ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

معنای پارس سگ ها
میان رشته ای

دستاورد جدید دانشمندان: تشخیص معنای پارس کردن سگ‌ها با هوش مصنوعی

نتایج نشان می‌دهند که می‌توان از مدل‌های هوش مصنوعی تحلیل گفتار انسانی برای تحلیل صدای حیوانات نیز استفاده کرد.

رضا زارع‌پور
نوشته شده توسط رضا زارع‌پور | ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ | ۲۰:۰۰

پژوهشگران دانشگاه میشیگان در حال استفاده از هوش مصنوعی (AI) هستند تا بفهمند صدای پارس کردن یک سگ (واق) درباره احساساتش چه می‌گوید و معنای آن چیست. آن‌ها می‌خواهند بفهمند سگ‌ها چه زمانی خوشحال و چه زمانی ناراحت و عصبی هستند. نتایج اولیه آن‌ها موفقیت ۷۰ درصدی داشته است.

یکی دیگر از اهداف آن‌ها این است که با استفاده از صدای سگ‌ها، سن، جنسی و نژاد آن‌ها را بفهمند.

دانشمندان با دستکاری مدل‌های کامپیوتری موجود برای گفتار انسان توانستند به پیشرفت‌هایی در رمزگشایی از معنای پارس کردن گونه‌های سگ دست یابند. آن‌ها عقیده دارند که پیشرفت‌های AI می‌توانند فهم ما را از ارتباط حیوانات دگرگون کنند.

هوش مصنوعی تا به امروز دستاوردهای بزرگی در زمینه فهم ظرافت‌های گفتار داشته است. سیستم‌های مبتنی بر AI در حال حاضر برای تشخیص تفاوت‌های کوچک موجود در لحن، زیروبمی و لهجه استفاده می‌شوند. این نتایج می‌توانند در نرم‌افزارهای تشخیص صدا کاربردهای فراوان داشته باشند.

تفسیر پارس سگ ها
فهم معنای صدای حیوانات می‌تواند به آسایش آن‌ها کمک کند.

توانایی هوش مصنوعی در تشخیص معنای پارس کردن سگ

یکی از دلایل موفقیت هوش مصنوعی در تفسیر صدای انسان، داده‌های صوتی فراوانی است که از گفتگوی انسان‌ها وجود دارد. اما چنین پایگاه داده‌ای از صدای سگ‌ها موجود نیست؛ زیرا برانگیختن و ضبط صدای حیوانات بسیار دشوارتر است.

پژوهشگران می‌خواستند ببینند که آیا می‌توانند این خلأ داده‌ها را با پژوهش‌هایی که روی صدای انسان انجام شده‌اند پر کنند یا نه. به این منظور، آن‌ها واق‌ها، غرغرها و زوزه‌های ۷۴ سگ با نژاد، سن و جنس مختلف را در شرایط متفاوت جمع‌آوری کردند. آن‌ها سپس این داده‌ها را وارد یک مدل یادگیری ماشین کردند که برای تحلیل صدای انسان طراحی شده بود.

پژوهشگران دریافتند که این مدل در تفسیر صدای سگ‌ها نیز موفق بود. به‌طور میانگین، این مدل در تست‌های مختلف ۷۰ درصد موفقیت داشت.

این اولین باری است که یک تکنیک توسعه‌یافته برای صدای انسان‌ها توانسته ارتباط حیوانات را نیز به‌خوبی تفسیر کند. این نتایج نشان می‌دهند که الگوهای استخراج‌شده از گفتار انسان می‌توانند به‌عنوان یک پایه برای تحلیل و فهم الگوهای صدای حیوانات نیز استفاده شوند.

پژوهشگران می‌گویند نتایج آن‌ها می‌تواند برای آسایش حیوانات مهم باشد. فهم بهتر ظرافت‌های پنهان در صدای حیوانات باعث می‌شود تا انسان‌ها نیازهای احساسی و فیزیکی آن‌ها را بهتر برآورده کنند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • Ayanhastm
    Ayanhastm | ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

    جناب نویسنده رضا زارع پور احتمالا از عراب سعودی هستین؟

  • Ayanhastm
    Ayanhastm | ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

    واژه پاس ، واق واق برای صدا دادن سگ استفاده میشه حال به هر دلیلی به خاطر تسلط تازیان در میان برخی از مردمان هنوز که هنوز از این واژه که کاملا یک توهین به اصالت و فرهنگ ما هست استفاده میشه.. با این حال شما باید به عنوان یک سایت علمی از اصطلاح درست استفاده کنین و این متن را ویرایش کنین، ممنون بابت تمام اطلاعات و خدمت گذاریتون با این حال اگه این پست را ویرایش نکنین من اخبار رو از سایت دیگه پیگیری میکنم

  • amirmoradi_91
    amirmoradi_91 | ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

    درود بر شما و گروه خوبتون،ممنون از مطلب هایی که می‌زارین و آگاهی می‌بخشین،فقط یک نکته،کاری به اینکه ما پارسیم و اینجا پارس ه و اینا ندارم...واژه ی درست صدای سگ یا «واق» هست یا «پاس»! پاس سگ به معنی نگهبانی دادنش هست.ینی سگی که صدا می‌کنه،در حال نگهبانی یا پاس دادنه،مثل پاسدار،پاس بخش،پاس های نگهبانی و ... / پس واژه ی پارس برای صدای سگ اشتباه هست و از سایت علمی مانند شما انتظار می‌ره که حتی به این نکته های ریز هم دقت و توجه داشته باشید. ممنون که هستید.

  • Joker
    Joker | ۱۹ خرداد ۱۴۰۳

    این سایت مسئول ناظر بر نویسنده ها نداره؟! به جای پارس بهتر نیست از هاپ هاپ یا واق واق استفاده بشه؟!؟
    آدم شک میکنه هدف دار بوده باشه این مقاله کوتاه!

  • AlirezaAaaiam
    AlirezaAaaiam | ۱۸ خرداد ۱۴۰۳

    درود
    شما به نام قدیمی یک کلت در این مطلب توهین کردین و من از تیم دیجیاتو انتظار دارم تا ویرایش این مطلب رو ببینم
    با سپاس فراوان از تیم زحمت کش شما

مطالب پیشنهادی