
Hyme Energy هماکنون درحالتوسعه بزرگترین سیستم ذخیرهسازی انرژی حرارتی صنعتی جهان است. این مرکز ۲۰۰ مگاواتساعتی در Holstebro دانمارک ساخته میشود.
استفاده از نمک مذاب در سیستمهای انرژی تجدیدپذیر مورد توجه کشورهای بسیاری قرار گرفته. چین نیز اخیراً اولین رآکتور هستهای نمک مذاب توریم جهان را عملیاتی کرده است. این نیروگاه ۲ مگاواتی جایگزینی ایمن و ارزان برای نیروگاههای مبتنی بر اورانیوم است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.