ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

استارلینک در کشورهای آفریقایی
اینترنت و شبکه

دولت آمریکا به کشورهای آفریقایی برای پذیرش استارلینک فشار می‌آورد

مقامات سابق آمریکایی می‌گویند این کار نشان‌دهنده فساد در وزارت امور خارجه است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۹:۰۰

طبق مکاتبات وزارت امور خارجه و سفارتخانه‌های ایالات متحده در 4 کشور درحال‌توسعه آفریقایی (گامبیا، جیبوتی، کامرون و لسوتو) مقامات آمریکایی به نهادهای نظارتی این کشورها فشار آورده‌اند تا روند صدور توافق‌نامه برای راه‌اندازی استارلینک تسریع شود.

براساس گزارش جامع ProPublica، دیپلمات‌های آمریکایی به کشورهای آفریقایی فقیر هشدار داده‌اند که اگر از اقدام سریع‌تر برای پذیرش استارلینک خودداری کنند، شاید دفتر بهره‌وری دولت یا DOGE (به مدیریت «ایلان ماسک» که مسئول کاهش هزینه‌های دولت است) ناگهان برنامه‌ها و بودجه‌های مختص کشورهایشان را قطع کند.

پیشتر واشنگتن‌پست نیز در گزارشی گفته بود دولت آمریکا در مذاکرات تجاری و تعرفه‌ای با کشورهای دیگر امکان پذیرش خدمات استارلینک را در این کشورها بررسی می‌کند.

فشار آمریکا بر کشورهای آفریقایی برای پذیرش استارلینک

استارلینک در کشورهای آفریقایی

کمی پس از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، سفیر ایالات متحده در گامبیا جلسه‌ای با وزیر ارتباطات گامبیا درباره تسریع تصویب مقررات برای استارلینک برگزار کرد. طبق گزارش پروپابلیکا، در این جلسه سفیر آمریکا به چندین طرح کلیدی مانند «پروژه 25 میلیون دلاری برای بهبود سیستم برق» که در دست بررسی است، اشاره کرد؛ اشاره‌ای که مقامات گامبیا آن را تهدیدی پنهان می‌دانند. معاون ارشد وزارت ارتباطات گامبیا می‌گوید گویا پروژه بهبود سیستم برق به پذیرش استارلینک ربط دارد.

در ۳ کشور آفریقایی دیگر، جیبوتی، کامرون و لسوتو، دولت آمریکا رویکرد مشابهی پیش گرفته است، البته هر کشور سعی کرده موضوع استارلینک را به روش‌های مختلفی مدیریت کند؛ برای مثال، در لسوتو، درست زمانی که این کشور با تعرفه 50 درصدی ترامپ مواجه شد، پای قرارداد استارلینک به میان آمد و سفارت آمریکا نیز به تسهیل امور برای راه‌اندازی آن تأکید می‌کرد. طبق مکاتبات داخلی، دیپلمات‌های ارشد گفته‌اند باید این مجوزها برای ایلان ماسک در 18 ماه آینده صادر شود تا شرکت او، اسپیس‌ایکس، از رقبا جلوتر باشد.

چندین دیپلمات سابق آمریکایی به پروپابلیکا گفتند اقدامات وزارت امور خارجه به‌طرز نگران‌کننده‌ای بی‌سابقه بوده و نوعی «سرمایه‌داری رفاقتی» (Crony capitalism) است. «کریستوفر هریسون»، مقام عالی‌رتبه وزارت امور خارجه در دولت «جورج دبلیو بوش»، می‌گوید: «اگر این کار را کشور دیگری انجام می‌داد، ما قطعاً آن را فساد می‌نامیدیم.»

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی