ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مایکروسافت
استراتژی رشد

FTC آمریکا مایکروسافت را به‌دلیل سیاست باندل‌کردن نرم‌افزارها زیر ذره‌بین قرار می‌دهد

نگرانی اصلی FTC در این تحقیق به عرضه ترکیبی محصولات آفیس با سرویس‌های امنیت سایبری و رایانش ابری مربوط می‌شود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۸ دی ۱۴۰۳ | ۱۵:۰۰

کمیسیون تجارت فدرال (FTC) در آخرین روزهای دولت بایدن، تحقیق گسترده دیگری درباره مایکروسافت آغاز کرده است. به‌ نظر می‌رسد نگرانی اصلی FTC در این تحقیق به ادغام یا باندل‌کردن محصولات آفیس با سرویس‌های امنیت سایبری و رایانش ابری مربوط می‌شود و بررسی می‌کند اقدامات تجاری این شرکت با قوانین ضدانحصار مغایرت دارد یا خیر.

نشریه ProPublica در گزارش خود به نقل از چند منبع ناشناس به تحقیقات FTC اشاره کرده است. طبق توضیحاتی منابع این نشریه، رقبای مایکروسافت از این موضوع شکایت دارند که سازنده ویندوز نرم‌افزارهای محبوبش را با سرویس‌های ابری باندل یا ترکیب کرده و این امر رقابت را سخت‌تر می‌کند.

پس از انتشار این گزارش، مایکروسافت به ProPublica اعلام کرده FTC احضاریه‌ای صادر و غول فناوری را مجبور به تحویل اطلاعات درباره پرونده کرده است.

ماجرای شکایت اولیه از مایکروسافت

نوامبر ProPublica گزارش جداگانه‌ای منتشر کرد که در آن توضیح داده بود مایکروسافت با سوءاستفاده از برخی حملات سایبری، مجوزهای بیشتری به دولت ایالات متحده می‌فروشد. تحقیق جدید FTC به‌دنبال انتشار این گزارش انجام شده است.

در این گزارش گفته شده مایکروسافت پس از تابستان 2021 و ملاقات با «جو بایدن» پیشنهاد داده سرویس‌های در دسترس دولت (مانند ویندوز و آفیس) را به نسخه‌های گران‌تری ارتقا دهند که محصولات امنیت سایبری پیشرفته‌تری دارند.

مایکروسافت همچنین کارشناسان خود را برای نصب این نسخه‌ها و آموزش کارکنان دولت ارسال کرده است. بسیاری از بخش‌های دولت آمریکا، ازجمله تمامی بخش‌های وزارت دفاع، با این پیشنهاد موافقت کرده‌اند.

با اشاره به این موارد، ProPublica توضیح می‌دهد مایکروسافت اساساً از بحران امنیت سایبری سوءاستفاده می‌کند تا سود و فروش خود را بهبود دهد.

ProPublica همچنین ذکر کرده مایکروسافت باوجود نقص‌های امنیتی به‌دنبال فروش محصولات خود است. درحالی‌که همین سرویس‌هایش در بروز مشکلات امنیتی نقش داشته‌اند؛ برای مثال به هک SolarWinds در سال 2021 اشاره شده که بر حدود 100 شرکت آمریکایی و 9 سازمان فدرال را تأثیر گذاشت. آن زمان گفته شده بود، هکرها با آسیب‌پذیری سرویس احراز هویت مایکروسافت موفق به این کار شده بودند.

هنوز مشخص نیست چه تصمیمی برای مایکر‌وسافت گرفته خواهد شد اما کارشناسان به ProPublica گفته‌اند غول فناوری ممکن است قوانین قراردادها و رقابت را نقض کرده باشد.

نکته قابل‌توجه این است که سال 1998 نیز دولت آمریکا شکایت ضدانحصار مشابه دیگری علیه مایکروسافت تنظیم کرده بود. آن زمان نیز FTC مایکروسافت را متهم کرده بود با قراردادن مرورگر خاطره‌انگیز Internet Explorer در ویندوز درگیر اقدامات ضدرقابتی شده و رقبایی ازجمله Netscape را سرکوب کرده است.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی