ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گزارش سازمان ملل درباره تأثیر هوش مصنوعی بر مشاغل
هوش مصنوعی

هشدار سازمان ملل: هوش مصنوعی می‌تواند بر 40 درصد مشاغل جهانی تأثیر بگذارد

سازمان ملل متحد پیش‌بینی می‌کند ارزش بازار هوش مصنوعی تا سال 2033 به 4 تریلیون و ۸۰۰ میلیارد دلار برسد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

سازمان ملل متحد پیش‌بینی می‌کند ارزش بازار هوش مصنوعی تا سال 2033 به 4 تریلیون و ۸۰۰ میلیارد دلار برسد که تقریباً برابر اندازه اقتصاد آلمان است این آژانس نگرانی‌هایی را نیز مطرح کرده است: هوش مصنوعی می‌تواند در سراسر جهان بر 40 درصد مشاغل تأثیر بگذارد و نابرابری بین کشورها را بدتر کند.

براساس گزارش آژانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (UNCTAD)، پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار هوش مصنوعی تا سال 2033 به 4 تریلیون و ۸۰۰ میلیارد دلار برسد. البته هوش مصنوعی پیشرفته در تمام کشورها فراگیر نخواهد نبود؛ یعنی دستاوردهای اقتصادی ناشی از این فناوری در برخی کشورها متمرکز می‌ماند. همچنین این آژانس نگرانی‌هایی درباره اتوماسیون و جابه‌جایی شغلی مطرح کرده و هشدار داده هوش مصنوعی می‌تواند 40 درصد مشاغل را در سراسر جهان تحت‌تأثیر قرار دهد.

طبق این گزارش، هوش مصنوعی صرفاً برای مشاغل جنبه منفی ندارد و می‌تواند صنایع جدید ایجاد و کارکنان را توانمند کند؛ به شرطی که سرمایه‌گذاری کافی در ارتقای مهارت‌های افراد وجود داشته باشد.

تأثیر هوش مصنوعی بر مشاغل

گزارش سازمان ملل درباره تأثیر هوش مصنوعی بر مشاغل

به گفته سازمان ملل، ابزارهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی اقتصاد را متحول و فرصت‌های زیادی ایجاد می‌کنند اما نابرابری بیشتر بین کشورها را نیز به‌‌دنبال دارند. این گزارش نشان می‌دهد 100 شرکت که عمدتاً در ایالات متحده و چین واقع شده‌اند، 40 درصد هزینه‌های تحقیق‌وتوسعه در زمینه هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده‌اند.

علاوه‌براین، سازمان ملل اشاره می‌کند غول‌های فناوری پیشرو آمریکایی که از رونق هوش مصنوعی سود می‌برند، مانند اپل، انویدیا و مایکروسافت، اکنون نیز ارزش بازاری دارند که با تولید ناخالص داخلی کل قاره آفریقا رقابت می‌کند. تسلط هوش مصنوعی بر سطوح ملی و شرکتی شکاف‌های فناوری را بیش‌ازپیش افزایش می‌دهد و بسیاری از کشورها را در معرض خطر عقب‌ماندن قرار می‌دهد. این گزارش می‌گوید 118 کشور در موضوع حاکمیت هوش مصنوعی غایب هستند.

UNCTAD در گزارش خود برای کاهش نابرابری و فراگیرترشدن هوش مصنوعی توصیه‌هایی به جامعه بین‌المللی کرده است: انتشار عمومی فناوری‌های هوش مصنوعی، احداث زیرساخت‌های هوش مصنوعی مشترک، استفاده از مدل‌های هوش مصنوعی متن‌باز و ابتکارعمل برای به اشتراک گذاشتن دانش و منابع هوش مصنوعی.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی