اولین قطعنامه جهانی سازمان ملل برای توسعه هوش مصنوعی ایمن تصویب شد
هدف اصلی این قطعنامه، توسعه و گسترش هوش مصنوعی ایمن، مطمئن و قابل اعتماد است.
مجمع عمومی سازمان ملل پیشنویس قطعنامهای را که توسط ایالاتمتحده برای ارتقای توسعه هوش مصنوعی تهیه شده بود، تصویب کرد. این قطعنامه خواستار توسعه ایمن، مطمئن و قابلاعتماد سیستمهای هوش مصنوعی است تا این فناوری بهشکل پایدار برای همه مردم در سراسر جهان در دسترس قرار گیرد. البته سازمان ملل هیچ برنامه قابلتوجهی برای اجرای این قطعنامه جدید ارائه نداده است.
براساس گزارش وبسایت سازمان ملل، 120 کشور عضو سازمان ملل متحد ازجمله چین از پیشنویس این قطعنامه حمایت کردند. سازمان ملل متحد نیز به دلیل این حمایت گسترده، این قطعنامه را بدون رأیگیری بهتصویب رساند. به گفته مشاور امنیت ملی ایالاتمتحده، این اتفاق بیسابقه برای تنظیم و بررسی یک فناوری نوظهور پیشرفته، میتواند یک گام تاریخی روبهجلو برای دستیابی به هوش مصنوعی ایمن باشد.
قطعنامه سازمان ملل برای توسعه هوش مصنوعی ایمن
در این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل و سایر ذینفعان خواسته شده است که از استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی ناسازگار با قوانین بینالمللی حقوق بشری خودداری کنند. بهعبارتی همان حقوق اساسی که افراد در سراسر جهان از آن برخوردار هستند، باید در بخش دیجیتال نیز اجرایی و محافظت شود.
درحالی که الگوریتمهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی معمولاً به صورت متنباز هستند، همه کشورها در پذیرش و توسعه فناوری هوش مصنوعی پیشرفت یکسانی ندارند. بنابراین از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواسته شده است تا با کشورهای درحال توسعه همکاری و از آنها حمایت کنند تا تمام کشورها بتوانند از مزایای هوش مصنوعی بهرهمند شوند.
قطعنامه سازمان ملل توسعه ایمن هوش مصنوعی و همکاری جهانی را ترویج میکند، اما هیچ اقدام قابلتوجهی برای این منظور ارائه نمیدهد. البته تلاشهای سختگیرانهتری برای نظارت بر هوش مصنوعی درحالحاضر انجام شده است؛ برای مثال اخیراً پارلمان اروپا، قانون هوش مصنوعی (AI Act) را با اکثریت آرا تصویب کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.