ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هواپیمای سوپرسونیک
میان رشته ای

موفقیت بزرگ هواپیمای سوپرسونیک Boom: شکستن دیوار صوتی بدون صدای مهیب

شرکت Boom Technology می‌گوید در آخرین آزمایش‌های هواپیمای سوپرسونیک XB-1 موفق شده 3 بار دیوار صوتی را بدون ایجاد صدای مهیب بشکند.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۰

شرکت آمریکایی Boom Technology از تکنیک مهمی استفاده کرده است که می‌تواند صدای شکستن دیوار صوتی توسط هواپیماهای سوپرسونیک را از بین ببرد. این فناوری در دومین و آخرین تست هواپیمای سوپرسونیک XB-1 در پایگاه هوایی و فضایی موهاوی کالیفرنیا آزمایش شد.

به گفته «بلیک شول»، مدیرعامل شرکت Boom، هواپیمای سوپرسونیک XB-1 در تاریخ ۲۸ ژانویه موفق شده ۳ بار بدون ایجاد صدایی که شنید شود، دیوار صوتی را بشکند. به گفته شول، رسیدن به این دستاورد نیازمند کنترل دقیق دینامیک پرواز است. صدای گوش‌خراش شکستن دیوار صوتی از مهم‌ترین موانع توسعه هواپیماهای سوپرسونیک بوده است.

هواپیمای سوپرسونیک XB-1 تست‌هایی نهایی خود را پشت سر می‌گذارد

هواپیمای سوپرسونیک Boom XB-1

شکستن دیوار صوتی بدون ایجاد صدای گوش‌خراش باتکیه‌بر پدیده‌ای به نام کاتاف ماخ انجام می‌شود. در این روش هنگامی که هواپیمای مافوق‌صوت در ارتفاع و سرعت مناسب پرواز می‌کند، دما و باد، صدای ایجادشده را به بالا منعکس و از رسیدن آن به سطح زمین جلوگیری می‌کنند.

پژوهش‌های ناسا در سال ۲۰۱۲ با استفاده از یک فروند جت اف ۱۸ نشان داد که برای رسیدن به این سطح، کنترل دقیق ارتفاع و شرایط جوی ضروری است.

شرکت Boom Technology قصد دارد این فناوری را در هواپیمای سوپرسونیک Overture خود به‌ کار بگیرد. براساس ادعای این شرکت، هواپیمای Overture می‌تواند به‌سرعت ۱.۱ تا ۱.۲ ماخ دست یابد و زمان پرواز بین شهرهای نیویورک و لس‌آنجلس را به ۹۰ دقیقه برساند.

موتورهای Symphony به‌کاررفته در Overture به این هواپیما امکان می‌دهند پس از رسیدن به ارتفاع ۳۰ هزار پا به سرعت سوپرسونیک دست پیدا کند. این موتورها هنوز درحال‌توسعه‌اند و جزئیات بیشتری درباره آنها اعلام نشده.

تاکنون شرکت‌های زیادی بعد از هواپیمای کنکورد مدعی ساخت هواپیماهای سوپرسونیک بوده‌اند اما اکثر آنها راه به جایی نبرده‌اند. به گفته Boom Technology، هواپیمای Overture این شرکت تاکنون ۱۳۰ سفارش از ایرلاین‌های مختلف دریافت کرده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی