ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تأثیر مثبت انجام بازی‌های ویدیویی بر سلامت روان
سلامت

محققان ژاپنی: انجام بازی‌های ویدیویی می‌تواند بر سلامت روان تأثیر مثبت داشته باشد

این پژوهش روی حدود 100 هزار نفر انجام شده و نتایج جالبی به دست آورده است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

تاکنون والدین، سیاست‌گذاران و حتی برخی از محققان درباره خطرات انجام بیش‌ازحد بازی‌های ویدیویی و پیامدهای آن مانند اعتیاد و پرخاشگری هشدار داده‌اند. با‌این‌حال پژوهشی جدید که طی همه‌گیری کرونا در ژاپن انجام شده، شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه می‌دهد که ویدیوگیم ممکن است در برخی شرایط برای بهبود سلامت روان مفید باشد.

براساس گزارش یورونیوز، هنگامی که کرونا شرایط خریدوفروش محصولات مختلف را در سال 2020 سخت کرد، تقاضا برای بازی‌های ویدیویی بسیار بیشتر از عرضه آن‌ها بود؛ به همین دلیل خرده‌فروشان ژاپنی از سیستم قرعه‌کشی استفاده کردند تا مشخص شود چه کسی می‌تواند 2 کنسول نینتندو سوییچ و پلی‌استیشن 5 را خریداری کند.

تأثیر بازی‌های ویدیویی بر سلامت روان

محققان دانشگاه نیهون توکیو و چند دانشگاه دیگر در ژاپن از این فرصت بهره بردند و آزمایشی طبیعی برای سنجش تأثیر بازی‌های ویدیویی بر سلامت روان افراد انجام دادند. در این آزمایش، محققان از حدود 98 هزار نفر (تقریباً 8200 نفر از آن‌ها در قرعه‌کشی شرکت کرده بودند.) نظرسنجی کردند و دریافتند تهیه کنسول ناراحتی روانی افراد را مهار می‌کند و رضایت آن‌ها را از زندگی بهبود می‌بخشد.

تأثیر بازی‌های ویدیویی بر سلامت روان در دوران کرونا

محققان نتایج نظرسنجی را که در آن حدود 98 هزار ژاپنی بین 10 تا 69 ساله در بازه زمانی دسامبر 2020 تا مارس 2022 شرکت کرده بودند، تجزیه‌وتحلیل کردند. از این تعداد، حدود 8200 نفر در قرعه‌کشی کنسول‌ها شرکت کرده بودند. نتایج قابل‌توجه بود: برندگان قرعه‌کشی که کنسول بازی جدید به دست آورده بودند، نسبت به بازنده‌ها بهبود قابل‌توجهی در سلامت روان نشان دادند.

نکته جالب این بود که نوع کنسول بر میزان رضایت از زندگی و بهبود شرایط روانی در افراد مختلف فرق می‌کرد. به گفته محققان، تهیه پلی‌استیشن 5 بیشتر بر پسران و مردان و گیمرهای حرفه‌ای تأثیر مثبت داشت؛ از سویی سوییچ بیشتر بر دختران و زنان همچنین افرادی که پیشتر گیمر نبوده‌اند، مؤثر بود.

تأثیر بازی‌های ویدیویی بر سلامت روان

علاوه‌براین، این پژوهش نشان داد افزایش زمان بازی‌ نتایج بهتری برای سلامت روان به‌دنبال دارد. بااین‌حال، وقتی این زمان به بیش از 3 ساعت در روز می‌رسید، نتایج بهبودی کاهش می‌یافت.

یافته‌ها این تصور را که بازی‌های ویدیویی برای سلامت روان مضرند، به چالش می‌کشد و نشان می‌دهد ممکن است بازی‌های کامپیوتری استرس را کاهش بدهد یا به مدیریت خلق‌وخو کمک کند. محققان علت آن را به حس موفقیت، تقویت ارتباطات اجتماعی و ارائه راه‌ فراری جذاب از استرس‌ مرتبط می‌دانند.

البته باید توجه کنیم که این داده‌ها در شرایط خاص همه‌گیری کرونا جمع‌آوری شده‌اند؛ زمانی که مردم گزینه‌های چندانی برای سرگرمی و ارتباط با دیگران نداشتند. این احتمال را باید در نظر گرفت که مزایای سلامت روان ویدیوگیم‌ها در این دوره چندبرابر شده بود.

یافته‌های پژوهش حاضر در مجله نیچر منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی