ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
کشتی کروز هانتاویروس
میان رشته ای

تخلیه مسافران کشتی آلوده به هانتاویروس درحال انجام است؛ بازگشت به وطن برای قرنطینه

آخرین مسافران درحالی عصر امروز به کشورهای خود بازمی‌گردند که مقامات کشورهای سراسر جهان درحال ارائه گزارش دراین‌باره هستند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۸:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

عملیات تخلیه مسافران و خدمه کشتی کروز MV Hondius پس از شیوع هانتاویروس (Hantavirus) همچنان ادامه دارد و همزمان چند کشور جهان وضعیت مسافران بازگشته از این کشتی را زیر نظر گرفته‌اند. براساس اطلاعات منتشرشده از سوی مقام‌های بهداشتی، بخشی از بیماران از کشتی خارج و برای درمان به مراکز درمانی در اروپا منتقل شده‌اند. سایر مسافران نیز در انتظار تکمیل روند تخلیه و بازگشت به کشورهای خود هستند.

کشتی MV Hondius روز یکشنبه به بندر ساحلی «گرانادییا د آبونا» در تنریف اسپانیا رسید. مسافران در این بندر برای بازگشت به کشورهای خود آماده می‌شوند تا آزمایش‌های پزشکی موردنیاز را پشت سر بگذارند و دوره‌ای از قرنطینه را سپری کنند.

قرار است ۲ هواپیما بعدازظهر امروز (دوشنبه ۲۱ اردیبهشت) از اسپانیا پرواز کنند تا آخرین مسافران باقی‌مانده را که تحت مراقبت پزشکی هستند به کشورهای خود در استرالیا و هلند برگردانند.

وضعیت مسافران کشتی کروز

در‌همین‌حال، کشورهای سراسر جهان درحال بررسی وضعیت مسافران خود هستند. «استفانی ریست»، وزیر بهداشت فرانسه، به رسانه‌های این کشور اعلام کرده زنی که آخر هفته کشتی را ترک کرده بود، به‌عنوان مورد جدید ابتلا به هانتاویروس تأیید شده است. همچنین وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرده آزمایش ۲ موردی که پیش‌تر مشکوک شناسایی شده بودند، اکنون منفی اعلام شده است.

ایالات متحده نیز روز دوشنبه، پس از تخلیه کشتی، اعلام کرد یکی از مسافران در‌حال‌حاضر علائم خفیفی دارد و آزمایش یکی دیگر از مسافران برای ویروس آند به‌شکل PCR مثبت شده است. ویروس آند یکی از گونه‌های هانتاویروس است.

برخی کارشناسان نیز درباره نتایج آزمایش‌ها هشدار داده‌اند. «خاویر پادییا»، دبیر دولت اسپانیا در امور سلامت، در یک برنامه تلویزیونی توضیح داده که نتیجه آزمایش PCR یکی از مسافران آمریکایی که در کشتی انجام شده بوده، در آن زمان نامشخص بوده و مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها و متخصصان اپیدمیولوژی اسپانیا آن را منفی تلقی کرده‌اند. درحالی‌که ایالات متحده پس از بررسی‌های خود این نتیجه را «مثبت خفیف» توصیف کرده است.

در آفریقای جنوبی، مؤسسه ملی بیماری‌های واگیردار اعلام کرده هر ۳ مورد تأییدشده در این کشور مربوط به گونه آند بوده است؛ ویروسی که عمدتاً در آمریکای جنوبی دیده می‌شود و تنها نوع شناخته‌شده هانتاویروس است که قابلیت انتقال بین انسان‌ها را دارد، هرچند انتقال آن آسان نیست و معمولاً به تماس نزدیک و مداوم نیاز دارد.

وزیر بهداشت آفریقای جنوبی نیز گفته ۶۲ نفر از افراد دارای تماس با بیماران، ازجمله کارکنان پزشکی و فرودگاهی، شناسایی شده‌اند و تاکنون ۴۲ نفر تحت نظارت قرار گرفته‌اند.

آخرین آمار از تعداد مبتلایان به هانتاویروس

سازمان بهداشت جهانی (WHO) تاکنون ۶ مورد ابتلا به هانتاویروس مرتبط با این کشتی را تأیید کرده و هشدار داده است با توجه به اینکه دوره نهفتگی ویروس می‌تواند تا ۶ هفته طول بکشد، احتمال ظهور موارد بیشتر همچنان وجود دارد. در این کشتی که با پرچم هلند حرکت می‌کند، تاکنون ۳ مسافر جان خود را از دست داده‌اند و ۹ نفر دیگر نیز بیمار شده‌اند. کشتی پیش‌تر در نزدیکی سواحل کیپ‌ورد متوقف مانده بود و نزدیک به ۱۵۰ نفر در آن حضور داشتند.

در داخل کشتی نیز برای کاهش خطر انتقال، پروتکل‌هایی مشابه دوران کرونا اجرا شده است؛ ازجمله استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و ضدعفونی مکرر دست‌ها. در کنار مدیریت وضعیت جاری، مقام‌های آرژانتینی نیز درحال بررسی منشأ احتمالی آلودگی هستند و احتمال می‌دهند زوج هلندی جان‌باخته در آغاز زنجیره انتقال نقش داشته باشند. این زوج از ماه نوامبر در منطقه رفت‌وآمد داشته‌اند و مقام‌ها قصد دارند مناطق بازدیدشده توسط آنها را از نظر حضور جوندگان آلوده بررسی کنند.

جواد تاجی
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من در دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (16 مورد)
  • MyWorld
    MyWorld | ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

    تعطیلات پولدارهای توی کشتی به کابوس تبدیل شد

    • LeaReX
      LeaReX | ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

      پولدارا معمولا یاچ خودشونو دارن یا اجاره میکنن
      اینا آدم معمولی تر هاش ان که با یاچ های عمومی میرن تفریح

  • okeyimnotgood
    okeyimnotgood | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    جود این پست ها رو میزاری ، ماسک بزن منم موقع خوندنش و باز کردنش رعایت میکنم

  • sookhte
    sookhte | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    اینترنت رو بستند، سلامتیمون رو هم به خطر انداختند. یه سرچ ساده نمیشه کرد راجب این ویروس و براش آماده شد. امیدوارم باعث و بانیش به همه زجری که ما کشیدیم و میکشیم مبتلا شه.

    • Mr_F
      Mr_F | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

      مطمئنی باعث و بانیش زجر نکشیده؟

      • sookhte
        sookhte | ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

        احتمالا همونطور که به ما ظلم میکنه به خودش هم ظلم میکنه ولی بعید میدونم رنجی که من ( و امثال من...) کشیدیم رو اصلا بتونه درک یا تصور کنه. شاید رنج کشیده باشه ولی در برابر شرایطی که برای ما درست کرده هیچی نیست...

  • vnus
    vnus | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    تو این کشتی قطعا یه چند تا ایرانی بودن وگرنه بلا اینطور دقیق و باوقار به قامتِ فرنگی‌ها سلام نمی‌داد

  • Mhdirhrr
    Mhdirhrr | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    حالا بین این حال بدیا اینو بخونید یخورده بخندید برید ادامه بدبختی
    ادعای عجیب رائفی پور
    🔹هیچ بعید نیست که هدف قرار دادن موسسه انستیتو پاستور قبل از انتشار هانتای ویروس با هدف جلوگیری از تولید واکسن ایمن ایرانی برای جلوگیری از انتشار این ویروس جدید بوده باشد.
    🔹️ کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و وزارت بهداشت می بایست هرچه سریعتر دست بکار شوند.
    ما هیچ ما نگاه 😂😂😂😂😂

    • warrioreshoon
      warrioreshoon | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

      ببین داداش شیشه عوارض ندا :

    • iran-isnt-for-iranians
      iran-isnt-for-iranians | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

      راعفی پور ای دی اچ دی و پارانویا داره!
      شدید هم شده!

    • InTERanet
      InTERanet | ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

      من تازه داشتم سوزوندن اون مجسمه رو هضم میکردم

    • Mila999
      Mila999 | ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

      هیچی بدبخت شدیم رفت فردا همین سایکوپس، زوری ویروس رو میاره ایران😑
      من موندم هنو چرا ادعای پیامبری نکرده!!

  • k1v
    k1v | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    شرکتهای دارویی تا همه رو به خاک سیاه نکشونن ول کن معامله نیستن. ایندفعه فکر کنم WHO علاوه بر ماسک از چشمبند و دست بند هم رونمایی میکنه. منتظر سیرک (رقص مرگ) پرستارا و دکترا باشیم؟! (رقص مرگ یه آیین باستانی برگرفته از مصر باستان است که توسط کاهنان و درباریان اجرا میشد و به نظر من باید بهش رقص شیطان بگیم که اینجا نمیتونم بیشتر توضیح بدم در مورد آیینها و ...)

  • MMS112358
    MMS112358 | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    فک کنم خیلی مونده تا این قضایا تموم شه

  • enemy666
    enemy666 | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

    یه جوان مردی پیدا میشد کشتی رو با ده تا موشک میزد

    • Elon_Mosque
      Elon_Mosque | ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۵

      پیدا نشد دیگه

مطالب پیشنهادی