ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بیابان
محیط زیست

کمربند سبز چین کامل شد؛ کاشت 3 هزار کیلومتر درخت در اطراف بزرگ‌ترین بیابان این کشور

چین به‌تازگی اعلام کرده پروژه کمربند سبز با کاشت 3 هزار کیلومتر درخت در لبه بیابان «تکله‌مکان» کامل شده است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

چین پس از 46 سال برنامه ایجاد کمربند سبزی از درختان در اطراف بزرگ‌ترین بیابان خود را تکمیل کرد. این برنامه بخشی از تلاش‌ها برای پایان‌دادن به گسترش این بیابان و جلوگیری از طوفان‌های شن‌وماسه‌ای بود که در فصل بهار بخش‌هایی از این کشور را درگیر می‌کند.

به‌ گزارش رسانه People’s Daily و به نقل از رویترز، چین چند روز پیش «کمربند سبز» حدوداً 3 هزار کیلومتری پیرامون بیابان «تکله‌مکان» را در شمال غرب منطقه شین‌جیانگ تکمیل کرد. کارگران آخرین روز کاری خود در 100 متر انتهایی این کمربند، لبه جنوبی بیابان، درخت کاشتند تا این پروژه کامل شود.

مقابله با گسترش بیابان از طریق کمربند سبز چین

تلاش برای محصورکردن بیابان تکله‌مکان در سال 1978 با پروژه «سه کمربند شمالی» آغاز شد که با نام پروژه دیوار سبز چین نیز شناخته می‌شود. طی این دهه‌ها بیش از 30 میلیون هکتار درخت در این کشور کاشته شد. کاشت درخت در شمال غرب به چین کمک کرد کل پوشش جنگلی خود را تا انتهای سال گذشته به بالای 25 درصد برساند. این رقم سال 1949 حدود 10 درصد بود.

کاشت درخت در اطراف بیابان بزرگ چین

طبق اعلام رسانه People’s Daily، در 40 سال گذشته پوشش جنگلی فقط در شین‌جیانگ از 1 به 5 درصد رسیده است. پروژه ایجاد کمربند شامل دهه‌ها آزمون‌وخطا با درختان و گونه‌های گیاهی مختلف بود تا مشخص شود کدام گیاه بیشتر دوام می‌آورد.

منتقدان این پروژه می‌گویند نرخ دوام گیاهان اغلب اندک بوده و نتوانسته به‌شکلی مؤثر طوفان‌های شن‌وماسه را کاهش دهد. این طوفان‌ها گاهی به پایتخت این کشور در پکن نیز می‌رسند.

اکنون یکی از مسئولان اداره جنگل‌بانی شین‌جیانگ به خبرنگاران اعلام کرده چین به کاشت گیاه و درخت در امتداد لبه تکله‌مکان ادامه می‌دهد تا مطمئنان شود گسترش بیابان کنترل خواهد شد. او همچنین گفت جنگل‌های صنوبر در لبه شمالی این بیابان می‌تواند با تغییر مسیر سیلاب‌ها احیا شود. به‌علاوه، مسئولان چین در نظر دارند با شبکه جدیدی از جنگل‌ها از زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها در لبه غربی محافظت کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی