ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زمین
میان رشته ای

تحقیق جدید: منشأ شکل‌گیری قاره‌های زمین به 3.2 میلیارد سال پیش برمی‌گردد

دانشمندان در پژوهشی متوجه شده‌اند که قدمت شکل‌گیری قاره‌های باستانی زمین به حدود 3.2 میلیارد سال قبل می‌رسد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۵ تیر ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

گروهی از محققان در مطالعه جدیدی به بررسی تاریخ شکل‌گیری قاره‌های زمین پرداخته‌اند. آن‌ها با استفاده از ذخایر سنگ معدن سرب-روی در استرالیا و مقایسه آن با سایر نمونه‌های گردآوری‌شده از سراسر دنیا توانسته‌اند تخمین بزنند که شکل‌گیری قاره‌ها احتمالاً از حدود 3.2 میلیارد سال پیش آغاز شده است.

دانشمندانی از دانشگاه کورتین به رهبری دکتر «لوک دوکت» از گروه تحقیقات دینامیک زمین در این دانشگاه تحقیقی را آغاز کردند تا ببینند قاره‌ها چه زمانی برای اولین‌بار شروع به شکل‌گیری کردند. آن‌ها در این مسیر باید می‌فهمیدند که گوشته زمین از زمان شکل‌گیری ماه، یعنی از حدود 4.5 میلیارد سال پیش که سیارکی به سیاره ما برخورد کرد، چگونه تکامل پیدا کرده است.

پژوهشگران برای پرده‌برداشتن از این راز زمین‌شناسی، ایزوتوپ‌های سرب را به‌عنوان نمونه‌ای از سنگ‌های نقاط مختلف زمین و دوره‌های گوناگون زمانی گردآوری کردند. سپس فرایند تکامل گوشته زمین را بازسازی نمودند تا بتوانند ترکیبات قاره‌ها را با هم مقایسه کنند.

ذخایر معدنی استرالیا در کشف منشأ قاره‌های زمین نقش مهمی داشته است

دکتر «دنیس فوجروس»، از نویسندگان اصلی این مقاله، می‌گوید ذخایر سرب-روی استرالیا در تحقیق آن‌ها اهمیت زیادی داشته است. این ذخایر با قدمتی بین 3.4 میلیارد تا 285 میلیون سال به‌عنوان بهترین شاخص ترکیبات پوسته قاره‌ای در طول تاریخ در نظر گرفته شده‌اند.

تحلیل همین ذخایر سرب-روی نشان داد که تاریخ شکل‌گیری قاره‌ها احتمالاً به حدود 3.2 میلیارد سال پیش برمی‌گردد؛ یعنی زمانی که تغییرات قابل‌توجهی در گوشته زمین به‌وجود آمد. این دوره حیاتی آغازگر فرایند زمین‌ساخت یا تکتونیک صفحه‌ای در سیاره ما بود و هنوز هم ادامه دارد.

فرایند تکتونیک صفحه‌ای نقش مهمی در شکل‌گیری قاره‌ها داشت و یکی از ویژگی‌های مهم در سیاره زمین تلقی می‌شود. دکتر «هوگو اولیرلوک»، دیگر نویسنده این مقاله می‌گوید این فرایند حتی در پشتیبانی از حیات هم در زمین نقش داشته است.

مطالعه حاضر که در مجله Earth Science Reviews چاپ شده، به افزایش درک ما از چگونگی شکل‌گیری قاره‌ها کمک مهمی می‌کند. این دوره تاریخی موجب تغییری در شکل زمین از ساختار لایه‌ای به ساختار تکتونیک صفحه‌ای شد که درنهایت بر زمین مسلط گردید و شکل امروزی سیاره ما را به‌وجود آورد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی