ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پیوند چشم
سلامت

دستاورد جدید پزشکان؛ انجام اولین پیوند کامل چشم در جهان

هرچند بیمار دریافت‌کننده هنوز بینایی خود را به دست نیاورده است، اما پزشکان برای اولین بار موفق به پیوند کامل چشم شده‌اند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ آبان ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۰

تیمی از جراحان نیویورکی موفق شدند تا اولین پیوند کامل چشم را انجام دهند. هرچند هنوز مشخص نیست که بینایی بیمار از طریق چشم اهدایی بازگردانده می‌شود، اما از عمل پیوند انجام‌شده به‌عنوان یک پیشرفت بزرگ در زمینه پزشکی یاد شده است.

براساس گزارش‌های موجود، در این جراحی پیشگامانه بخشی از صورت و کل چشم چپ (از جمله منبع خون و عصب بینایی آن) یک اهداکننده به کارگری که در سال 2021 از شوک الکتریکی 7200 ولتی جان سالم به در برد پیوند زده شده است. «آرون جیمز» 46 ساله در جریان این حادثه صدمات زیادی دید و علاوه بر چشم چپ خود، بازوی چپ، بینی و لب‌ها، دندان‌های جلو و ناحیه گونه چپ و چانه خود را از دست داد.

او سپس به NYU Langone Health که یک مرکز پزشکی پیشرو در زمینه پیوند صورت است مراجعه کرد و در تاریخ 27 می (6 خرداد) جراحی 21 ساعته او انجام شده است.

اکنون با گذشت نزدیک به شش ماه از زمان جراحی، تیم NYU Langone Health توضیح می‌دهد که چشم پیوند‌شده نشانه‌های مهمی از سلامتی مانند عروق خونی خوب و شبکیه چشم امیدبخش را نشان داده است. البته بیمار هنوز بینایی خود را دریافت نکرده است.

پیوند کامل یک چشم از قدیم‌الایام موضوع قابل‌توجهی در علم پزشکی بوده است. هرچند محققان تاکنون موفق به انجام این کار در حیوانات شده بودند (و در آن‌ها بینایی تا حدی بازیابی شده است) اما تاکنون هرگز برای یک انسان زنده انجام نشده است. همچنین تاکنون پزشکان فقط قادر به پیوند قرنیه چشم بوده‌اند که در این پیشرفت جدید، چشم به‌طور کامل پیوند زده شده است.

بازگشت بینایی با پیوند چشم

اما در مورد بازگشت بینایی این بیماری، «کیا واشنگتن»، استاد جراحی پردیس پزشکی Anschutz «دانشگاه کلرادو» که 15 سال در همین زمینه کار کرده است، توضیح می‌دهد با توجه به زمانی که از جراحی گذشته است، بعید به نظر می‌رسد که جیمز بینایی خود را به دست بیاورد، اما هرگز نمی‌توان گفت که چنین چیزی غیرممکن است.

هرچند این جراحی یک پیشرفت بزرگ محسوب می‌شود، اما به گفته واشنگتن برای بازگشت بینایی باید از رویکردهای پیشرفته دیگری مانند ژن درمانی نیز در تحقیقات آینده کمک گرفت.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی