ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جیوه
محیط زیست

سطح جیوه در جو زمین به‌خاطر فعالیت انسان‌ها 7 برابر شده است

به گفته دانشمندان، جو زمین ابتدا حاوی حدود 580 تن جیوه بوده، اما امروزه سطح جیوه اتمسفر به حدود 4000 تن رسیده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۵ آبان ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که سطح آلودگی جیوه در جو زمین از زمان آغاز عصر مدرن (حدود سال 1500 میلادی)، 7 برابر بیشتر شده است.

دانشمندان در تحقیق خود که در ژورنال Geophysical Research Letters منتشر شده است، ادعا می‌کنند که جو زمین پیش از اینکه انسان‌ها شروع به انتشار این ماده کنند، حاوی حدود 580 تن جیوه بوده، اما امروزه سطح جیوه اتمسفر به حدود 4000 تن رسیده است. تفاوت بین این دو میزان، تأثیر فعالیت‌های انسان بر افزایش آلودگی جیوه جو را نشان می‌دهد.

«السی ام. ساندرلند»، نویسنده اصلی این مطالعه از «دانشگاه هاروارد»، در بیانیه‌ای می‌گوید:

«درک چرخه طبیعی جیوه که توسط فعالیت‌های آتشفشانی هدایت می‌شود، یک هدف مهم برای سیاست‌هایی با هدف کاهش انتشار جیوه است و به ما اجازه می‌دهد تا تأثیر فعالیت‌های انسانی بر محیط‌زیست را بیشتر درک کنیم.»

خطرات جیوه برای محیط‌زیست و انسان‌ها

جیوه و به‌ویژه نوعی از آن با نام Methylmercury برای انسان بسیار سمی است. تقریباً همه ما روزانه تا حدی در معرض آن هستیم و ماهی و غذاهای دریایی میزان بسیار زیادی از این مواد را در خود دارند. به گفته محققان، کمتر از یک نانوگرم جیوه به‌طور معمول در یک متر مکعب هوا یافت می‌شود، اما این مقدار ناچیز حتی توسط ماهواره‌ها نیز قابل تشخیص نیست.

در طول چند وقت گذشته گزارش‌های زیادی درباره تغییرات آب‌و‌هوایی و محیط‌زیست منتشر شده است که متأسفانه اکثر آن‌ها نگران‌کننده هستند. اخیراً دانشمندان اعلام کردند که آب نیمکره جنوبی زمین به‌تدریج درحال تمام‌شدن است. صندوق جهانی طبیعت نیز هفته گذشته گفت که 650 هزار هکتار از دشت‌های بزرگ آمریکا تنها در سال 2021 تخریب شده است. این گزارش‌ها، همان‌طور که محققان سازمان ملل هشدار داده بودند، نشان می‌دهد که جهان درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی محیط‌زیستی است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی