ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

متا Orion
گجت ها

متا از اولین عینک AR واقعی خود با نام Orion رونمایی کرد

متا می‌گوید Orion اولین عینک هوشمند آن‌هاست که به‌طور حقیقی تجربه واقعیت افزوده را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ مهر ۱۴۰۳ | ۲۱:۴۶

متا امشب در کنفرانس Connect 2024 در کنار هدست کوئست 3S و مدل هوش مصنوعی Llama 3.2 از عینک واقعیت افزوده جدیدی به‌ نام Orion نیز رونمایی کرد. این شرکت ادعا می‌کند این دستگاه اولین عینک AR واقعی آن‌هاست که قابلیت‌های پیشرفته‌ای دارد اما هنوز در حالت پروتوتایپ یا نمونه اولیه است.

متا اولین‌ بار 5 سال پیش اعلام کرد توسعه عینک‌های هوشمند هولوگرافیک را آغاز کرده اما این شرکت در واقع از یک دهه پیش مشغول کار روی این محصول بوده است. عینک Orion را نسبت به سایر محصولات AR مثل Magic Leap یا مایکروسافت هولولنز خیلی راحت‌تر می‌توان استفاده کرد. متا باور دارد Orion پیشرفته‌ترین عینک واقعیت افزوده‌ای است که تاکنون ساخته شده.

مشخصات عینک هوشمند AR متا Orion

عینک هوشمند جدید متا Orion شما را از بقیه جهان جدا نمی‌کند. سایر افراد نیز می‌توانند چهره شما را کامل ببینند و با چشمانتان ارتباط برقرار کنند. متا می‌گوید Orion سبک است و می‌توان در محیط‌های داخلی و بیرونی از استفاده کرد. کنترل این دستگاه از طریق ردیابی حرکات دست در مقابل عینک، یا با استفاده از تشخیص ژست انگشتان دست به‌واسطه مچ‌بند انجام می‌شود.

این شرکت مدعی است که عینک Orion اجازه می‌دهد تجربیاتی داشته باشد که فراتر از قیدوبندهای نمایشگر گوشی هوشمند است؛ چراکه این دستگاه می‌تواند عناصر هولوگرافیک را روی محیط جهان واقعی قرار دهد. به‌علاوه، این دستگاه با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند اطلاعات جذابی درباره جهان پیرامونتان در اختیار شما قرار دهد.

متا می‌گوید یکی از چالش‌های تولید Orion قراردادن مجموعه‌ای از پیشرفته‌ترین قطعات در کوچک‌ترین فضا بوده است. این شرکت مدعی است قطعات این عینک را در مقیاسی به‌ اندازه کسر یک میلی‌متر کوچک کرده‌اند. Orion بزرگ‌ترین میدان دید را در کوچک‌ترین فرم فکتور قرار داده و می‌تواند کاربردهای گوناگونی داشته باشد؛ از مولتی‌تسکینگ با پنجره‌های گوناگون گرفته تا تماشای محتوا و مشاهده هولوگرام آدم‌ها در اندازه واقعی.

البته احتمالاً چند سالی طول می‌کشد بتوانید عینک Orion را تهیه کنید. البته متا تأکید می‌کند این دستگاه محصولی تحقیقاتی نیست و می‌تواند واقعاً نمایانگر محصول مصرفی نهایی باشد. البته درحال‌حاضر فقط کارمندان متا و گروه منتخبی از مخاطبان می‌توانند این عینک هوشمند را آزمایش کنند. این فرایند از آن جهت انجام می‌شود که متا داده‌های کافی برای بهبود نمونه اولیه و حرکت به‌سمت نسخه مصرفی چنین سبکی از عینک‌های واقعیت افزوده را پیدا کند.

نقشه‌راهی که پیشتر از متا لو رفته بود، نشان می‌داد این شرکت می‌خواهد سال 2027 اولین عینک AR واقعی خود را عرضه کند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی