ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اسکن قفسه سینه
سلامت

دانشمندان با هوش مصنوعی و اسکن قفسه سینه، سن واقعی شما را برملا می‌کنند

دانشمندان هوش مصنوعی جدیدی را توسعه داده‌اند که می‌تواند از روی اسکن قفسه سینه، سن واقعی و وجود بیماری مزمن در شما را تشخیص دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که هوش مصنوعی می‌تواند از روی اسکن پرتو ایکس قفسه سینه افراد، سن آن‌ها را تشخیص دهد. همچنین ظاهراً هرچه عدد ارائه‌شده توسط هوش مصنوعی بالاتر از عدد سن واقعی افراد باشد، احتمال وجود بیماری‌های مزمن در آن‌ها بیشتر است.

به‌ گزارش یورونیوز، دانشمندان دانشگاه اوساکا متروپولیتن ژاپن هوش مصنوعی جدیدی را به‌وجود آورده‌اند که با بررسی اسکن قفسه سینه افراد می‌تواند سن آن‌ها را حدس بزند. «یاسوهیتو میتسویاما»، از محققان این پروژه می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که سن ظاهری افراد از روی اسکن سینه آن‌ها می‌تواند به‌طور دقیق و فراتر از سن حقیقی‌شان وضعیت سلامتی آن‌ها را بازتاب دهد.»

محققان برای توسعه این مدل هوش مصنوعی از بیش از 67 هزار اسکن قفسه سینه افراد سالم مربوط به سال‌های 2008 تا 2011 استفاده کردند. در مورد افراد سالم، رابطه محکمی میان سن تخمینی هوش مصنوعی و سن واقعی افراد وجود داشت.

پژوهشگران همچنین بیش از 34 هزار اسکن قفسه سینه از افراد بیمار را هم آزمایش کردند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که هوش مصنوعی برای افرادی که به بیماری‌های مزمن نظیر پرفشاری خون، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری‌های کبد، ریه و کلیه مبتلا بودند، سنی بالاتر از سن واقعی افراد را تخمین می‌زند. بااین‌حال، همبستگی کمتری برای بیماری‌های حاد و عفونی نظیر ذات‌الریه وجود دارد.

در این مقاله آمده است: «این نتایج نشان می‌دهد که هوش مصنوعی ما از اسکن قفسه سینه نه تغییرات حاد، بلکه تغییرات مزمن را شناسایی می‌کند که منطقی است، چون سالخوردگی از تغییرات مزمنی نشئت می‌گیرد که در طول زمان انباشته می‌شوند.»

دانشمندان باور دارند که این هوش مصنوعی می‌تواند نشانگری برای بیماری‌های مرتبط با پیری باشد و به تشخیص و مداخله به‌موقع پزشکی کمک کند. بااین‌حال، تحقیقات بیشتری باید صورت بگیرد تا این یافته‌ها تأیید شوند.

نتایج این مطالعه در مجله علمی The Lancet Healthy Longevity منتشر شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Nnb
    Nnb | ۳۰ مرداد ۱۴۰۲

    جوونای مملکت ریه ندارن

مطالب پیشنهادی