ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تأثیر ساعات طولانی کار بر مغز
سلامت

هشدار محققان: ساعات کاری طولانی می‌تواند بر ساختار مغز اثر منفی بگذارد

محققان می‌گویند ساعات طولانی کار بر بخش‌هایی از مغز که مربوط به حل مسئله و حافظه هستند، تأثیر منفی می‌گذارد.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۰

محققان در پژوهش جدیدی هشدار می‌دهند کار زیاد و ساعات کاری طولانی می‌تواند بر بخش‌هایی از مغز که مربوط به حل مسئله و حافظه‌اند تأثیر منفی بگذارد و برای سلامت روان مضر خواهد بود.

براساس گزارش CNN، محققان دانشگاه چونگ آنگ و دانشگاه یانسه کره جنوبی می‌گویند ساعات کاری طولانی (52 ساعت در هفته یا بیشتر) نه‌فقط می‌تواند برای شما مضر باشد، بلکه ممکن است ساختار مغز را نیز تغییر دهد.

تحقیقات قبلی نیز شواهدی از تأثیرات منفی ساعات کاری طولانی بر سلامت یافته‌اند. سال 2021، تحقیقات مشترک سازمان بین‌المللی کار (ILO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) نشان دادند کار بیش‌ازحد منجر به بیش از 745 هزار مرگ در سال شده است. همچنین مشخص شده ساعات طولانی کار خطر ابتلا به دیابت را در زنان افزایش می‌دهد و به کاهش توانایی شناختی منجر می‌شود.

تأثیر ساعات کاری طولانی بر ساختار مغز

تأثیر ساعات طولانی کار بر مغز

در پژوهش حاضر محققان داده‌های ساعات کاری 110 نفر را بررسی کردند؛ این افراد بیشتر پزشک بودند. در کره جنوبی حداکثر ساعات کاری مجاز در هفته 52 ساعت است و 32 نفر از این افراد نیز همین مقدار کار می‌کردند. محققان همچنین اسکن‌های MRI مغز آنها را تجزیه‌وتحلیل کردند.

پژوهشگران با اسکن‌های MRI تفاوت سطح ماده خاکستری در مناطق مختلف مغز را بررسی کردند. آنها می‌گویند: «افرادی که 52 ساعت یا بیشتر در هفته کار می‌کردند، برخلاف شرکت‌کنندگانی که ساعات کاری آنها استاندارد بود، تغییرات قابل‌توجهی در مناطق مغزی مرتبط با عملکرد اجرایی و عاطفی نشان دادند.»

مناطقی از مغز که تغییر کرده بودند شامل شکنج پیشانی میانی بود که نقش عمده‌ای در عملکردهای شناختی، توجه، حافظه و فرایندهای مرتبط با زبان دارد؛ همچنین ناحیه اینسولا که در پردازش عاطفی، خودآگاهی و درک زمینه اجتماعی نقش دارد، تغییر کرده بود. محققان معتقدند یافته‌های آنها نشان‌دهنده «ارتباطی بالقوه» بین افزایش حجم کار و تغییرات در این قسمت‌های مغز است.

پژوهشگران بر این باورند که اگر عوامل استرس‌زای محیط کار برطرف شوند، تغییرات مغز ممکن است «تا حدی برگشت‌پذیر» باشند اما برای بازگشت به حالت اولیه مغز احتمالاً زمان زیادی نیاز باشد. درکل محققان می‌گوید: «این یافته‌ها شواهد نوروبیولوژیکی جدیدی ارائه می‌دهند که ساعات کاری طولانی را به تغییرات ساختاری مغز مرتبط می‌کند و بر نیاز به تحقیقات بیشتر برای درک پیامدهای شناختی و عاطفی ساعات طولانی کار تأکید می‌کند.»

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Occupational and Environmental Medicine منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی