ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ارتباط در خواب
میان رشته ای

ادعای استارتاپ آمریکایی؛ برای اولین‌ بار، دو نفر در خواب با یکدیگر ارتباط برقرار کردند [تماشا کنید]

در این آزمایش از تکنیک رؤیای شفاف (Lucid Dream) برای ارسال پیغامی بین دو شرکت‌کننده که خواب بودند، استفاده شد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۵ مهر ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

اولین‌ بار است که دو انسان در خواب با یکدیگر ارتباط برقرار کردند. این دستاورد مهم که محققان استارتاپ REMspace مدعی آن هستند، نشان می‌دهد رؤیای شفاف (Lucid Dream) می‌تواند ابعاد جدیدی از ارتباطات و پتانسیل را معرفی کند.

ارتباط دو انسان با یکدیگر در خواب

طبق گزارش REMspace، در این آزمایش جدید، شرکت‌کنندگان در خانه‌های خود خوابیده بودند سپس دستگاهی امواج مغزی و داده‌های پلی‌سومنوگرافی آن‌ها را از راه دور ردیابی کرد. زمانی که سرور دستگاه تشخیص داد اولین شرکت‌کننده وارد وضعیت رؤیای شفاف شده، کلمه تصادفی تولید‌شده با زبان مخصوص Remmyo را از طریق ایرباد برای او در وضعیت خواب ارسال کرد.

شرکت‌کننده این کلمه را در خواب خود تکرار کرد و پاسخ او ضبط و در سرور ذخیره شد.

شرکت‌کننده دوم 8 دقیقه بعد وارد وضعیت رؤیای شفاف شد و پیام ذخیره‌شده از شرکت‌کننده اول را از طریق دستگاه دریافت کرد. او پس از بیدار شدن این کلمه را تأیید‌ کرد که اولین پیام ردوبدل‌شده در خواب را نشان می‌دهد.

محققان که حدود 5 سال در این زمینه تحقیق‌ کرده‌اند، ادعا کرده‌اند دو نفر دیگر نیز توانسته‌اند با این تکنیک در خواب ارتباط برقرار کنند.

رؤیای شفاف چیست و چه کاربردی دارد؟

Lucid Dream به پدیده‌ای گفته می‌شود که در آن فردی که خواب است، می‌داند رؤیا می‌بیند. این پدیده می‌تواند از حل مشکلات فیزیولوژیکی گرفته تا یادگیری مهارت‌های جدید، کاربردهای بالقوه زیادی داشته باشد.

REMspace همچنین می‌کوشد امکان ارتباط لحظه‌ای را در رؤیای شفاف نیز فراهم کند اما توسعه چنین تکنیکی ممکن است پیچیده باشد. البته این شرکت تا سال 2025 قصد دارد LucidMe Pro را عرضه کند، اولین دستگاه جهان که عملکردهای اپلیکیشن LucidMe را با پلی‌سومنوگرافی ترکیب می‌کند. این امر به ردیابی مواردی ازجمله EOG (اندازه‌گیری پتانسیل پایدار قرنیه-شبکیه چشم)، EEG (نوار مغزی) و EMG (نوار عصب و عضله) از طریق موبایل و مشاهده دقیق تمام مراحل خواب کمک می‌کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی