ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عکس برنده جایزه خرس قطبی
محیط زیست

عکاس ایرانی با تصویر خود از یک خرس قطبی، برنده مسابقه عکاسی حیات‌وحش شد

سازمان ملل می‌گوید تنها ۱۵ سال برای حفظ این گونه آسیب‌پذیر از عواقب بحران اقلیم زمان باقی مانده است.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۱:۳۰

تصویری از یک خرس قطبی که روی یک کوه یخ چرت می‌زند، توجهات را دوباره به‌سمت زیستگاه‌های درحال نابودی این جانوران جلب کرده است. تصویر نیما ساریخانی از این خرس قطبی برنده جایزه مردمی عکاسی حیات‌وحش موزه تاریخ طبیعی لندن (NHM) شده است.

ساریخانی این عکس را در یک کاوش سه‌روزه در آب‌های مجمع‌الجزایر سوالبار نروژ گرفته است. او در اعلامیه خبری این جایزه گفت:

این عکس احساساتی قوی را در بسیاری از شاهدانش برانگیخته است. از آن‌جا که تغییر اقلیم بزرگ‌ترین چالش پیش روی ماست، من همچنین امیدوارم که این عکس امیدبخش باشد؛ هنوز زمان برای جبرانی آسیبی که به‌بار آورده‌ایم وجود دارد.

NHM

این تصویر برنده جایزه به‌طور واضح تهدیدی را که گونه خرس قطبی با آن رویرو است به‌نمایش درمی‌آورد. دانشمندان توافق نظر دارند که این تهدید یکی از عواقب بحران اقلیمی است.

این کوه یخ کوچک سرپناهی موقت را برای خرس به‌وجود آورده است ــ تمثیلی از این که با گرم شدن جهان زیستگاه این حیوانات چگونه کوچک و کوچک‌تر می‌شود.

عکس برنده جایزه خرس قطبی
نیما ساریخانی - عکاس حیات وحش سال (موزه تاریخ طبیعی لندن)

عکس آقای ساریخانی از طریق یک نظرسنجی عمومی از میان ۲۵ عکس نهایی به‌عنوان عکس برنده انتخاب شد. این عکس ۷۵٬۰۰۰ رأی را به‌خود اختصاص داد که موزه تاریخ طبیعی می‌گوید یک رکورد است. بیش از ۵۰٬۰۰۰ عکس در این رقابت شرکت داشتند.

تصویر آقای ساریخانی در لحظه‌ای بحرانی برای خرس‌های قطبی توجهات را به آن‌ها جلب کرده است. صندوق جهانی حیات‌وحش (WWF) می‌گوید تنها ۲۲٬۰۰۰ خرس قطبی در حیات‌وحش باقی مانده‌اند.

این گونه در گروه جانوران آسیب‌پذیر طبقه‌بندی شده است ــ این گروه نسبت به جانوران درخطر با تهدیدات کمتری روبرو هستند. صندوق جهانی حیات‌وحش می‌گوید خرس‌ها تحت فشار شدید عواقب بحران تغییر اقلیم در شمالگان هستند. این ناحیه از زمین دو برابر سریع‌تر از میانگین جهانی درحال گرم شدن است.

با وجود این که بسیاری از کشورهای پیشرفته برنامه‌هایی جاری برای حفاظت از محیط‌زیست دارند، همچنان مشخص نیست این برنامه‌ها چه تأثیری در حفظ گونه‌های حیات‌وحش داشته‌اند.

فلاویو لنر (Flavio Lehner)، دانشمند ارشد اقلیم در سازمان بین‌المللی خرس‌های قطبی، می‌گوید ۱۵ سال آینده تنها فرصت بحرانی باقی‌مانده است که سازمان ملل برای کنترل تغییر اقلیم مشخص کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی