ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کامپیوتر کوانتومی
میان رشته ای

رکورد درهم‌تنیدگی در کامپیوترهای کوانتومی با 51 کیوبیت شکسته شد

محققان چینی موفق شده‌اند 51 کیوبیت را در کامپیوتر کوانتومی خود به وضعیت درهم‌تنیدگی ببرند و از این حیث رکورد بزنند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۶ تیر ۱۴۰۲ | ۱۷:۳۰

دانشمندان در پژوهشی جدید درزمینه رایانش کوانتومی توانستند رکورد بالاترین درهم‌تنیدگی کوانتومی را بشکنند. در این پژوهش 51 کیوبیت با یکدیگر درهم‌تنیده شدند. دستیابی به این وضعیت برای فعال‌سازی قدرت کامپیوترهای کوانتومی ضروری است.

به‌ گزارش Tom's Hardware، محققان دانشگاه علم و فناوری چین در این پژوهش از کامپیوتر کوانتومی «زوچونگژی» استفاده کردند که درمجموع 66 کیوبیت ابررسانا دارد. دانشمندان پس از خنک‌سازی کیوبیت‌ها و رساندن آن‌ها به دمای صفر مطلق (معادل منفی 273 درجه سلسیوس)، این بیت‌های کوانتومی را کنترل کردند و وضعیت آن‌ها را با استفاده از ریزموج‌ها بهینه‌سازی نمودند. این ریزموج‌ها با میدان مغناطیسی کیوبیت‌ها تعامل برقرار می‌کنند و با همین کار می‌توان آن‌ها را دستکاری کرد و به وضعیت درهم‌تنیدگی برد.

انجام این کار ضروری است تا کیوبیت‌ها در دنباله‌های خاصی قرار بگیرند؛ این دنباله‌ها همان ساختارهای معادل کوانتومی هستند که در کامپیوترهای استاندارد با چینش ترانزیستورها به‌وجود می‌آیند و هسته پردازنده‌ها را می‌سازند. پژوهشگران با این کار توانستند امکان تغییر دسته‌ای مجموعه‌ای از جفت‌های کیوبیت‌ها را پیدا کنند. این تکنیک باعث شد 51 کیوبیت با موفقیت درهم‌تنیده شوند. محققان همچنین رکورد چینش 30 کیوبیت در یک صفحه دوبُعدی را زدند.

چینی‌ها با یک پروتکل جدید درهم‌تنیدگی کوانتومی را بررسی کردند

بهترین تعریف درهم‌تنیدگی احتمالاً این است که کیوبیت‌ها در آن به‌صورتی درهم می‌آمیزند که توصیف وضعیت یک کیوبیت بدون توصیف وضعیت بقیه کیوبیت‌ها و رابطه آن‌ها با یکدیگر غیرممکن است. محققان چینی برای بررسی این کیوبیت‌ها و ارزیابی تعاملات آن‌ها یک پروتکل شناسایی جدید را توسعه داده‌اند که می‌تواند بیت‌های کوانتومی را به‌صورت دسته‌ای بررسی کند.

انتظار نمی‌رود که یک کامپیوتر کوانتومی با 51 کیوبیت درهم‌تنیده بتواند کامپیوترهای کلاسیک را از رده خارج کند. هنوز باید کارهای زیادی به‌خصوص درزمینه مقیاس‌پذیری انجام بگیرد تا بتوان روی این کامپیوترها حساب کرد. بااین‌حال، پیشرفت درزمینه کامپیوترهای کوانتومی همیشه جذاب است. چندی قبل گوگل اعلام کرد که جدیدترین نسخه کامپیوتر کوانتومی آن‌ها حالا 47 سال سریع‌تر از قوی‌ترین ابرکامپیوتر دنیا شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی