ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماهواره
اینترنت و شبکه

ناتو می‌خواهد لینک‌های ماهواره‌ای به‌عنوان جایگزین کابل‌های زیردریایی اینترنت بسازد

در سال‌های اخیر آمار آسیب به کابل‌های اینترنتی زیردریایی افزایش یافته است.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۱۲ دی ۱۴۰۳ | ۱۵:۳۰

ناتو اعلام کرده به‌دنبال ساخت سیستم‌های ماهواره‌ای خاصی است که بتوانند آسیب کابل‌های ارتباطی زیردریایی را با دقت یک متر مشخص و مسیرهای جایگزین پیدا کنند تا درصورت بروز اختلال، داده‌ها در آنها به جریان بیفتند. ناتو همچنین به ایجاد سیستمی برای ارتباط ماهواره‌ای فکر می‌کند که بتواند جایگزین کابل‌های زیردریایی شود.

سال‌های گذشته، آسیب به کابل‌های اینترنتی زیر دریا اختلال‌های گسترده‌ای در دسترسی به اینترنت در اروپا ایجاد می‌کرد. اخیراً نیز اروپایی‌ها کشتی روسی را به قطع عمدی این کابل‌ها متهم کرده بودند. برای مقابله با این مشکل، ناتو قصد دارد برای شناسایی نواحی آسیب‌دیده و لینک‌های جایگزین برای ایجاد ارتباطات ماهواره‌هایی را توسعه بدهد.

استفاده از ماهواره‌ها به‌جای لینک‌های اینترنت جهانی دشوار است؛ زیرا نسبت به کابل‌ها پهنای باند بسیار کمتری ارائه می‌کنند؛ بنابراین محققان می‌کوشند با ارتقای فناوری ماهواره‌ها از ارتباطات رادیویی به لیزری، سرعت انتقال داده‌ها را حدود 40 برابر افزایش دهند. استارلینک و پروژه کوئیپر آمازون نیز در این زمینه فعالیت‌هایی کرده‌اند اما هنوز کارهای بیشتری برای رفع مشکلات باید انجام شود.

ماهواره‌ها در آینده جایگزین کابل‌های اینترنت زیردریایی می‌شوند

کابل اینترنتی زیردریایی
نقشه کابل‌های اینترنتی زیردریایی بین کشورها و قاره‌ها

براساس گزارش IEEE، پروژه مدنظر ناتو HEIST نامیده خواهد شد که مخفف «Hybrid Space-Submarine Architecture Ensuring Infosec of Telecommunications» است.

کابل‌های زیردریایی سالانه بیش از ۱۰ تریلیون دلار تراکنش را ممکن می‌کنند و تأثیر بسیار عمیقی بر اقتصاد جهانی دارند. هرگونه اختلال در این مسیر می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر اقتصاد کشورهای تحت‌تأثیر بگذارد.

«هنریک جانسون»، معاون مؤسسه فناوری بلکینگ (BTH) و هماهنگ‌کننده بستر آزمایش HEIST، دراین‌باره می‌گوید: «آنچه ما امروز درمورد آن صحبت می‌کنیم، زیرساخت‌های حیاتی جامعه است. حوادثی داشته‌ایم که طی آنها کابل‌های بین سوئد، استونی و فنلاند هدف قرار گرفته‌اند. این حوادث برای ما واقعی هستند.»

BTH که نزدیک سواحل جنوبی سوئد واقع شده، یکی از شرکای اصلی پروژه HEIST است. مهندسان این مرکز روی توسعه سیستم‌هایی کار می‌کنند که می‌توانند قطعی‌های صورت‌گرفته در کابل‌های زیر دریا را شناسایی کنند و پروتکل‌هایی برای تغییر مسیر سریع و خودکار داده‌های آسیب‌دیده به ماهواره‌ها ارائه دهند.

به نظر می‌رسد کابل‌های زیردریایی به‌دلیل محیطی که در آن قرار گرفته‌اند، زیرساخت‌های سختی هستند اما در واقع بسیار شکننده‌اند. این کابل‌ها کف اقیانوس‌ها قرار گرفته‌اند و هر چیزی بر بستر اقیانوس کشیده شود، مانند لنگر کشتی‌ها، می‌تواند به‌راحتی به این کابل‌های ارتباطی آسیب برساند یا حتی آنها را قطع کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی