ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تغییر محیط‌زیستی
محیط زیست

هشدار محققان سازمان ملل: جهان درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی محیط‌زیستی است

پژوهشگران در گزارشی اعلام کرده‌اند که جهان درحال حرکت به‌سمت نقاط بحرانی بی‌بازگشت است و باید دست به تغییراتی جدی زد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ آبان ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۱

محققان سازمان ملل متحد هشدار داده‌اند که بشریت به‌شکل خطرناکی درحال نزدیک‌شدن به نقاط بحرانی بی‌بازگشت است؛ نقطه‌ای که به‌طرزی بحرانی بر توانایی ما برای کنارآمدن با فجایع آسیب وارد خواهد کرد. این پژوهشگران می‌گویند خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی در آینده می‌تواند مشکل تأمین خوراک را برای مردم به‌وجود آورد.

به گزارش گاردین، گزارش جدید دانشگاه سازمان ملل (UNU) در آلمان به نقاط خطرناکی اشاره کرده که جهان درحال نزدیک‌شدن به آن‌هاست، اما هنوز امکان جلوگیری از آن‌ها وجود دارد. این نقاط بحرانی ازجمله ازدست‌رفتن یخچال‌های طبیعی (که در بسیاری از مناطق دنیا برای تأمین آب اهمیت دارند) و تجمع زباله‌های فضایی در مدار (که می‌توانند عملکرد ماهواره‌های هشداردهنده درزمینه تغییرات آب‌وهوایی را مختل کنند) هستند.

نقاط بحرانی محیط‌زیستی می‌توانند فاجعه‌بار باشند

این نقاط حساس با کوچک‌ترین تغییری می‌توانند فعال و مشکل‌ساز شوند و اتفاقات بسیار بزرگ‌تری را به‌دنبال داشته باشند. این نقاط که از آن‌ها با عنوان نقاط بحرانی ریسک یاد می‌شود، با نقاط بحرانی اقلیمی تفاوت دارند. نقاط بحرانی اقلیمی ازجمله نابودی جنگل‌های بارانی آمازون و ازبین‌رفتن جریان مهم اقیانوس اطلس هستند. نقاط بحرانی ریسک تأثیر مستقیم‌تری روی زندگی مردم می‌گذارند، درحالی‌که نقاط بحرانی اقلیمی تغییرات بزرگ‌تری را رقم می‌زند که شاید خیلی زود ملموس نباشد.

دکتر «زیتا سبس‌واری» از مؤسسه محیط‌زیست و امنیت بشری UNU می‌گوید: «در شرایطی که بی‌رویه درحال برداشت از منابع آب، آسیب‌زدن به طبیعت و آلوده‌سازی زمین و فضا هستیم، به‌شکل خطرناکی به مرز چند نقطه بحرانی ریسک نزدیک می‌شویم و این اتفاق می‌تواند سیستم‌هایی را نابود کند که حیات ما وابسته به آن‌هاست.» او می‌گوید بشر درحال از‌دست‌دادن ابزارهای لازم برای مدیریت ریسک است.

محققان می‌گویند در آینده احتمالاً به نقطه‌ای می‌رسیم که بیمه مسکن از دسترس خارج می‌شود و بسیاری از مردم در مواجهه با فجایع طبیعی، حمایت‌های اقتصادی را از دست می‌دهند. مشکل بعدی به بحران ریسک خشک‌شدن آب‌های زیرزمینی مربوط می‌شود که همین حالا در کشورهایی مثل عربستان رخ داده و در هند نیز درحال رخ‌دادن است.

دانشمندان توصیه کرده‌اند که تغییر رویه باید به‌سرعت آغاز شود و ارزش‌ها نیز باید تغییر کنند. آن‌ها می‌گویند ما باید اجداد خوبی برای آیندگان باشیم و به حق زندگی و بهره‌مندی از محیط‌زیست در نسل‌های آینده احترام بگذاریم.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی