ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

رنگ‌آمیزی سفید
محیط زیست

محقق دانشگاه کالیفرنیا: اگر 2 درصد از زمین را سفید کنیم، گرمایش جهانی کاهش می‌یابد!

البته برای انجام این کار به حدود 1000 میلیارد لیتر از سفیدترین رنگ دنیا نیاز داریم.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۷ تیر ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

محققان دانشگاه پردو در سال 2021 رنگ سفیدی را طراحی کردند که می‌تواند بیش از 98 درصد نور را بازتاب دهد. حالا گفته می‌شود که اگر با این رنگ حدود 1 تا 2 درصد از سطح زمین را بپوشانیم، احتمالاً می‌توانیم تا حدی به حل مشکل گرمایش جهانی و تغییر اقلیم کمک کنیم.

به گزارش وب‌سایت ساینس‌الرت، «جرمی ماندی»، پروفسور مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه کالیفرنیا، دیویس که درزمینه فناوری‌های پاک تحقیق می‌کند، می‌گوید با استفاده از رنگ سفید دانشگاه پردو در 1 تا 2 درصد سطح زمین می‌توان بازتاب نور به فضا را افزایش و درنتیجه مقدار جذب نور را کاهش داد تا دمای کره زمین پایدار شود.

ماندی می‌گوید مقدار نوری که به فضا برگردانده می‌شود، آسیب چندانی به کیهان وارد نمی‌کند، چون بازگشت این نور به فضا شبیه به ریختن یک فنجان آب درون اقیانوس است. ولی 1 تا 2 درصد از سطح زمین دقیقاً چقدر خواهد بود؟

1 تا 2 درصد از سطح زمین چقدر می‌شود؟

مساحت کل سطح سیاره ما (که اکثر بخش‌های آن را اقیانوس‌ها فرا گرفته‌اند) حدود 510 میلیون کیلومتر مربع است. بنابراین 1 تا 2 درصد آن معادل حدود 5 تا 10 میلیون کیلومتر مربع خواهد بود.

جهت مقایسه باید گفت که مساحت خشکی‌های ایالات‌متحده تنها حدود 9 میلیون کیلومتر مربع است. بنابراین باید فضایی به اندازه کشور آمریکا را به رنگ سفید درآوریم. اگر رنگ تولیدشده در دانشگاه پردو مثل رنگ‌های تجاری باشد – که هدف محققان آن‌ها همین بوده است – هر گالن آن می‌تواند 37 متر مربع را پوشش دهد. بنابراین به 139 میلیارد گالن (معادل 526 میلیارد لیتر) رنگ سفید نیاز داریم تا فقط 1 درصد از سطح زمین را پوشش دهیم.

اگر قرار باشد این مقدار را به 2 درصد برسانیم، رنگ موردنیاز هم باید دو‌برابر شود. تازه این قضیه با صرف‌نظرکردن از دشواری‌های رنگ‌آمیزی صحراها، کوه‌ها و جنگل‌هاست. درنتیجه خود ماندی هم اذعان دارد که این راهکار چندان نمی‌تواند عملی باشد و مطمئناً در بلندمدت به کمک مشکل تغییرات اقلیمی نمی‌آید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی