ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

میان رشته ای

پیشرفته‌ترین بمب‌افکن پنهان‌کار دنیا؛ B-21 Raider برای اولین‌بار پرواز کرد

جنگنده B-21 Raider که به‌عنوان پیشرفته‌ترین بمب‌افکن پنهان‌کار دنیا شناخته می‌شود، اولین پرواز آزمایشی خود را انجام داد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۰ آبان ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

نورتروپ گرومن حدود یک سال پیش از پیشرفته‌ترین بمب‌افکن پنهان‌کار تاریخ با نام B-21 Raider رونمایی کرد و حالا امروز بالاخره اولین پرواز آزمایشی این جنگنده انجام شده است. بی-21 ریدر می‌تواند تسلیحات هسته‌ای حمل کند.

به گزارش رویترز، بمب‌افکن B-21 Raider صبح جمعه به وقت آمریکا از پالم‌دیل، کالیفرنیا اولین پرواز خود را انجام داد. این هواپیما در ساعت 06:51 به وقت محلی از زمین بلند شد. اگرچه اطلاعات دقیقی درباره این آزمایش منتشر نشده است، اما شاهدان محلی تصاویری را از پرواز این هواپیما منتشر کرده‌اند که قابل‌توجه است.

اولین پرواز آزمایشی بمب‌افکن B-21 Raider

بمب‌افکن B-21 از همان طراحی موسوم به «بال پروازی» نسل قبلی، یعنی B-2 استفاده می‌کند و می‌تواند ضمن انجام مانورهای مرسوم، سلاح‌های هسته‌ای را در سفرهای دراز و کوتاه به نقاط مختلف دنیا ببرد و شناسایی نشود.

در سال 2010 پیش‌بینی می‌شد که هزینه ساخت این جنگنده حدود 550 میلیون دلار باشد که با احتساب نرخ تورم این رقم حالا حدود 750 میلیون دلار خواهد بود. بااین‌حال، هزینه دقیق ساخت این بمب‌افکن از سوی نیروی هوایی آمریکا اعلام نشده است.

نیروی هوایی ایالات‌متحده قصد دارد حداقل 100 بمب‌افکن B-21 از نورتروپ گرومن بخرد و آن‌ها را جایگزین بمب‌افکن‌های B-1 و B-2 کند. سخنگوی نیروی هوایی در واکنش به درخواست رسانه‌ها گفت: «B-21 Raider درحال انجام آزمایش‌های پروازی است. آزمایش‌های پروازی گامی حیاتی در کارزار آزمایشی مرکز آزمایش‌های نیروی هوایی و کارگروه ترکیبی 412ام بال آزمایشی B-21 است.»

بمب‌افکن B-21 نخستین بمب‌افکن جدید آمریکا در بیش از 30 سال گذشته بوده و تقریباً تمام بخش‌های پروژه تولید آن محرمانه بوده است. ساخت این جنگنده بخشی از برنامه مدرن‌سازی سه رکن اصلی تسلیحات هسته‌ای ایالات‌متحده توسط پنتاگون بوده است.

اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، اولین نمونه‌های عملیاتی B-21 در اواسط دهه 2020 در نیروی هوایی ایالات‌متحده به‌کار گرفته خواهد شد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۴ دی ۱۴۰۲

    چیزی که دنیا بیشتر نیاز داره بهش، بمب و بمب افکن بیشتره، آفرین،

مطالب پیشنهادی