ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استراتژی رشد

۵ کاری که سامسونگ باید در سال ۲۰۲۵ برای شکست دادن اپل انجام دهد

سال ۲۰۲۵ دوباره شاهد رقابتی جدی میان اپل و سامسونگ خواهیم بود، اما کره‌ای‌ها چگونه می‌توانند دست بالا را داشته باشند؟

احمدرضا فرهبد
نوشته شده توسط احمدرضا فرهبد | ۲۴ دی ۱۴۰۳ | ۲۲:۰۰

در این مطلب قصد داریم 5 کاری را که سامسونگ باید برای شکست اپل در سال ۲۰۲۵ انجام دهد، توضیح بدهیم.

باتوجه‌به فرارسیدن سال جدید، زمان آن رسیده دوباره نگاهی به رویکردهای 2 غول بزرگ گوشی هوشمند در آمریکا و کره جنوبی بیندازیم و اتفاقات ۱۲ ماه گذشته هر دو 2 شرکت را بررسی کنیم.

گلکسی S24 اولترا برای سامسونگ هم نعمت بود هم چالش؛ این مسئله برای گلکسی زد فولد ۶ نیز صدق می‌کند. گوشی‌های سامسونگ عالی‌اند اما خودنمایی در میدان رقابت برایشان دشوار است. همه رقبای سامسونگ برای هدف‌گرفتن ویژگی‌های خاص سری گلکسی تلاش می‌کنند اما تاکنون مسیر سامسونگ تغییر قابل‌توجهی نکرده است.

در مقابل، اپل سالی به‌یادماندنی داشت. موفقیت این شرکت بستگی به دیدگاه افراد دارد و احتمالاً پاسخ به این سؤال به میزان مفید بودن Apple Intelligence برای آنها بستگی دارد. کوپرتینونشین‌ها سال ۲۰۲۴ به‌جای عرضه فوری پلتفرم هوش مصنوعی خود، چند ماه به سبک اپل مقدمه‌ای طولانی برای آن ارائه دادند. یکی از بهترین نتایج این روند قابلیت خلاصه‌های اعلان (Notification Summaries) است که به نظر می‌رسد برای مدیریت صندوق ورودی ایمیل کاربرد زیادی دارد.

سامسونگ و اپل هر 2 از نظر ارزش مالی مطلق سال موفقی داشتند اما چشم‌اندازهای متفاوتی برای آینده آنها وجود دارد. انتظار می‌رود سامسونگ ماه آینده گلکسی S25 اولترا را معرفی کند اما شایعات نشان می‌دهد تغییرات چشمگیری در کار نیست. این روند کافی نخواهد بود؛ بنابراین در ادامه 5 اقدامی را که امیدوارم سامسونگ برای شکست اپل در سال آینده انجام دهد، توضیح می‌دهیم.

 کنارگذاشتن محافظه‌کاری

گوشی تاشوی سامسونگ

سامسونگ سال‌های اخیر رویکردی محافظه‌کارانه پیش گرفته که البته قابل‌درک است. مشکلات فاجعه‌بار گلکسی نوت 7 و نسخه اولیه گلکسی فولد باعث شده شرکت به تکرار آن تجربیات تمایلی نداشته باشند. این رویکرد طی سال‌ها نتیجه‌بخش بوده اما رقبا توانسته‌اند خود را به سامسونگ برسانند.

براساس شایعات جدید، سری گلکسی S25 مشابه مدل‌های قبلی خواهد بود. کارشناسان دنیای فناوری معتقدند سامسونگ با مشکلی در طراحی گوشی‌های هوشمند خود مواجه شده و نمی‌توان این مشکلات را انکار کرد! توصیه گلکسی S24 اولترا یا گلکسی Z فولد 6 به خریداران دشوار است؛ زیرا این گوشی‌ها باوجود کیفیت بالا، وزن زیادی دارند.

رویکرد محافظه‌کارانه سامسونگ تاکنون منطقی بوده است. این شرکت به لطف محصولات عالی و بازاریابی حرفه‌ای موفقیت‌های چشمگیری به دست آورده است. سامسونگ از بزرگ‌ترین برندهای تاریخ محسوب می‌شود اما هیچ شرکتی شکست‌ناپذیر نیست. شرکت‌هایی مانند ریم و نوکیا نتوانستند رقابت را به‌درستی تشخیص دهند و تاریخ خودش گواه این موضوع است.

وقت آن رسیده تاریخ این بار به‌شکلی مثبت تکرار شود. سامسونگ توان شگفت‌زده‌کردن دنیا را دارد؛ امیدواریم 2025 سالی باشد که این شرکت دوباره شگفتی‌آفرین می‌شود.

تلاش دوباره برای شگفت‌زده‌کردن کاربران سراسر جهان

سامسونگ گلکسی اج

گلکسی نوت آج را به یاد می‌آورید؟ اولین گوشی‌های تاشوی سامسونگ؟ گلکسی نوت اصلی یا گلکسی S22 اولترا یادتان است؟ اولین گوشی را که همه امکانات سامسونگ به‌جز صفحه‌نمایش تاشو در آن ترکیب شده بود هم به خاطر می‌آورید؟ هرکدام از این گوشی‌ها کاری متفاوت کردند و دوران جدیدی برای سامسونگ رقم زدند. فرایند طراحی و تولید این گوشی‌ها بار دیگر به چنین حرکتی نیاز دارد.

سامسونگ سال‌هاست از زبان طراحی مشابه استفاده می‌کند. ابتدا این طراحی متفاوت و تازه بود اما اکنون کمی تکراری شده است، به‌ویژه که دیگر برندها در مشخصات سخت‌افزاری به پای سامسونگ رسیده و حتی از آن پیشی گرفته‌اند. بهترین گوشی‌ها نازک‌تر و سبک‌تر شده‌اند، سریع‌تر شارژ می‌شوند، عمر باتری بیشتری دارند و از دوربین‌های بهتری بهره می‌برند.

طراحی و تولید گوشی هوشمند جدید 2 سال زمان می‌برد اما با‌توجه‌به اینکه تمام گوشی‌های 3 نسل گذشته سامسونگ، از فرایندی مشابه پیروی کرده‌اند، برای سامسونگ اکنون بهترین زمان است که دنیا را واقعاً شگفت‌زده کند. درست مثل ثور در فیلم انتقام‌جویان، ستاره‌ای نوترونی منتظر است دوباره روشن شود. این کار از طراحی گوشی‌هایی شروع می‌شود که احتمالاً بیشترین شگفتی را ایجاد می‌کنند؛ گوشی‌های تاشو.

معرفی نسل بعدی گوشی‌های گلکسی فولد

گوشی های گلکسی فولد سامسونگ

 یکی از نویسندگان حوزه فناوری داستان جالبی درباره گوشی‌های گلکسی فولد بیان کرده، آن را از زبان خودش بازگو می‌کنیم:

خواهرم از طرفداران پروپاقرص سامسونگ است و سال‌هاست به خرید گلکسی زد فولد فکر می‌کند. او به‌تازگی گفته این گوشی را امتحان کرده اما به نظرش خیلی سنگین و حجیم است. سایر اعضای خانواده و دوستان که علاقه چندانی به فناوری ندارند، هم نظرات مشابهی دارند؛ کاملاً هم منطقی به نظر می‌رسد.

مسئله کلیدی سامسونگ این است که اگرچه اولین گوشی تاشو را تولید نکرده (این افتخار متعلق به هواوی است)، بدون شک نیروی محرک اصلی در دسته گوشی‌های تاشو محسوب می‌شود؛ درست مانند گلکسی نوت که با تولید آن دوران گوشی‌هایی با صفحه‌نمایش‌های بزرگ آغاز شد. با تولید گلکسی فولد نیز شاهد آغاز دوران گوشی‌های تاشو بودیم. متأسفانه سامسونگ رقابت را دست‌کم گرفت.

اولین مورد گلکسی زد فولد 6 است. این گوشی بزرگ‌ترین دستگاه موبایل حال‌حاضر سامسونگ است. این گوشی صفحه‌نمایش بزرگی دارد و با یک قلم S عرضه می‌شود. صفحه‌نمایش جلویی آن باریک‌تر و فرم آن بلندتر است همچنین قابلیت چندوظیفگی آن کمتر از رقبا به چشم می‌آید. برای هر ویژگی مثبت یک نقطه‌ضعف وجود دارد و با گذشت هر ماه، توصیه خرید این گوشی سخت‌تر می‌شود.

سامسونگ چنان شروع قدرتمندی داشت که تهدید رقبا را نادیده گرفت. اگر نمونه‌ روشنی مقابل گلکسی زد فولد 6 وجود داشته باشد، گوشی آنر مجیک V3 است؛ نازک و سبک با چندوظیفگی ضعیف‌تر و رابط کاربری کمتر بهینه‌شده. مجیک V3 دقیق نشان می‌دهد سامسونگ چقدر می‌تواند گوشی تاشوی نازک‌تری طراحی کند.

سال گذشته وان‌پلاس اوپن رقبا را کنار زد و با گذشت یک سال از عرضه آن، هنوز هم از بهترین‌های امسال سامسونگ برتر است. سرعت شارژ این گوشی بیشتر، عمر باتری بهتر و دوربین آن نیز باکیفیت‌تر است. حتی در قابلیت چندوظیفگی هم وان‌پلاس از سامسونگ پیشی گرفته و از همه مهم‌تر قیمت کمتری هم دارد. البته این گوشی از طریق اپراتورها عرضه نمی‌شود و شبکه پشتیبانی آن به گستردگی سامسونگ نیست اما همچنان جایگزین جذابی به شمار می‌آید.

