ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تحریم
استراتژی رشد

14 شرکت چینی دیگر به لیست تحریم‌های صادراتی آمریکا اضافه شدند

Sophgo به‌خاطر نقش واسطه‌گری بین TSMC و هواوی و Zhipu AI که در زمینه توسعه مدل‌های زبان بزرگ تخصص دارد از جمله این شرکت‌ها هستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ دی ۱۴۰۳ | ۰۹:۳۰

دولت بایدن که چند روز پیش فشار بیشتری برای محدودیت صادرات چیپ‌های هوش مصنوعی به شرکت‌های چینی اعمال کرده بود حالا 14 شرکت چینی دیگر را به لیست تحریم صادراتی خود اضافه کرده است.

براساس گزارش تک‌کرانچ، Sophgo مهم‌ترین شرکتی است که جدیداً به لیست تحریم‌های صادراتی ایالات متحده اضافه شده است. Sophgo از نهادهای زیرمجموعه شرکت چینی Bitmain است و زمانی که به‌عنوان یک واسطه بین هواوی و شرکت تراشه‌ساز تایوانی TSMC معرفی شد، به تیتر اصلی اخبار بین‌المللی تبدیل شد.

دلیل اضافه‌شدن شرکت‌های چینی به لیست تحریم

اگر به یاد داشته باشید، در ماه‌های گذشته گزارشی منتشر شده بود از وجود یک تراشه ساخته شده توسط TSMC در پردازنده هوش مصنوعی Ascend 910B هوآوی خبر داده بود. با وجود تحریم‌های صادر شده علیه هواوی این موضوع با واکنش بسیاری از دولت‌مردان آمریکایی همراه شد. در آن زمان گفته شد که Sophgo در این زمینه نقش یک واسطه را ایفا کرده است و دولت بایدن همان زمان اعلام کرده بود که قصد دارد این شرکت را به لیست سیاه خود اضافه کند، وعده‌ای که اکنون محقق شده است.

Zhipu AI که در زمینه توسعه مدل‌های زبان بزرگ تخصص دارد نیز دیگر شرکتی است که نام آن به لیست تحریم‌های صادراتی ایالات متحده اضافه شده است. شرکت‌های موجود در این فهرست بدون مجوز نمی‌توانند از کالا یا فناوری صادراتی ایالات متحده استفاده کنند و درخواست مجوز آنها نیز عموماً رد می‌شود.

براساس گزارش رویترز، Zhipu AI با انتشار بیانیه‌ای در WeChat گفته که این تصمیم فاقد «مبنای واقعی است» و اعمال آن تاثیر چندان زیادی روی کسب‌وکارش نخواهد داشت، زیرا به فناوری‌های موردنیاز خود برای توسعه مدل‌های زبانی بزرگ تسلط دارد. Sophgo نیز با انتشار بیانیه‌ای در وب‌سایت خود گفته است که «هیچ وقت در هیچ رابطه تجاری مستقیم یا غیرمستقیمی با هواوی شرکت نداشته است.»

هواوی که اکنون در مرکز جاه‌طلبی‌های هوش مصنوعی در زمینه توسعه تراشه هوش مصنوعی قرار دارد نیز سال 2019 به این فهرست اضافه شده بود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی