ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سم آلتمن و همجوشی
انرژی

استارتاپ تحت حمایت سم آلتمن می‌خواهد تا سال 2028 اولین نیروگاه همجوشی هسته‌ای جهان را افتتاح کند

این استارتاپ 3.7 میلیارد دلاری وعده داده که تا سال 2028 اولین نیروگاه همجوشی هسته‌ای جهان را افتتاح کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

«سم آلتمن»، مدیرعامل میلیاردر OpenAI، بخش قابل‌توجهی از ثروت شخصی خودش را در استارتاپ Helion Energy سرمایه‌گذاری کرده است. اگرچه شرکت‌ها و کشورهای مختلفی به‌دنبال ساخت نیروگاه همجوشی هسته‌ای هستند، جدول زمان‌بندی فعالیت این استارتاپ 3.7 میلیارد دلاری برای تکمیل چنین نیروگاهی دانشمندان را متحیر کرده است. Helion وعده داده است تا سال 2028 اولین نیروگاه همجوشی هسته‌ای جهان را افتتاح کند.

براساس گزارش بلومبرگ، سم آلتمن بخش کلانی از ثروتش را در استارتاپ هلیون سرمایه‌گذاری کرده که به‌دلیل جدول زمان‌بندی جسورانه‌اش از دیگر شرکت‌ها متمایز است. این شرکت قصد دارد تا 2028 اولین نیروگاه همجوشی هسته‌ای جهان را افتتاح سپس انرژی موردنیاز مایکروسافت را از آن تأمین کند.

طبق قرارداد هلیون با مایکروسافت، این استارتاپ قرار است از نیروگاه همجوشی ساخته‌شده خودش تا سال 2028، برق این غول فناوری را تأمین کند.

نگاه سم آلتمن به افتتاح اولین نیروگاه همجوشی هسته‌ای جهان

سم آلتمن نزدیک یک دهه است که با استارتاپ Helion همکاری کرده و با بنیان‌گذاران آن در ارتباط بوده. به گزارش CNBC، در سال 2021 سم آلتمن 375 میلیون‌ دلار در این استارتاپ سرمایه‌گذاری کرد. سم آلتمن درباره این موضوع گفته بود: «من واقعاً به این شرکت و فناوری آن‌ها اعتقاد دارم.»

سم آلتمن به انرژی پاک علاقه زیادی دارد. او در شرکت Oklo که در حوزه انرژی هسته‌ای فعالیت می‌کند، نیز سرمایه‌گذاری کرده است. در واقع سرمایه‌گذاری‌ روی چنین استارتاپ‌هایی به میلیاردر شدن سم آلتمن کمک کرده است.

هلیون یکی از بهترین استارتاپ‌های حوزه همجوشی هسته‌ای است اما نتایج آزمایش‌هایش را منتشر نمی‌کند یا مانند استارتاپ‌های رقیب، در بررسی‌ها حضور ندارد؛ به همین دلیل جامعه علمی از آن انتقاد کرده است. مدیرعامل این شرکت می‌گوید وظیفه اصلی این شرکت لزوماً انتشار نتایج آزمایش‌هایش نیست، بلکه ساخت یک رآکتور همجوشی است.

انرژی همجوشی هسته‌ای یک منبع تقریباً کامل انرژی خواهد بود و مانند سوخت‌های فسیلی آن را از جایی استخراج نمی‌کنند. همچنین گازهای گلخانه‌ای منتشر نمی‌کند یا باعث ایجاد کوهی از زباله‌های رادیواکتیو نمی‌شود. باتوجه‌به مزایای زیاد این انرژی، این صنعت تاکنون بیش از 7 میلیارد دلار سرمایه جذب کرده است. میلیاردرهای مشهوری مانند «جف بزوس»، بنیان‌گذار آمازون، و «بیل گیتس»، مدیرعامل سابق مایکروسافت، نیز از استارتاپ‌های این حوزه حمایت مالی کرده‌اند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی