ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پیوند عضو خوک
سلامت

بیمار آمریکایی رکورد زد: ادامه زندگی با پیوند کلیه خوک پس از ۲ ماه

زنی آمریکایی به نام «تووانا لونی» (Towana Looney) اکنون تنها انسان زنده‌ای است که یک کلیه خوک در بدن او قرار دارد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۷ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

زنی آمریکایی شنبه نقطه عطف مهمی را پشت سر گذاشت؛ او حدوداً ۶۱ روز قبل کلیه‌ای اصلاح‌شده ژنتیکی خوک را دریافت کرد و همچنان زنده است که رکورد محسوب می‌شود. پیش‌ازاین اولین بیمار دریافت‌کننده کلیه اصلاح‌شده خوک تقریباً 2 ماه پس از جراحی درگذشت.

براساس گزارش آسوشیتد پرس، زنی آمریکایی به نام «تووانا لونی» (Towana Looney) اکنون تنها انسان زنده‌ای است که کلیه خوک در بدن او قرار دارد. ۴ آمریکایی دیگر که اعضای اصلاح‌شده ژنتیکی خوک (2 قلب و 2 کلیه) دریافت کرده بودند، هیچ‌کدام بیش از ۲ ماه عمر نکردند اما لونی رکورددار است. دکتر «رابرت مونتگومری» که رهبری پیوند کلیه لونی را برعهده داشت، می‌گوید: «اگر او را در خیابان می‌دیدید، نمی‌توانستید حدس بزنید تنها انسانی است که با عضو فعال خوک در بدنش راه می‌رود.»

تنها انسان زنده جهان با کلیه خوک

دکتر مونتگومری عملکرد کلیه لونی را «کاملاً طبیعی» ارزیابی کرده است. پزشکان امیدوارند او بتواند حدود یک ماه دیگر، نیویورک (که موقت برای معاینات پس از پیوند آنجا زندگی می‌کند) را به مقصد خانه‌اش در آلاباما ترک کند. پزشکان خوش‌بین‌اند که مدت قابل‌توجهی این کلیه به‌خوبی کار کند.

پیوند عضو خوک
دکتر رابرت مونتگومری و تووانا لونی

لونی سال ۱۹۹۹ یک کلیه‌‌اش را به مادرش اهدا کرد. سپس عوارض بارداری باعث فشار خون بالا شد که به کلیه دیگر او آسیب زد و درنهایت کلیه‌ی او از کار افتاد. ۸ سال را با دیالیز گذراند تا اینکه پزشکان به این نتیجه رسیدند احتمالاً هرگز عضوی اهدایی دریافت نخواهد کرد؛ زیرا بدنش سطوح فوق‌العاده بالایی از آنتی‌بادی‌هایی ایجاد کرده بود که به‌طور غیرعادی آماده حمله به کلیه‌های انسانی هستند.

لونی ۵۳ ساله به‌دنبال دریافت کلیه خوک رفت و تاکنون نیز بدن او به کلیه پیوندی واکنش خوبی نشان داده است. البته در این ۲ ماه، پزشکان با هرگونه نشانه رد کلیه جدید در بدن آن را برطرف کرده‌اند.

درکل دانشمندان مشغول تغییر ژنتیکی خوک‌ها هستند تا اندام‌های آنها به اعضای قابل‌پیوند به انسان شبیه‌تر باشد. طبق گزارش‌ها، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در لیست پیوندهای ایالات متحده قرار دارند که بیشتر آنها به کلیه نیاز دارند؛ سالانه نیز هزاران نفر در انتظار پیوند کلیه جانشان را از دست می‌دهند.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی