ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی ChatGPT
مالی و سرمایه گذاری

OpenAI احتمالاً به‌خاطر هزینه‌های سرسام‌آور ChatGPT، امسال 5 میلیارد دلار ضرر می‌کند

نشریه اینفورمیشن در گزارش جدیدی هزینه‌های OpenAI برای سال جاری را تخمین زده که از رقبای آن بسیار بیشتر است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۶ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۲:۰۰

در گزارش جدیدی ادعا شده OpenAI به‌دلیل هزینه بسیار زیادی که اجرای محصولات هوش مصنوعی ChatGPT نیاز دارند، ممکن است در سال جاری تا 5 میلیارد دلار ضرر کند.

براساس تحلیلی که اینفورمیشن انجام داده است، OpenAI که تا فوریه ارزش آن به 80 میلیارد دلار رسیده بود، در سال جاری میلادی حدود 7 میلیارد دلار برای آموزش و راه‌اندازی چت‌بات محبوب ChatGPT هزینه می‌کند. نزدیک 4 میلیارد دلار از این مبلغ صرف سرورهای مایکروسافت می‌شود که برای نگهداری ChatGPT و مدل‌های زبانی دیگر موردنیاز است.

هزینه آموزش هوش مصنوعی ChatGPT

ChatGPT در لپ تاپ

3 میلیارد دلار دیگر نیز صرف آموزش مدل‌های هوش مصنوعی با داده‌های جدید می‌شود. هزینه قراردادهای OpenAI با ناشران برای استفاده از محتوای آن‌ها ازجمله این پرداختی‌هاست.

علاوه‌براین، طبق گزارش اینفورمیشن، OpenAI سالانه 1.5 میلیارد دلار به حدود 1500 کارمند خود پرداخت می‌کند.

هزینه‌های OpenAI طبق این گزارش بسیار بیشتر از رقبای آن است؛ برای مثال، آنتروپیک تحت حمایت آمازون انتظار دارد نرخ سوخت سرمایه‌اش برای 2024 به 2.7 میلیارد دلار برسد.

مدیرعامل OpenAI؛ سم آلتمن

باوجوداین می‌توان گفت OpenAI شاید طی 12 ماه آینده برای تقویت وضعیت مالی خود مجبور شود سرمایه‌های جدیدی دریافت کند. این شرکت درحال‌حاضر 7 دور تأمین مالی را پشت‌سرگذاشته که با آن‌ها بیش از 11 میلیارد دلار جمع‌آوری کرده است.

اینفورمیشن می‌گوید تخمین‌هایش را براساس داده‌های فاش‌نشده قبلی و مصاحبه با «افراد آشنا با کسب‌و‌کار» ارائه کرده است. اگر این تجزیه‌و‌تحلیل درست باشد، می‌تواند درمورد توانایی OpenAI برای دستیابی به سودآوری در آینده نزدیک سؤالاتی ایجاد کند.

OpenAI که همچنین یکی از رقبای جدی گوگل محسوب می‌شود، موتور جستجوی مبتنی‌بر هوش مصنوعی خود با نام SearchGPT را چند روز پیش معرفی کرده بود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی