ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تبدیل نور خورشید به سوخت جت
انرژی

رآکتور خورشیدی محققان آمریکایی بدون انتشار کربن می‌تواند سوخت جت تولید کند

محققان موفق شدند سیستمی بسازند که برای تولید سوخت جت به برق یا سوخت‌های فسیلی وابسته نیست.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۶ فروردین ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۰

هوانوردی بدون انتشار کربن دهه‌هاست رؤیای مشترک دانشمندان، فعالان محیط‌زیست و مدیران بوده است. اکنون این رؤیا به لطف تحققیات دانشمندان آمریکایی به واقعیت نزدیک‌تر شده است. آنها موفق شدند سیستمی بسازند که کاملاً با انرژی خورشیدی کار می‌کند بدون اینکه به برق یا سوخت‌های فسیلی نیاز داشته باشد.

محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا (CalTech) رآکتور فتوترموکاتالیستی (کاتالیزور نوری-گرمایی) در مقیاس کوچک ساخته‌اند که بدون برق و سوخت‌های فسیلی فقط با انرژی خورشیدی کار می‌کند. این رآکتور گرمای خورشید را جذب و از آن برای ایجاد واکنش‌های شیمیایی لازم برای تولید سوخت استفاده می‌کند. این فناوری می‌تواند جهان را به هوانوردی بدون کربن نزدیک‌تر کند.

رآکتور خورشیدی برای تولید بدون کربن سوخت جت

مزیت رآکتور جدید این است که جذب‌کننده نور خورشید پیچیده آن به دقت مهندسی‌ شده تا درعین کاهش تلفات انرژی، تا حد امکان گرما را حفظ کند. این دستگاه دارای ساختار لایه‌ای از سیلیکون، ژرمانیوم و طلا است که همگی روی یک پایه نقره‌ای قرار گرفته‌اند. بالای این مجموعه یک پنجره کوارتز و یک لایه خلاء قرار دارد که اجازه ورود نور خورشید را می‌دهد.

تبدیل نور خورشید به سوخت جت

به گفته محققان، این رآکتور می‌تواند در زیر نور مستقیم خورشید به دمای 249 درجه سانتیگراد برسد و در طول کارکرد عادی حدود 130 درجه سانتیگراد را حفظ کند. این شرایط برای الیگومریزاسیون اتیلن (C2H4) کافی است: فرایندی که مولکول‌های هیدروکربن ساده را به زنجیره‌های طولانی‌تر، اجزای ضروری سوخت جت، تبدیل می‌کند.

به عبارت دقیق‌تر، رآکتور خورشیدی Caltech می‌تواند اتیلن، یک مولکول دوکربنه را بگیرد و آن را به آلکن‌هایی با 7 تا 26 اتم کربن تبدیل کند: محدوده دقیق سوخت جت معمولی. این فرایند بدون استفاده از سوخت‌های فسیلی یا استفاده از برق خارجی انجام می‌شود. این دستاورد راه را برای تولید سوخت پایدار و بدون کربن هموار می‌کند.

یافته‌های پژوهش محققان در ژورنال Device منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی