ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلامت

کودکان فعال واکنش بهتری به استرس نشان می‌دهند

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر مانوئل هانکه و سباستین لودیگا از دپارتمان ورزشی اخیراً تأثير فعالیت بدنی بر سطح استرس کودکان را بررسی کردند.

صبا سلوکی
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

سال تحصیلی رو به آغاز است و محققان دانشگاه بازل می‌گویند ورزش روزانه در مدارس برای کنار آمدن با استرس بهتر است. پیشنهادی که بزرگسالان اغلب هنگام شکایت از استرس در زندگی خود می‌شنوند کم‌بودن میزان ورزش است. اما آیا این موضوع در مورد استرس کودکان نیز صدق می‌کند؟

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر «مانوئل هانکه» و «سباستین لودیگا» از دپارتمان ورزش دانشگاه بازل تأثیر فعالیت بدنی بر سطح استرس کودکان را بررسی کرده‌اند.

روش مطالعه استرس در کودکان

آن‌ها برای مطالعه خود، از ۱۱۰ کودک ۱۰ تا ۱۳ سال استفاده کردند که از حسگری برای ردیابی حرکت روزانه آنها در طول یک هفته استفاده می‌شد. سپس شرکت‌کنندگان در دو نوبت جداگانه به آزمایشگاه آورده شدند تا یک کار استرس‌زا و یک کار بدون استرس را انجام دهند.

واکنش استرس فیزیکی کودکان از طریق غلظت هورمون استرس، یعنی کورتیزول، در بزاق آن‌ها آزمایش شد.

کورتیزول کمتر در کودکان فعال

نتایج نشان داد شرکت‌کنندگانی که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی بیش از یک ساعت در روز ورزش می‌کردند، درواقع کورتیزول کمتری در کار استرس‌زا نسبت به کودکانی که فعالیت کمتری داشتند تولید کردند.

مانوئل هانکه، نویسنده اصلی این مطالعه، خاطرنشان می‌کند:

«به‌نظر می‌رسد در کودکانی که به‌طور منظم فعال هستند، واکنش استرس فیزیولوژیکی کاهش می‌یابد. حتی در کاری که شامل یک موقعیت ناآشنا بود و آن را برای شرکت‌کنندگان تا حدودی ناراحت‌کننده می‌کرد، تفاوتی در سطح کورتیزول بین کودکان کم‌تحرک وجود داشت.»

زمانی که کودکان به‌طور منظم می‌دوند، شنا می‌کنند و کوه‌نوردی می‌کنند، مغز یاد می‌گیرد که افزایش کورتیزول را با چیزی مثبت مرتبط کند. این ارتباط مثبت به جلوگیری از افزایش غلظت کورتیزول در موقعیت‌هایی مانند امتحان نیز کمک می‌کند.

استرس کودکان

این تیم قصد دارد در آینده این داده‌ها را بیشتر تجزیه‌وتحلیل کند. هانکه توضیح می‌دهد که استرس می‌تواند در تفکر اختلال ایجاد کند، بنابراین یادگیری روش‌های کنترل آن ضرورت دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی