قدرتمندترین دستگاه MRI جهان، اولین تصاویر مغزی خود را با جزئیات بالا ثبت کرد
این دستگاه دارای قدرت میدان مغناطیسی 11.7 تسلا است؛ برای مقایسه، دستگاههای MRI معمولی حداکثر 3 تسلا قدرت دارند.
قدرتمندترین دستگاه MRI جهان، اولین اسکن خود از مغز انسان زنده را به ثبت رساند. این اسکن تصاویری با وضوح فوقالعاده بالا از مغز ارائه میدهد. این دستگاه میتواند به محققان و پزشکان در درک بهتر ماهیت مغز و درمان بیماریهای عصبی کمک کند.
دستگاه Iseult MRI که توسط «کمیسیون انرژیهای جایگزین و انرژی اتمی فرانسه» یا CEA توسعه یافته، دارای قدرت میدان مغناطیسی 11.7 تسلا است. برای مقایسه، دستگاههای MRI معمولی که امروزه در بیمارستانها مورد استفاده قرار میگیرند، معمولاً 1.5 یا حداکثر 3 تسلا قدرت دارند. Iseult چند سال پیش روی کدوتنبل آزمایش شد، اما اکنون در مجموعهای از آزمایشها برای اولینبار مغز 20 داوطلب سالم را اسکن کرده است.
اولین اسکن مغزی قدرتمندترین دستگاه MRI جهان
مزیت اصلی در این دستگاه، قدرت بالای آن است که میتواند با سرعت زیادتری تصاویری با وضوح بسیار بالا از مغز بگیرد. Iseult تنها در چهار دقیقه میتواند تصاویری با وضوح 0.2 میلیمتری از بافت مغز را بهصورت افقی، در برشهایی به ضخامت 1 میلیمتر ثبت کند. این حجم معادل ثبت چند هزار نورون در یک زمان مشخص است.
برای اینکه دستگاههای MRI معمولی بتوانند عکسهایی با این وضوح بگیرند، بیماران باید بیش از دو ساعت کاملاً ثابت دراز بکشند و کوچکترین حرکت باعث تارشدن عکس میشود.
همچنین عرض دهانه این دستگاه حدود 90 سانتیمتر است که بیماران میتوانند بهراحتی سر خود را در آن قرار دهند. ممکن است این افزایش نسبت به اندازه 60 تا 70 سانتیمتر دستگاههای معمولی چندان زیاد بهنظر نرسد، اما فضای بیشتر برای سر بیمار به کاهش کلاستروفوبیا (ترس از فضای بسته) کمک میکند.
Iseult میتواند به محققان و پزشکان در درک، تشخیص و درمان بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک زیادی کند. این دستگاه میتواند علائم و عناصر شیمیایی که با اسکنهای MRI معمولی دیده نمیشوند (ازجمله مولکولهایی مانند گلوکز و گلوتامات)، شناسایی کند. همچنین این دستگاه میتواند توزیع لیتیوم در مغز را که برای درمان اختلالات دوقطبی استفاده میشود، ردیابی کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
با همکاری اساتید و دانشمندان حوزه علمیه ساخته شده بی تردید.