دومین رویداد ملی پادکست فارسی با ۱۰ شاخه اصلی برگزار میشود
دیروز، ۱۰ آبان، نشست خبری دومین رویداد ملی پادکست فارسی در کتابخانه جندیشاپور ایران مال برگزار شد.
دیروز، ۱۰ آبان، نشست خبری دومین رویداد ملی پادکست فارسی در کتابخانه جندیشاپور ایران مال برگزار شد. تمرکز موضوعی این دوره از مسابقات اعتیاد بود و نسبت به سال گذشته، شاهد بخشهای بیشتری در زمینه جوایز هستیم.
«فرزاد حسنی»، سفیر این رویداد، در ابتدای سخنان خود به آغاز به کار اتاق فکر این رویداد اشاره کرد سپس از انتخاب مدیر شبکه رادیویی جوان بهعنوان دبیر خبر داد و گفت: «پس از انتخاب دبیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی، جلسات اتاق فکر با حضور بنده بهعنوان سفیر این رویداد آغاز شد. مهمترین محور این جلسات بررسی نقاط ضعف و قوت برگزاری نخستین دوره بود که بحث و تبادل نظر فراوانی دراینباره انجام شد.»
او در ادامه به ساختار دوره نخست اشاره کرد و افزود: «رویداد اول شامل 5 بخش اصلی، یک بخش ویژه و یک جایزه مردمی بود که در آن مخاطبان به پادکست موردنظر خود رأی دادند و اثر منتخب معرفی شد. در روند اجرای این بخش، مواردی وجود داشت که بررسی شدند و امیدواریم امسال شاهد رویدادی با کیفیت و بازدهی بیشتر باشیم.»
سفیر رویداد پادکست فارسی در تشریح بخشهای اصلی دوره نخست گفت: «نخستین رویداد پادکست فارسی از 5 بخش اصلی شامل «آموزش، علم و فناوری، کسبوکار»، «نمایش، طنز، سفر و موسیقی»، «فرهنگ، هنر و ادبیات»، «بهداشت و سلامت، مهارتهای زندگی، خانواده و کودک» و «ورزش و سرگرمی» تشکیل شده بود. همچنین یک بخش ویژه با موضوع «هشتگ ایران» نیز در نظر گرفته شده بود که پادکست «داکس» به تهیهکنندگی پیمان بشردوست اثر برگزیده این بخش معرفی شد.»
فرزاد حسنی در ادامه سخنان خود، بخشها و موضوعاتی را که برای دومین دوره این رویداد در نظر گرفته شده بود، شرح داد و تصریح کرد: «امسال ۱۰ شاخه اصلی و ۲ زیرشاخه برای موضوعات در نظر گرفته شده است.» موضوعات بخش اصلی را به این شرح اعلام کرد: «کار و کسب و تجارت، ورزشی، علم و فناوری، هنری (شامل موسیقی، سینما، داستان و نمایش)، تاریخ، سلامت و زندگی، «جایزه ویژه جوانان آگاه و آیندهساز»، «جایزه ویژه زن در خانواده و اجتماع»، فلسفه و اندیشه دینی، طنز و کمدی، شهر و معماری و اطلاعات عمومی و سرگرمی (شامل سفر، غذا و سایر موضوعات با هدف سرگرمی).»
سفیر این رویداد موضوع بخش ویژه را «آسیبهای اجتماعی، اعتیاد با رویکرد آگاهیبخشی از جوانب اعتیاد و مقابله با مواد مخدر و مواد اعتیادآور» اعلام کرد.
از نکات قابلتوجه در دومین رویداد ملی پادکست فارسی اضافه شدن بخش مشاغل با عنوان «بخش پادکستر برتر» است. حسنی دراینباره توضیح داد: «این بخش شامل ۴ جایزه «میزبان برتر»، «گرافیست برتر»، «تدوینگر برتر» و «نویسنده برتر» است. مقرر شده است داوران بخش محتوایی که آثار را براساس شاخصهای اعلامشده ارزیابی میکنند، در هر پادکست به این ۴ شغل نیز امتیاز بدهند تا درنهایت، در هریک از این مشاغل، دارنده بیشترین امتیاز برای دریافت جایزه معرفی شود.»
حسنی در بخش دیگری از سخنان خود هیئت داوران را معرفی و خاطرنشان کرد: «دبیر کمیته داوران آقای سیاوش صفاریانپور هستند که هم در بخش اصلی هم در بخش ویژه حضور خواهند داشت.» او همچنین اعضای هیئت انتخاب آثار را «خانم مروا کاظمزاده، آقای مهندس علی بیاگوی و آقای دکتر فربد بنائی (مدیر باشگاه پادکسترها)» معرفی کرد و افزود: «این افراد در مرحله اول، آثا را از نظر طراحی گرافیکی کاور پادکست، نحوه انتشار در درگاههای مجازی، چگونگی و محل انتشار (سکوهای داخلی و خارجی) و تعامل مخاطبان با پادکستها، ارزیابی کرده و امتیاز دادهاند.»
سفیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی در پایان سخنان خود ضمن جمعبندی جوایز یادآوری کرد: «در این رویداد درمجموع ۱۲ جایزه در بخش اصلی، یک جایزه در بخش ویژه، یک جایزه مردمی و ۴ جایزه در بخش مشاغل اهدا خواهد شد.»
حسنی در بخش دیگری از صحبتهایش طراح لوگوی «باشگاه پادکسترهای جوان» را معرفی کرد و گفت: «فرزاد ادیبی فارغالتحصیل رشته گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران، عضو رسمی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، مدرس دانشگاه سوره تهران، دانشگاه شیراز و دانشگاه ایالتی وارونژ (روسیه) و از طراحان پرکار نسل چهارم محسوب میشود که طراحی لوگوی «باشگاه پادکسترهای جوان» را نیز بر عهده داشتهاند. بیشتر فعالیتهای ایشان در زمینه گرافیک فرهنگی ازجمله طراحی پوستر، جلد کتاب و مجله، صفحهآرایی، تصویرسازی مطبوعات و گاهی نوشتههایی درباره هنر گرافیک است.»
باشگاه پادکسترهای جوان
در ادامه این نشست، «وحید اسدی»، مدیر رادیو جوان و دبیر دومین رویداد ملی پادکست فارسی، توضیحاتی درباره روند اجرای این دوره داد و درمورد «باشگاه پادکسترهای جوان»، بهعنوان بازوی آموزشی و توسعهدهنده این صنعت، گفت: «این باشگاه طی یک سال فعالیت خود، موفق به جذب بیش از ۱۵۰۰ عضو شده است. افراد برجستهای همچون احمد فیاض، اسماعیل باستانی و خانم احمدوند نقش بسزایی در توسعه این مجموعه ایفا کردهاند.»
«احمد فیاض» در این رویداد با تأکید بر اهمیت تعامل حرفهای میان پادکسترها، گفت: «باشگاه پادکسترهای جوان بستری برای این تعامل فراهم آورده است. خرد جمعی میتواند به رشد پادکست فارسی کمک کند و این رسانه را به ابزاری مؤثر برای شکلگیری تصورات خلاقانه در ذهن مخاطب تبدیل کند.»
بخش ویژه اعتیاد و محبوبیت پادکستهای جنایی
«اسماعیل باستانی»، از دیگر اعضای هیئت داوران این رویداد، درباره بخش ویژه توضیح داد: «در این بخش، نیازی به داشتن یک مجموعه پادکست نبود و شرکتکنندگان میتوانستند یک پادکست ویژه با موضوع اعتیاد تولید کنند. باتوجهبه کاهش سن اعتیاد و گرایش افراد کمسن به مواد مخدری که حتی بزرگسالان نیز از وجود آنها بیاطلاعاند، تصمیم گرفته شد بخش ویژه به این موضوع اختصاص یابد. همچنین در بخش آرای مردمی، پس از فراهم شدن زیرساختها، بحث شفافیت در نظر گرفته خواهد شد.»
در ادامه، داوران درمورد ژانرهای پرطرفدار پادکست گفتگو کردند. «علی بیاگویی» با اشاره به استقبال زیاد از پادکستهای تاریخی، افزایش تولیدات در این زمینه را یادآوری کرد. امیرحسین مددی نیز ژانر جنایی را پرطرفدارترین موضوع بین شنوندگان پادکست، اعم از ایرانی و خارجی، معرفی کرد. «سیاوش صفاریانپور» با تأیید گفتههای این ۲ داور، ژانر توسعه فردی را نیز بسیار پرطرفدار دانست و تأکید کرد تمایل اسپانسرها به پادکستهای طولانیتر (بیش از ۵۰ دقیقه) بر تولیدکنندگان تأثیرگذار است.
«محیا ساعدی»، دیگر داور این رویداد، با اشاره به برابری تعداد پادکسترهای خانم و آقا در آثاری که به مرحله داوری رسیدهاند، گفت: «اغلب راویان پادکستهای محبوب و مشهور آقا هستند. برای من جالب بود که این تعداد پادکست توسط خانمها تولید و منتشر میشود. مشتاقانه منتظر شنیدن پادکستهای راهیافته به مرحله داوری هستم.»
«علی بیاگوی»، عضو هیئت انتخاب آثار دومین رویداد ملی پادکست فارسی، آمار آثار دریافتی در بخشهای مختلف را اعلام کرد: «۱۱ اثر در بخش سلامت و زندگی، ۴۸ اثر در زمینه هنر، موسیقی، تئاتر و ادبیات، ۲۶ اثر در زمینه تاریخ، ۷ اثر در زمینه فلسفه و اندیشه دینی و ۱۶ اثر نیز در بخش آگاهسازی جوانان و آیندهسازان در خانواده و اجتماع به دست ما رسیده است.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.