ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سلامت

محققان: مواجهه با سرب در کودکی با افزایش رفتارهای مجرمانه در بزرگسالی ارتباط دارد

دانشمندان دریافته‌اند که بین مواجهه با ماده سرب در کودکی و افزایش احتمال بروز رفتارهای مجرمانه در بزرگسالی رابطه‌ای وجود دارد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۱:۰۰

اثرات مخرب سرب در بدن انسان بر هیچ‌کس پوشیده نیست. اما حالا پژوهشی جدید نتیجه گرفته است که میان مواجهه با این ماده خطرناک در ابتدای کودکی یا در رحم و افزایش احتمال بروز رفتارهای مجرمانه در بزرگسالی یک رابطه وجود دارد.

پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه جورج واشنگتن از بررسی 17 مطالعه دیگر تهیه شده است، می‌گوید زمانی که یک کودک در ابتدای زندگی خود در معرض سرب قرار می‌گیرد، با ریسک بالاتری مبنی بر بروز رفتارهای مجرمانه در بزرگسالی روبه‌رو می‌شود.

محققان می‌گویند بررسی‌های آن‌ها نشان داده است که پیوندی میان مواجهه با سرب و شکل‌گیری رفتارهای خشن و تهاجمی و همچنین اقدامات مجرمانه وجود دارد؛ اما با توجه به داده‌های محدودی که دانشمندان پیدا کرده‌اند، امکان کشف دقیق قدرت این پیوند وجود نداشته است.

بااین‌حال، یافته‌های آن‌ها با مطالعاتی که پیش‌تر در سطح جوامع انجام شده و نشان داده بود که کاهش مواجهه با سرب به کاهش سطح جرایم در قرن بیستم در آمریکا منجر شده است، همخوانی دارد.

باید جلوی نشت سرب در جوامع گرفته شود

محققان دانشگاه واشنگتن می‌گویند پژوهش‌های بیشتری باید صورت بگیرد تا اطلاعات بیشتری از این پیوند در سطح فردی به‌دست آید، اما با توجه به اثرات بیولوژیکی سرب و داده‌های در دسترس از مطالعات سطح جامعه، ضروری است که قانون‌گذاران همین حالا برای کاهش سطح مواجهه با این ماده سمی دست‌به‌کار شوند.

سرب در طول زمان در بدن ما تجمع پیدا می‌کند و هیچ مقدار از مواجه با آن به‌عنوان مقدار ایمن معرفی نشده است. دانشمندان می‌گوید: «کودکان همانند بزرگسالان سرب را جذب نمی‌کنند یا آن را نمی‌سوزانند و به‌خاطر مانع خونی مغز و سرعت بالای رشد اندام‌های خود، خیلی بیشتر در معرض اثرات منفی مواجهه با این ماده هستند.»

درنتیجه محققان نتیجه گرفته‌اند که جلوگیری از برخورد مردم با سرب برای محافظت از سلامت عمومی و ارتقای ایمنی کلی جامعه حیاتی است.

نتایج یافته‌های دانشمندان در مجله PLOS Global Public Health منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی