ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شهر مایاها
میان رشته ای

کشف شهر مخفی مایاها در مکزیک که هزاران سازه دارد

این شهر دارای اهرامی مانند هرم‌های چیچن ایتزا در مکزیک و تیکال در گواتمالا است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۸ آبان ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

محققان یک شهر عظیم مایاها با قدمت چند صدساله را در شبه‌جزیره یوکاتان مکزیک کشف کردند. این شهر دارای 6674 سازه‌ مختلف، از جمله اهرامی مانند هرم‌های چیچن ایتزا در مکزیک و تیکال در گواتمالا است.

براساس گزارش Live Science، محققان دانشگاه آریزونای شمالی از نقشه‌های ایجادشده توسط فناوری لیرزی لایدار استفاده کردند تا این شهر 1500 ساله را کشف کنند. به‌طورکلی با توسعه فناوری لایدار در چند دهه گذشته، کشف سکونت‌گاه‌های باستانی به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. بااین‌حال، این فناوری گران است، اما باستان‌شناسان در پژوهش حاضر این مانع را دور زدند.

کشف شهر مخفی مایاها در مکزیک

محققان می‌گویند که دانشمندان بخش‌های محیط‌زیست، جنگل‌داری و مهندسی عمران پیش‌ازاین از نقشه‌برداری لایدار به منظور مطالعه برخی از این مناطق مکزیک برای اهداف کاملاً جداگانه استفاده کرده بودند. به‌این‌ترتیب آن‌ها از همین نقشه‌ها برای کشف شهر مایاها نیز بهره بردند.

شهر کشف‌شده مایاها در مکزیک

باستان‌شناسان با تجزیه‌وتحلیل 129 کیلومترمربع در مرکز شرقی شهر کامپچ (Campeche) مکزیک، که قبلاً برای سازه‌های مایا جستجو نشده بود، آثار پنهانی از یک شهر را یافتند که در مزارع و بزرگراه‌های امروزی قرار داشت.

محققان نام شهر کشف‌شده را «والریانا» (Valeriana) گذاشتند؛ وجه تسمیه آن نیز به تالار آب شیرینی در مجاورت این شهر برمی‌گردد. قدمت والریانا مربوط به دوره کلاسیک (250 تا 900 پس از میلاد) است و همه نشانه‌های پایتخت سیاسی مایاهای باستان را نشان می‌دهد، ازجمله میدان‌های محصور متعدد که با یک گذرگاه وسیع به هم متصل شده‌اند.

شهر کشف‌شده مایاها در مکزیک

محققان همچنین می‌گویند که قرارگیری اهرام معبد دورتر از مرکز شهر والریانا، و وجود تراس‌ها و خانه‌ها در دامنه تپه‌ها نشان‌دهنده پراکندگی این شهر است. به‌طورکلی نقشه این شهر باستانی نشان می‌دهد که نحوه شهرسازی مایاها بسیار با آنچه انسان امروزی بنا می‌کند، فرق دارد. به‌گفته باستان‌شناسان، کشف چنین شهرهایی همانند یافتن قطعات پازل است که باعث می‌شود بینش ما نسبت به مایاها کامل‌تر شود.

یافته‌های پژوهش حاضر در ژورنال Antiquity منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی