ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جنگنده بومی ترکیه
میان رشته ای

ترکیه از اولین جت جنگنده بومی خود، TF-X، به‌همراه پهپاد پنهان‌کار Anka-3 رونمایی کرد

ترکیه اولین جنگنده بومی خود به نام TF-X را به نمایش گذاشت که دستاوردی بزرگ برای این کشور محسوب می‌شود. قرار بود این جنگنده همراه با جنگنده‌های پنهان‌کار F-35 مورد استفاده قرار بگیرند، اما پس ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

ترکیه اولین جنگنده بومی خود به نام TF-X را به نمایش گذاشت که دستاوردی بزرگ برای این کشور محسوب می‌شود. قرار بود این جنگنده همراه با جنگنده‌های پنهان‌کار F-35 مورد‌ استفاده قرار بگیرد؛ اما پس از خرید سامانه پدافند هوایی اس-400 روسیه، برنامه تغییر کرد.

جنگنده TF-X ترکیه به دو موتور مجهز شده است و از نظر ابعاد بین دو مدل F-22 و F-35 آمریکا قرار می‌گیرد که البته طراحی‌اش بیشتر شبیه به F-22 است. توسعه این جنگنده برای ترکیه دشوار بود، اما بالاخره به این مهم دست یافت.

جنگنده و پهپاد جدید ترکیه

جنگنده TF-X مانند جنگنده KF-X کره جنوبی، کاملاً پنهان‌کار نیست، بااین‌حال در سومین دور تولید جنگنده بومی ترکیه، از یک پیکربندی پنهان‌کار کامل استفاده خواهد شد. علاوه بر پنهان‌کاری، انتظار می‌رود عملکرد آن تفاوتی با جنگنده‌های مدرن نداشته باشد که شامل مواردی مانند سرعت در محدوده 1.8 تا 2.2 ماخ و برد نزدیک به 1100 کیلومتر می‌شود.

به گفته صنایع هوافضای ترکیه (TAI)، 85 درصد قطعات TF-X در ترکیه تولید شده‌اند. در این میان صندلی‌‌پران جنگنده محصول Martin Baker است و همچنین با دو موتور توربوفن GE F110-GE-129 روبه‌رو هستیم. TAI برای 4 نمونه اولیه دو موتوره خود، 10 موتور F110 از ایالات‌متحده خریداری کرد که احتمالاً برای تولید نمونه‌های نهایی، این تعداد افزایش یافته است.

جنگنده TF-X پس از شروع تولید در سال 2029، در سال 2031 شروع به سرویس‌دهی خواهد کرد. ترکیه انتظار دارد سالانه 24 جنگنده تولید کند تا بتواند طی یک دهه، به 250 جنگنده مدنظرش دست یابد.

در کنار جنگنده، ترکیه از پهپاد پنهان‌کار Anka-3 هم رونمایی کرده است؛ پهپادی بدون دم که می‌تواند از 1.3 تن جنگ‌افزار پشتیبانی کند. این کشور همچنین یک هواپیمای جنگنده تمرینی سوپرسونیک به نام Hürjet را هم معرفی کرده است.

پهپاد ترکیه

اگر ساخت TF-X با موفقیت انجام شود، احتمالاً به یک کالای صادراتی تبدیل خواهد شد که پاکستان و آذربایجان را به‌عنوان خریداران احتمالی خود خواهد دید.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۱۶ فروردین ۱۴۰۲

    عجب رونمایی هوایی که همشون ده بیست سال بعد قابل استفاده هستند

مطالب پیشنهادی