ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انویدیا
استراتژی رشد

مدیرعامل انویدیا: اگر 20 ساله بودم، علوم فیزیکی را دنبال می‌کردم

هوانگ معتقد است که اکنون وارد عصر «هوش مصنوعی استدلالی» شده‌ایم و گام بعدی «هوش مصنوعی فیزیکی» خواهد بود.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۸ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۰

«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، در جریان سفر خود به پکن اعلام کرد که اگر امروز یک دانشجوی 20 ساله بود، به‌جای علوم نرم‌افزاری، تمرکز خود را روی علوم فیزیکی می‌گذاشت. او همچنین گفت که آینده هوش مصنوعی را در حوزه‌ای موسوم به «هوش مصنوعی فیزیکی» می‌بیند.

براساس گزارش CNBC، در جریان سفری به پکن، وقتی از مدیرعامل شرکت انویدیا، سؤال شد که اگر امروز به‌عنوان فارغ‌التحصیل 22 ساله وارد بازار کار می‌شد، چه زمینه‌ای را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کرد. او پاسخ داد:

«جنسنِ 20 ساله و جوان امروز احتمالاً علوم فیزیکی را به جای علوم نرم‌افزاری انتخاب می‌کرد.»

هوانگ که در سن 20 سالگی و دو سال زودتر از موعد از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد، مدرک مهندسی برق خود را از دانشگاه ایالتی اورگن و مدرک کارشناسی‌ارشد را از دانشگاه استنفورد دریافت کرد. او در سال 1993 همراه با دو مهندس دیگر، شرکت انویدیا را در یکی از رستوران‌های زنجیره‌ای «دنیز» در سن‌خوزه پایه‌گذاری کرد؛ شرکتی که امروز به ارزشمندترین کمپانی جهان تبدیل شده و به‌تازگی به ارزش بازار 4 تریلیون دلاری رسیده است.

هرچند هوانگ به دلیل خاصی برای انتخاب علوم فیزیکی اشاره نکرده، اما ماه آوریل در یک سخنرانی از موج جدیدی به‌نام «هوش مصنوعی فیزیکی» صحبت کرده بود.

به گفته او، جهان در سال‌های اخیر مراحل مختلفی از پیشرفت در حوزه هوش مصنوعی را طی کرده است؛ از «هوش مصنوعی ادراکی» که با مدل‌هایی مانند AlexNet و پیشرفت‌های بزرگ در بینایی ماشین آغاز شد، تا «هوش مصنوعی مولد» که توانایی درک و تولید محتوا را به مدل‌های هوش مصنوعی ارائه کرده است.

توضیحات مدیرعامل انویدیا درباره آینده هوش مصنوعی

هوانگ معتقد است که اکنون وارد عصر «هوش مصنوعی استدلالی» شده‌ایم؛ عصری که در آن هوش مصنوعی قادر به درک، تولید محتوا، حل مسئله و تشخیص شرایط ناآشنا است. طبق گفته‌های او، این فناوری در قالب «ربات‌های دیجیتال» یا «هوش مصنوعی عاملی» ظاهر شده که می‌توانند مانند یک نیروی کار دیجیتال، تصمیم‌گیری و استدلال کنند.

اما گام بعدی به گفته مدیرعامل انویدیا، «هوش مصنوعی فیزیکی» خواهد بود. او می‌گوید:

«موج بعدی نیازمند درک مفاهیمی مانند قوانین فیزیک، اصطکاک، اینرسی، علت و معلول است.»

او همچنین اضافه کرد که درک مفاهیمی مانند بقای شیء، پیش‌بینی مسیر حرکت یک توپ، یا کنترل نیروی لازم برای گرفتن شیء، از اجزای مهم این نسل جدید از هوش مصنوعی هستند.

به باور هوانگ، ترکیب هوش مصنوعی فیزیکی با ربات‌ها می‌تواند آینده صنعت رباتیک را شکل دهد و به ساخت کارخانه‌هایی پیشرفته و خودکار در آمریکا و سایر کشورها منجر شود؛ کارخانه‌هایی که می‌توانند بخشی از کمبود نیروی کار جهانی را جبران کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی