ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رکوردشکنی دوباره آمریکا در همجوشی هسته‌ای
انرژی

پیشرفت ادامه‌دار محققان آمریکایی؛ تولید انرژی از همجوشی هسته‌ای بیش از دو برابر شد

تأسیساتی که اولین بار از همجوشی هسته‌ای به انرژی مثبت رسیده بود، رکورد خود را بیش از دو برابر کرده است.

مهدی فروغی
نوشته شده توسط مهدی فروغی | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۸:۳۰

آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور آمریکا بار دیگر به دستاوردی بزرگ دست یافت و رکورد انرژی تولیدی از همجوشی هسته‌ای خود را ارتقا داد.

براساس گزارش تک‌کرانچ، تأسیسات ملی احتراق (NIF) در آزمایشگاه لارنس لیورمور که پیشتر نخستین واکنش همجوشی با بازدهی مثبت انرژی را ثبت کرده بود، اکنون با ثبت انرژی خروجی 5.2 و 8.6 مگاژول —بیش از دو برابر رکورد تاریخی سال 2022— دستاوردی تازه رقم زده است.

دستاورد دوباره آمریکا در همجوشی هسته‌ای

در آزمایش سال 2022، دانشمندان موفق شدند اولین‌ بار به نقطه «احتراق» برسند که در آن انرژی تولیدی (3.15 مگاژول) از انرژی لیزرهای ورودی (2.05 مگاژول) بیشتر بود.

البته این دستاورد بدون درنظرگرفتن 300 مگاژول انرژی موردنیاز برای تأمین قدرت واکنش است اما همین موضوع نشان می‌دهد بهره‌برداری عملی و پایدار از همجوشی هسته‌ای همچنان نیازمند زمان و پیشرفت‌های بیشتر است.

البته موفقیت حاضر نشان‌دهنده پتانسیل فوق‌العاده همجوشی هسته‌ای به‌عنوان منبعی پاک، ایمن و نامحدود برای تأمین انرژی آینده جهان است.

رکوردشکنی دوباره آمریکا در همجوشی هسته‌ای

فرایند همجوشی در این مرکز از نوع «محصورسازی لختی» است. در این روش، 192 پرتو لیزر به گلوله‌ای بسیار کوچک با روکش الماس (به‌ اندازه یک دانه فلفل) شلیک می‌شود تا شرایطی مشابه انفجار ستاره‌ای درون استوانه‌ای طلایی ایجاد شود. انفجار ایجادشده دمایی بالاتر از 55 میلیون و ۵۰۰ هزار درجه سلسیوس و فشاری صدها میلیارد برابر جو زمین به وجود می‌آورد.

بااینکه این موفقیت‌ها بسیار نویدبخش‌اند، هنوز چالش‌های فنی و اقتصادی بزرگی در مسیر استفاده تجاری از این فناوری وجود دارد. کارشناسان معتقدند محصورسازی لختی به‌تنهایی کافی نیست؛ به‌ همین‌ دلیل پروژه‌های دیگری مانند ITER در فرانسه، با روش «محصورسازی مغناطیسی»، می‌کوشند به همجوشی پایدار و قابل‌اتصال به شبکه برق جهانی دست یابند.

همجوشی هسته‌ای که سال‌ها دست‌نیافتنی به‌ نظر می‌رسید، اکنون با پیشرفت‌های اخیر در NIF بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک شده، آن هم در دورانی که نیاز جهان به منابع پاک و پایدار انرژی به اوج رسیده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ali_komijani
    ali_komijani | 4 ساعت قبل

    انرژی چیز عجیبیه! مثل پول میمونه.
    اگه انرژی زیاد ارزون داشته باشی هرکاری میتونی انجام بدی. مثلا میتوی کار درخت رو انجام بدی و دی اکسید کربن هوا رو تبدیل به اکسیژن کنی یا آب شور دریا رو در مقیاس زیاد شیرین کنی. (میدونم الانم میشه ولی هزینه انرژیش اینقدر زیاده که برای کشاورزی و صنعت خیلی به صرفه نیست)

مطالب پیشنهادی