ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

OpenAI
مالی و سرمایه گذاری

OpenAI ظاهراً برای دریافت 6.5 میلیارد دلار از سرمایه‌گذاران خود درحال مذاکره است

با وجود این سرمایه‌گذاری، ارزش بازار استارتاپ حوزه هوش مصنوعی به بیشتر از 150 میلیارد دلار خواهد رسید.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

OpenAI ظاهراً درحال مذاکره برای دریافت 6.5 میلیارد دلار از سرمایه‌گذاران خود است که نام‌هایی از جمله مایکروسافت، اپل، انویدیا و Thrive Capital را شامل می‌شود. با وجود این سرمایه‌گذاری، ارزش بازار استارتاپ حوزه هوش مصنوعی به بیشتر از 150 میلیارد دلار خواهد رسید. همچنین سازنده ChatGPT ظاهراً می‌خواهد 5 میلیارد دلار وام بانکی دریافت کند.

براساس گزارش بلومبرگ، با وجود این سرمایه‌گذاری، ارزش بازار OpenAI که پیش از این 86 میلیارد دلار گزارش شده بود، 74 درصد افزایش پیدا می‌کند. علاوه‌براین، سازنده ChatGPT را به یکی از بزرگ‌ترین استارتاپ‌های جهان تبدیل خواهد کرد.

چه شرکت‌هایی در OpenAI سرمایه‌گذاری می‌کنند؟

البته گزارش بلومبرگ مشخص نمی‌کند که سرمایه‌گذاران کدام شرکت‌ها هستند، اما Thrive Capital، که یکی از سرمایه‌گذاران بزرگ OpenAI است، ظاهراً این دور را رهبری خواهد کرد. دو هفته پیش در گزارشی گفته شده بود که اپل، مایکروسافت و انویدیا قصد سرمایه‌گذاری روی OpenAI را دارند تا شاید آن‌ها نیز در این دور جدید حضور داشته باشند.

در این بین باید به گزارشی از ماه قبل نیز اشاره کرد که در آن گفته شده بود OpenAI در آستانه ورشکستگی است و پیش‌بینی می‌شود 5 میلیارد دلار ضرر کرده باشد. هرچند نمی‌توان این گزارش را تایید کرد اما دور جدید تأمین مالی از سوی سرمایه‌گذاران احتمالا با آن ارتباط دارد.

در ماه آگوست، «سارا فریار»، مدیر مالی این شرکت به کارکنان OpenAI گفته بود که این سرمایه‌گذاری‌ها قدرت محاسباتی و سایر هزینه‌های عملیاتی موردنیاز آن را پوشش می‌دهد. همچنین در آن زمان گفته شده بود که کارمندان احتمالاً می‌توانند سهام خود را در اواخر امسال بفروشند.

در آخرین اخبار مربوط به این استارتاپ گفته شده بود که OpenAI احتمالاً تا دو هفته دیگر مدل هوش مصنوعی پیشرفته «توت فرنگی» را منتشر می‌کند. این مدل با مدل‌های مرسوم فرق می‌کند و قابلیت‌های استدلال پیشرفته‌تری دارد. علاوه‌براین در گزارش دیگری به افزایش هزینه اشتراک ChatGPT با معرفی مدل‌های پیشرفته‌تر تا 2000 دلار اشاره شده بود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی