ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دایناسور
میان رشته ای

پژوهش جدید دانشمندان: حدود 1.7 میلیارد دایناسور تی. رکس در تمام مدت روی زمین زندگی کرده است

در این تحقیق جدید، ادعای قبلی که 2.5 میلیارد دایناسور بوده رد شده و تعداد حدودی آن‌ها 1.7 میلیارد تخمین زده شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

دایناسورهای گوشت‌خوار ترسناک «تیرانوسوروس رکس» (T. rex) حدود 68 میلیون سال پیش و در دوره کرتاسه بر بخش‌هایی از کره زمین تسلط داشته‌اند. تعداد دقیق آن‌ها در گذشته زمین در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و سال 2021، دیرینه‌شناسان تخمین زده بودند که 2.5 میلیارد از این گونه دایناسور در تمام مدت روی زمین زندگی کرده است، اما اکنون این ادعا توسط یک مطالعه جدید رد شده است.

براساس تحقیقات جدیدی که توسط دانشمندان «دانشگاه یوهانس گوتنبرگ» در ماینتس، آلمان انجام شده، جمعیت این گونه از دایناسورها در تمام طول عمر زمین، نسبتاً کمتر از تخمین‌های قبلی بوده است. در این تحقیق جدید، تعداد آن‌ها حدود 1.7 میلیارد تخمین زده شده است.

نحوه تخمین تعداد دایناسور های تیرانوسوروس رکس

مطالعه جدید براساس تحقیقات قبلی دیرینه‌شناسان «دانشگاه کالیفرنیا، برکلی» (UC) انجام شده است. محققان UC از یک مدل کامپیوتری استفاده کردند که عوامل مختلفی مانند میانگین وزن بدن، تراکم جمعیت، پراکندگی جفرافیایی، تعداد تخم‌ها، میانگین طول عمر و موارد دیگری در آن لحاظ شده است و در مجموع، جمعیت تیرانوسوروس رکس‌ها را 2.5 میلیون اعلام کرده بود.

با این حال، «اوا گریبلر»، محقق پژوهش جدید به برخی اختلافات موجود در اطلاعات وارد شده به شبیه‌سازی کامپیوتری مطالعه اصلی مشکوک شد و تصمیم گرفت این مدل را براساس داده‌های جدید تنظیم کند.

به‌عنوان مثال، گریبلر با داده‌هایی که به مدل کامپیوتری اضافه کرده، مدعی شده که نرخ بقا و همچنین رفتار تخم‌گذاری دایناسور های گوشت‌خوار ممکن است شباهت زیادی به پرندگان و خزندگان امروزی داشته باشد که این اطلاعات مهم احتمالاً در مطالعه اصلی نادیده گرفته شده است.

با اضافه شدن این اطلاعات جدید به مدل کامپیوتری، جمعیت این جانوران عظیم‌الجثه و ترسناک حدود 1.7 میلیارد اعلام شد. نکته جالب دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که اگر تخمین ارائه شده صحت داشته باشد، دانشمندان تاکنون موفق شده‌اند که کمتر از یک درصد بقایای T. rex را بازیابی کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی