ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انرژی خورشیدی فضایی
انرژی

برق خورشیدی از نیروگاه‌های فضایی تا سال ۲۰۳۰ به ایسلند می‌رسد

این روش می‌تواند کاستی‌ها و ضعف‌های مزرعه‌های خورشیدی روی کره زمین را کاهش دهد.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۱ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۳۰

استارتاپ بریتانیایی Space Solar به‌تازگی توافق‌نامه‌ای با شرکت ایسلندی Reykjavik Energy امضا کرده که می‌تواند ایسلند را به اولین کشوری تبدیل کند که از نیروگاه خورشیدی فضایی برق دریافت می‌کند.

به گزارش نشریه نیواطلس، این نیروگاه خورشیدی فضایی ظرفیتی برابر با ۳۰ مگاوات دارد و تا سال ۲۰۳۰ نیز فعالیتش را رسمی آغاز می‌کند. اسپیس سولار، به‌عنوان شرکت سازنده، ادعا کرده می‌تواند تا سال ۲۰۳۶ ظرفیت تولید برق از فناوری‌هایش را به سطح گیگاوات افزایش دهد. این شرکت هم‌اکنون در جستجوی سایت‌های گیرنده اضافی در ایسلند، کانادا و شمال ژاپن است.

تأمین برق از نیروگاه خورشیدی فضایی برای اولین بار در ایسلند

انرژی خورشیدی فضایی

«مارتین سولتاو»، یکی از مدیران ارشد اسپیس سولار، دراین‌باره می‌گوید:

«انرژی خورشیدی مبتنی‌بر فضا مزایای بی‌نظیری با هزینه‌های رقابتی و قابلیت دسترسی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته ارائه می‌کند. شناخت Reykjavik Energy از پتانسیل انرژی خورشیدی مبتنی‌بر فضا برای پیشبرد گذار انرژی هیجان‌انگیز است و ما از همکاری با هم برای آینده‌ای پایدار هیجان‌زده هستیم.»

انرژی خورشیدی به یکی از اصلی‌ترین منابع تأمین انرژی برای کشورها تبدیل‌ می‌شود. اما این نوع از انرژی یک مشکل اساسی دارد و آن این است که خورشید در هنگام عصر بر روی زمین غروب می‌کند. این موضوع باعث کاهش ظرفیت تولید نیروگاه‌های خورشیدی می‌شود و به‌تبع آن، تولید برق از این نیروگاه‌ها را کاهش می‌دهد.

در دهه ۱۹۷۰ پیشنهاد شد برای غلبه به این مشکل، گیرنده‌های انرژی خورشیدی را به مدار زمین‌ همگام (Geosynchronous orbit) منتقل کنند. در ارتفاع ۳۵ هزار و ۷۸۶ کیلومتری چنین نیروگاهی در آسمان در نقطه‌ای بر فراز زمین ثابت می‌ماند. اینجا نور خورشید تقریباً پیوسته و بدون فیلتر هوا، ابر یا غبار وجود دارد.

نحوه کار این سیستم به این صورت است که با استفاده از طیف وسیعی از صفحات خورشیدی فتوولتائیک، نور خورشید می‌تواند به برق سپس به امواج مایکروویو تبدیل شود. این امواج به طیف بزرگی از گیرنده‌های کوچک روی زمین ارسال می‌شود که امواج مایکروویو را دوباره به برق تبدیل و به شبکه منتقل می‌کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • emadmoh
    emadmoh | 3 هفته قبل

    ذره بین بازی رو لونه مورچه‌ها...

مطالب پیشنهادی