ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

برف مصنوعی با پهپاد
محیط زیست

چین برای اولین بار از پهپادها برای تقویت بارش برف استفاده کرد

در این عملیات از پهپادهای مجهز به سنسورهای پیشرفته استفاده شده است.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۴ دی ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۰

چین برای مقابله با کمبود آب و افزایش بارش باران و برف اولین‌ بار از پهپادها برای عملیات‌های اصلاح آب‌وهوا در ارتفاعات کوه‌های کونلون استفاده کرده است.

به‌ گزارش خبرگزاری شینهوا، کوه‌های کونلون منبع اصلی آب در غرب چین هستند و این کشور با تقویت بارش باران و برف قصد دارد منابع آب‌های سطحی و زیرسطحی را دوباره پر کرده تا از نیازهای آب شرب مردم، کشاورزی و صنعت را برآورده کند.

چین برای تقویت بارش برف دست به کار شد

کوه‌های کونلون چین
نمایی از کوه‌های کونلون

به گفته «یان جیان چانگ»، مدیر مرکز تغییرات آب‌وهوای سین کیانگ، این عملیات در ارتفاع ۳ هزار و ۵۰۰ متری انجام شده است. در چنین ارتفاعی، سطح پایین اکسیژن یکی از چالش‌های اساسی برای توزیع کاتالیزور است. برای مقابله با این چالش، پهپادهای شرکت‌کننده در عملیات به فلرهای دودزای بسیار بلند مجهز شدند و توانستند در ارتفاع ۴ هزار و ۲۰۰ متری با موفقیت مأموریت خود را انجام داده و کاتالیزورها را آزاد کنند.

همچنین پهپادهایی که در این عملیات استفاده‌ شده‌اند، به سنسورها و دستگاه‌هایی با دقت بالا برای موقعیت‌یابی دقیق، پایش لحظه‌ای و اندازه‌گیری دقیق منطقه عملیاتی مجهز شده بودند.

از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون، مرکز تغییرات آب‌وهوای سین کیانگ، ۲۳ آزمایش مشاهده ابر و بارش را همراه آزمایش‌های تقویت بارش باران و برف با استفاده از پهپادهای بزرگ و متوسط انجام داده است. این آزمایش‌ها که اغلب با هدف سنجش میزان اثربخشی پهپادها در عملیات‌های اصلاح آب‌وهوا انجام می‌شوند، درمجموع شامل حدود ۴۶ ساعت پرواز بودند. انجام هر عملیات حدوداً یک ساعت و ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

به گفته رسانه‌های چینی، این آزمایش‌های مقدماتی پایه محکمی برای اولین آزمایش موفق در کوه‌های کونلون فراهم کرده‌اند. همچنین این عملیات اثرات اکولوژیکی مفیدی مانند تقویت اکوسیستم‌های بیابانی، تقویت پوشش گیاهی و کاهش طوفان‌های گردوغبار خواهد داشت.

در عملیات‌های بارورسازی ابرها از ترکیب مواد شیمیایی مانند یدید نقره، یدید پتاسیم یا یخ خشک استفاده می‌شود. چین سال گذشته برای آزمایش بارورسازی ابرها در منطقه خودمختار سین کیانگ از پهپاد تهاجمی و شناسایی با مداومت پروازی بالا استفاده کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی