یک تیر و دو نشان با رآکتور نمک گداخته: تولید انرژی بدون کربن و شیرینسازی آب در آمریکا
انرژی هستهای به منبع تأمین انرژی پاک تبدیل میشود.
محققان آمریکایی رآکتور نمک گداختهای میسازند که ضمن تولید انرژی، میتواند پسابها و فاضلاب را به آب شیرین تبدیل کند.
این رآکتور هستهای که درحالحاضر در دانشگاه Abilene Christian ایالت تگزاس در مرحله ساخت است، به تولید انرژی بدون کربن و نمکزدایی از آب کمک میکند؛ درنتیجه 2 مشکل را همزمان حل خواهد کرد. این رآکتور هستهای را Natura Resources که شرکت متخصص در زمینه توسعه رآکتورهای کوچک مدولار است، میسازد.
طبق آزمایشهایی که Natura Resources انجام داده است، رآکتورهای این شرکت میتوانند با فعالیت در دمای ۶۰۰ درجه سلسیوس، حداکثر ۲۵۰ مگاوات انرژی پاک تولید کنند تا در شیرینکردن آب استفاده شود.
رآکتور هستهای برای تولید انرژی و تبدیل فاضلاب به آب شیرین
شرکت Natura Resources مستقر در تگزاس سال ۲۰۲۰ تأسیس شده و بهسرعت توانسته به توسعهدهنده رآکتورهای هستهای پیشرفته برای پروژههای دولتی تبدیل شود. همچنین این شرکت سال ۲۰۲۳ مرکز تحقیقات علوم و مهندسی را در دانشگاه Abilene Christian تأسیس کرد.
Natura Resources از فناوری رآکتور نمک گداخته با سوخت مایع (LF-MSR) استفاده میکند که به نمک گداخته اجازه میدهد بهعنوان سوخت و خنککننده عمل کنند. براساس اطلاعات سایت این شرکت، میتوان از مخلوطی از نمکهای لیتیوم فلوراید (LiF) و بریلیم فلوراید (BeF2) یا نمکهای توریم فلوراید (ThF4) استفاده کرد که به رآکتور اجازه میدهد در دمای بالاتر از رآکتورهای سوخت جامد کار کند.
همچنین سیستم حذف حرارت اولیه در طراحی این رآکتور وجود دارد که تضمین میکند گرمای تولیدشده در فرایند شکافت از طریق حلقه خنککننده حذف میشود سپس میتوان از آن برای سایر مقاصد استفاده کرد. از رآکتور آینده Natura در تگزاس، برای شیرینکردن آب نیز استفاده خواهد شد.
انرژی هستهای هماکنون مجدد موردتوجه دولتها و شرکتهای مختلف قرار گرفته است؛ برای مثال، شرکتهای فناوری برای تأمین انرژی دیتاسنترهای خود سراغ استفاده از انرژی هستهای رفتهاند. همچنین انرژی هستهای میتواند منبع قابلاعتمادی از انرژی بدون کربن باشد و رآکتورهای کوچک مدولار میتوانند مشکل زمان ساخت و هزینه بالای تولید رآکتورهای هستهای را حل کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.