ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

قانون هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

پارلمان اروپا اولین قانون جهان برای کنترل هوش مصنوعی را تصویب کرد

براساس قانون هوش مصنوعی، سیستم‌های یادگیری ماشینی با توجه به خطر بالقوه‌ای که به‌همراه دارند، به چهار دسته اصلی تقسیم خواهند شد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۶:۴۵

قانون‌گذاران پارلمان اروپا، قانون هوش مصنوعی (AI Act) را با اکثریت آرا تصویب کردند؛ مجموعه قوانینی که هدف آن تنظیم سیستم‌های هوش مصنوعی براساس یک رویکرد مبتنی بر ریسک است. این قانون با 523 رأی موافق، 46 رأی مخالف و 49 رأی ممتنع به تصویب رسیده است.

طبق گزارش یورونیوز، این قانون که پس از تصویب سیاسی و فنی، نیاز به تأیید نهایی پارلمان اروپا داشته، اکنون به‌احتمال‌زیاد در ماه مه 2024 (اردیبهشت-خرداد) اجرا خواهد شد.

قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا

براساس این قانون هوش مصنوعی، سیستم‌های یادگیری ماشینی با توجه به خطر بالقوه‌ای که به‌همراه دارند، به چهار دسته اصلی تقسیم خواهند شد. برای سیستم‌هایی که میزان خطر آن‌ها بالا تشخیص داده شود، قوانین سختگیرانه‌ای اعمال خواهد شد که قبل از ورود به بازار اتحادیه اروپا باید از آن‌ها پیروی کنند.

همان‌طور که تک کرانچ در گزارش خود اشاره کرده است، ظاهراً AI Act به‌صورت مرحله‌ای اجرا خواهد شد و اجرای کامل آن احتمالاً تا اواسط سال 2027 طول خواهد کشید.

واکنش قانون‌گذاران به تصویب AI Act

«براندو بنیفی»، قانون‌گذار ایتالیایی و یکی از رهبران AI Act در پارلمان، در کنفرانس مطبوعاتی خود از امروز به‌عنوان «یک روز تاریخی» یاد کرد و گفت:

«ما اولین مقررات در جهان را داریم که برای توسعه ایمن و انسان‌محور هوش مصنوعی مسیر روشنی ارائه می‌کند. ما اکنون متنی داریم که اولویت‌های پارلمان را منعکس می‌کند. اکنون نکته اصلی اجرا و انطباق کسب‌و‌کارها و مؤسسات خواهد بود. ما همچنین درحال کار روی قوانین بیشتری برای دستورهای بعدی مانند دستورالعملی در مورد شرایط محل‌کار و هوش مصنوعی هستیم.»

«تیری برتون»، کمیسر بازار داخلی اتحادیه اروپا نیز در ایکس نوشت:

«از حمایت قاطع پارلمان اروپا از AI Act ما، اولین قانون جامع و الزام‌آور جهان برای هوش مصنوعی، استقبال می‌کنم. اروپا اکنون یک قطب استانداردساز جهانی درزمینه هوش مصنوعی است.»

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی