ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کلیه خوک
سلامت

تحقیق جدید: میمون‌ها با پیوند کلیه اصلاح‌شده خوک‌ها تا 2 سال بیشتر عمر کردند

در طول چند سال گذشته، تحقیقات زیادی درزمینه پیوند اعضای حیوانات به انسان انجام شده و حالا این تحقیق نتایج شگفت‌انگیزی به‌همراه داشته است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۳ مهر ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

دانشمندان در تحقیق جدیدی، کلیه خوک‌هایی را که به‌صورت ژنتیکی دستکاری شده بودند، به میمون‌ها پیوند زدند و متوجه شدند که برخی از آن‌ها یک تا دو سال بیشتر عمر می‌کنند. به گفته دانشمندان، بسیاری از تغییرات ژنتیکی ارزیابی‌شده در این مطالعه می‌تواند پیوند اعضای خوک به انسان را به درمانی مناسب‌تر برای بیماران تبدیل کند.

دانشمندان این مطالعه جدید از شرکت بیوتکنولوژی eGenesis و «دانشکده پزشکی هاروارد» هستند که برای انجام آن، 69 اصلاح ژنتیکی مختلف را روی اندام‌های خوک‌ها انجام داده‌اند. ویرایش‌های انجام‌شده روی ژنتیک این خوک‌ها شامل حذف ژن‌ها از رتروویروس آن‌ها و همچنین اضافه‌کردن ژن‌های انسانی برای بهبود سازگاری بود. محققان سپس این اندام‌ها را به میمون‌ها پیوند زدند و به برخی از آن‌ها اعضای بدن خوک‌هایی را دادند که از نظر ژنتیکی کمتر ویرایش‌شده بودند.

نتیجه پیوند کلیه خوک به میمون‌ها

میمون‌هایی که اندام‌های کمتر ویرایش‌شده خوک به آن‌ها پیوند زده شد، به‌طور متوسط کمتر از دو ماه زنده ماندند. از بقیه میمون‌ها، 9 مورد بیش از دو ماه و پنج مورد بیش از یک سال زنده ماندند و یک میمون کمی بیش از دو سال زنده ماند. همچنین ظاهراً سه میمون همچنان زنده هستند و طولانی‌ترین زمان زنده‌ماندن آن‌ها به بیش از 670 روز می‌رسد.

آزمایش‌های دیگری که روی این میمون‌ها انجام‌ شده است، نشان می‌دهد که کلیه‌های ویرایش‌‌شده خوک‌ها حداقل برای مدتی می‌تواند در میمون‌ها به‌خوبی کلیه‌های خود آن‌ها عمل کند.

البته یافته‌های این تحقیق صرفاً برای این فناوری جنبه اثبات مفهوم دارند و هنوز سؤالات زیادی وجود دارد که در مورد بهترین راه برای انجام پیوند اعضای حیوان به انسان به‌صورت ایمن و مؤثر باید به آن‌ها پاسخ داده شود.

پیوند اعضای حیوانات به انسان که به آن بیگانه‌پیوندی نیز گفته می‌شود، روشی امیدوارکننده برای رفع کمبود دائمی اعضای پیوندی محسوب می‌شود. دانشمندان با ویرایش ژن خوک‌ها برای سازگاری بیشتر با زیست‌شناسی انسان‌ها، امیدوار هستند تا اندام‌های آن‌ها با خیالی آسوده توسط سیستم ایمنی گیرنده پذیرفته شود.

در آزمایش‌های اولیه در این زمینه، از بیماران مرگ مغزی یا بیماران زنده دارای بیماری لاعلاج که واجد شرایط پیوندهای مرسوم نیستند، کمک گرفته شده است. این مطالعات نشان داده‌اند که اعضای بدن حیوانات را می‌توان به انسان‌ها پیوند زد و در آخرین مورد کلیه یک خوک دو ماه کامل در بدن یک انسان به کار خود ادامه داد.

نتایج پژوهش حاضر در مجله Nature منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۲۳ مهر ۱۴۰۲

    بابا اینا رو نجس نکنید! راستی هی چرا خوک خوک خوک؟ بابا جاندار دیگه هم داریم
    مثل رئیس جمهور قبلی که هی اسم یه کشوری رو میاورد

مطالب پیشنهادی