ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

منبع لیتیوم
محیط زیست

کشف ذخایر عظیم لیتیوم در آمریکا که می‌تواند بزرگ‌ترین منبع این ماده در جهان باشد

ایالات‌متحده آمریکا موفق به کشف منبع عظیمی از لیتیوم شده است که احتمالاً می‌توان آن را بزرگ‌ترین منبع طبیعی این ماده در دنیا دانست.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

ایالات‌متحده در رقابت برای کشف منابع لیتیوم که به‌خصوص در تولید باتری از آن استفاده می‌شود، یک منبع عظیم از این ماده را پیدا کرده است که می‌تواند بزرگ‌ترین ذخیره لیتیوم در تمام جهان باشد.

دانشمندان در مطالعه‌ای تخمین زده‌اند که غول‌دهانه یا کاسه آتشفشانی مک‌درمیت در مرز میان دو ایالت نوادا و اورگان 20 تا 40 میلیون تن لیتیوم دارد. اگر این تخمین درست باشد و ذخیره این ماده در دهانه مذکور به 40 میلیون تن برسد، این منبع از کویرهای نمکی بولیوی با 23 میلیون تن لیتیوم، بسیار غنی‌تر محسوب می‌شود.

«انوک بورست»، ژئولوژیست دانشگاه کی‌یو لوون بلژیک که در این پژوهش نقشی نداشته است، درباره این منبع عظیم می‌گوید اگر به این تخمین‌ها باور داشته باشیم، با ذخیره بسیار بسیار بزرگی از لیتیوم روبه‌رو هستیم. او اضافه می‌کند: «این کشف می‌تواند دینامیک بازار لیتیوم را از نظر قیمت، امنیت عرضه مواد و مسائل ژئوپولیتیک، تغییر دهد.»

منبع بزرگ ذخایر لیتیوم در آمریکا چگونه به‌وجود آمده است؟

بخشی از غنی‌ترین منابع لیتیوم در جهان در آب‌نمک وجود دارند. اما غول‌دهانه مک‌درمیت، به‌خصوص در بخش جنوبی نوادا، لیتیوم خود را در قالب کانی رس دارد. این غول‌دهانه به‌دنبال فوران آتشفشانی در حدود 16.4 میلیون سال پیش به‌وجود آمد. سپس دریاچه‌ای در این دهانه شکل گرفت که روی این مواد را پوشاند. حالا این لیتیوم‌ها در عمق بیش از 180 متری زمین پیدا شده است.

بورست می‌گوید دانشمندان آمریکایی ظاهراً روی نقطه مناسبی دست گذاشته‌اند که رس در فاصله نزدیکی به سطح زمین حفظ شده است، بنابراین نیاز نیست سنگ‌های زیادی استخراج شود.

با توجه به اینکه استخراج این حجم بالا از لیتیوم، بسته به سازوکار مورد استفاده، می‌تواند به تولید مقدار زیادی کربن‌دی‌اکسید منجر شود، اختلاف‌نظرهایی بر سر استخراج به‌وجود آمده است. بااین‌حال، به‌نظر نمی‌رسد که این اختلافات باعث بروز مشکل جدی در استفاده از این منبع عظیم شود.

نتایج یافته‌های محققان درباره این منبع در قالب مقاله‌ای در مجله Science Advances منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • HasanM1990 Mo
    HasanM1990 Mo | ۲۰ شهریور ۱۴۰۲

    خبری خوبی هست ، اگر منجر به کاهش قیمت لیتیوم ، و افزایش تولید انبوه باتری ها شود

    در اصل چالش اصلی قیمت خودرو و استفاده از انرژی های تجدید پذیر
    قیمت باتری است

    با کاهش قیمت باتری و در نتیجه کاهش قیمت تمام شده محصولات امید هست که وسایلی مثل خودرو های برقی اکثریت بازار رو به خودشون اختصاص بدهند تا از شر آلودگی کمی خلاص شویم و به سمت انرژی های پاکی مثل تولید برق بادی و خورشیدی برویم .🌹🌹🌹

    • molavy
      molavy | ۲۰ شهریور ۱۴۰۲

      خوبیش اینکه بیخیال بولیوی میشه آمریکا . تو این سالها دهنشون سرویس شد اینقدر که آمریکایی ها ور رفتن بهشون، از کودتا و ...

مطالب پیشنهادی