احتمالاً پاسخ سامسونگ در نسل بعدی دستگاه‌های با صفحه‌نمایش بزرگ نهفته است. صفحه‌نمایش تاشویی را که خط‌چین داشته باشد، فراموش کنید، نظرتان درمورد نمایشگر رول‌شونده که احتمالاً هیچ‌ خط‌چینی ندارد، چیست؟ قبلاً این فناوری را در لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های مفهومی دیده‌ایم اما سامسونگ توان بازاریابی لازم برای جلب‌توجه مصرف‌کنندگان را دارد.

کاهش ضخامت گوشی‌های سری گلکسی اس سامسونگ 

 مقایسه گلکسی اس ۲۴ اولترا با آیفون ۱۶ پرو مکس

بسیاری از کاربران عاشق امکانات گلکسی S24 اولترا هستند اما این گوشی نسبتاً بزرگ است و امسال ثابت کرد چنین معامله‌ای لزوماً ارزشمند نیست؛ به‌خصوص وقتی‌ گوشی اندرویدی مثل اوپو فایند X8 پرو، نسبت به بهترین‌های سامسونگ وزن کمتر، دوربین بهتری و دوام بیشتری دارد.

گلکسی S24 و گلکسی S24 پلاس هر 2 از همان زبان طراحی آزمایش‌شده و آشنا استفاده می‌کنند. گوشی‌های با طراحی «آبنبات‌چوبی» نمی‌توانند کامل‌تر از حالت کنونی خود شوند. زبان طراحی سامسونگ با‌توجه‌به قاب دوربین خاص و زبان طراحی کلی آن آشنا به نظر می‌رسد. برخی تغییرات ممکن‌اند اما به نظر می‌رسد گلکسی S24 اولترا همان نقطه‌ای است که سامسونگ باید به تنوع محصولاتش توجه کند.

سامسونگ هر سال کمی از وزن و ضخامت گوشی‌هایش کم می‌کند. سال ۲۰۲۵ نیز به این تغییر نیاز دارد. همچنین امیدواریم سامسونگ مشکل نداشتن تعادل وزنی بین قسمت‌های بالا و پایین گوشی را حل کرده باشد؛ این مشکل نسبت به نسل‌های قبلی بهبود یافته است اما اندازه بزرگ گوشی همچنان نگه‌داشتنش در یک دست را دشوار می‌کند. سامسونگ باید با استفاده از زبان طراحی جدید برای گوشی‌های اولترای خود این مشکل را برطرف کند.

ساخت پلتفرم هوش مصنوعی مناسب برای گوشی‌های هوشمند

هوش مصنوعی گلکسی ai

به پلتفرم هوش مصنوعی گلکسی اِی‌آی (Galaxy AI) فکر کنید. چه ویژگی‌هایی به ذهنتان می‌رسد؟ بسیاری از این ویژگی‌ها را گوگل ایجاد کرده است و در مقایسه با پیشرفت‌ها و ویژگی‌هایی که سامسونگ خودش ایجاد کرده، متفاوت هستند. بازاریابی اپل درمورد پلتفرم هوش مصنوعی اپل اینتلیجنس یا هوش اپل (Apple intelligence) انتظارات مشتریان از هوش مصنوعی را بیشتر خواهد کرد و باتوجه‌به اینکه گوگل نیز جِمینی (Germini) و دستگاه‌های خودش را تبلیغ می‌کند، هوش مصنوعی گلکسی در این رقابت‌ها گم می‌شود.

دوست داریم سامسونگ رویکردی پیش بگیرد که شکاف جِمِینی و هوش اپل را پر کند. جِمِینی بیشتر برای تحقیق و تولید محتوا با هوش مصنوعی است اما هوش اپل روی بهبود زندگی روزمره تمرکز کرده است. دراین‌میان، فضایی وجود دارد که باید پر شود و سامسونگ توانایی و منابع لازم برای این کار را در اختیار دارد.

رقبای سامسونگ مزایای قابل‌توجهی دارند و توانایی‌های آنها نگران‌کننده است. رقبای این غول کره‌ای فقط درصورتی تهدیدی برای آن محسوب نمی‌شوند که این شرکت نیروی زیادی برای توسعه هوش مصنوعی خود به کار بگیرد (شاید چنین کاری نوش‌دارو پس از مرگ سهراب باشد). بهبود اپل اینتلیجنس ادامه دارد، گوگل نیز با مجموعه‌ای از بهبودهای جِمِینی که احتمالاً برنامه‌ریزی شده‌اند، درحال پیشروی است. چت‌جی‌پی‌تی نیز با تمام قوا پیش می‌رود.

سامسونگ از این توصیه‌ها پیروی خواهد کرد؟ این سؤالی طلایی است که سال ۲۰۲۵ همچنان از خودمان می‌کنیم. البته چه سامسونگ این کار را بکند چه نکند، رقابت تمام نخواهد شد (مخصوصاً با اپل). امیدواریم سال ۲۰۲۵، ستاره این شرکت بار دیگر بدرخشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی