ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زلزله ژاپن
محیط زیست

زلزله 7.6 ریشتری ژاپن باعث تغییر 200 متری خط ساحلی برخی مناطق شده است

کارشناسان همچنین تصاویر ماهواره‌ای را منتشر کرده‌اند که این تغییرات را نشان می‌دهد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۳ دی ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

زلزله 7.6 ریشتری که در اولین روز سال 2024 ژاپن را لرزاند، نوار ساحلی برخی مناطق این کشور را تا حدود 200 متر جابه‌جا کرده است. کارشناسان با کمک عکس‌های ماهواره‌ای ثبت‌شده و بازدیدهای میدانی خود، تفاوت قبل و بعد از زلزله را در خط ساحلی تأیید کرده‌اند.

ژاپن سال 2024 را یک زلزله بسیار قوی آغاز کرد. این زمین لرزه به‌قدری قدرتمند بود که آژانس هواشناسی ژاپن پس از مشاهده امواجی به ارتفاع یک متر در امتداد سواحل غربی، هشدار سونامی را برای اولین‌بار پس از سال 2011، صادر کرد.

منطقه‌ای که زلزله ژاپن در آن رخ داده، محل همگرایی چهار صفحه تکتونیکی است که تخمین زده می‌شود 20 درصد زلزله‌های جهانی با حداقل شدت 6.0 ریشتر در این منطقه رخ داده باشند. همچنین تصاویر ماهواره‌ای که چند روز پس از این زمین‌لرزه گرفته شده است، نشان می‌دهد که زمین در مناطق خاصی از ژاپن به‌سمت بالا یا کناره‌ها حرکت کرده است. دانشمندان با تحلیل دقیق‌تر اعلام کرده‌اند که این تغییر تا 243 متر گسترش یافته است.

تغییر خط ساحلی ژاپن با زلزله 7.6 ریشتری

«ناهل بلگرزه» که رویدادهای آب‌و‌هوایی را رصد می‌کند، تصویر متحرکی از نحوه تغییر خط ساحلی ژاپن را در شبکه اجتماعی ایکس به اشتراک گذاشته است. در این تصاویر ماهواره‌ای، وضعیت «شبه‌جزیره نوتو» در استان «ایشیکاوا» قبل و بعد از سونامی نمایش داده می‌شود.

محققان مؤسسه تحقیقات زلزله دانشگاه توکیو نیز پس از زمین‌لرزه تحقیقات میدانی خود را آغاز و یک برآمدگی 0.2 متری حاصل از زمین‌لرزه را در مکان‌های مختلفی مشاهده کردند. آن‌ها همچنین با مردم محلی صحبت کرده‌اند تا بتوانند تأیید کنند که زلزله و بالاآمدن سطح ساحل به‌طور هم‌زمان رخ داده است یا خیر.

تصاویر گرفته‌شده توسط رادار SAR ماهواره رصد زمینی پیشرفته-2 (ALOS-2) ژاپن نیز تأیید می‌کند که در مناطقی مانند خلیج «مینازوکی» (Minazuki) زمین تا 656 فوت (200 متر) بالا آمده است. در مناطق دیگری ازجمله بندر «نافونه» (Nafune) و شهر واجیما در استان ایشیکاوا نیز چنین چیزی مشاهده شده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۲۴ دی ۱۴۰۲

    ولی دیدیم که ژاپن هم خیلی بزرگ میکرد که ما اینیم و ساختمونامون مقاوم هستند! برخی مناطق که دیدم داغون شده بود رسما

مطالب پیشنهادی