ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

نهمین کمپ استارتاپی دیجی‌نکست آغاز به کار کرد

تیم‌های غیر تهرانی، امسال می‌توانند بدون حضور در پایتخت در کمپ استارتاپی دیجی‌نکست شرکت کنند.

علی مومنی
نوشته شده توسط علی مومنی | ۶ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۷:۵۷

کمپ استارتاپی «دیجی‌نکست» با حضور تیم‌هایی از استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، اصفهان و یزد، آغاز شد.

به گزارش دیجیاتو، دیجی‌نکست برای جذب استارتاپ‌ها طی دو نوبت در سال، کمپ استارتاپی برگزار می‌کند. نهمین دوره این کمپ‌ها، امروز (۶ مرداد ۱۴۰۳) در سوله دیجی‌نکست، واقع در «کارخانه نوآوری آزادی»‌ کار خود را شروع کرد.

تیم‌های حاضر در این کمپ به روش Reverse Pitch برگزار می‌شود. در این چارچوب، دیجی‌نکست، نیاز خود را برای تیم‌ها ارائه می‌دهد و آن‌ها باید بر مبنای این تقاضا باید MVP یا حداقل محصول قابل ارائه خود را حداکثر ظرف ۸ هفته ارائه دهند تا داوری شود.

هم‌بنیانگذار دیجی‌کالا:‌ روزهای خوب در انتظار اکوسیستم است

«سعید محمدی»، هم‌بنیانگذار دیجی‌کالا، در مراسم افتتاحیه کمپ استارتاپی «دیجی‌نکست» گفت: «درحال‌حاضر فضای استارتاپی مساعد به نظر نمی‌آید و خیلی از افراد انگیزه ورود به بازار را ندارند. اتفاقاً زمان شروع، وقتی است که اوضاع خوب نیست و نرخ تشکیل استارتاپ‌ها کم شده است.»

او ادامه داد: «می‌گویم اکنون زمان ورود است چون باور دارم سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارتاپی طی دو سه سال آینده بهتر خواهد شد و بعد از گذشت دو سه سال یک موج استارتاپی قوی و جدید شکل می‌گیرد. به کسانی که مردد هستند اکیداً پیشنهاد می‌کنم کار خود را شروع کنند چون حالا زمان درست است.»

سعید محمدی در ادامه صحبت‌های خود در رویداد دیجی‌نکست گفت: «بعضاً افرادی را می‌بینم که در یک استارتاپ ‌هم‌بنیانگذار هستند اما تمام تمرکزشان روی آن نیست و هم‌زمان در شرکت دیگری کار می‌کنند، در بازار سرمایه فعال هستند و شاید ملک هم می‌سازند. این‌طور نمی‌شود. نباید تست و تجربه کرد. شما آمده‌اید که موفق شوید. این حس باید وجود داشته باشد که تنها یک مسیر پیش رو است، باید تمام پل‌های پشت سر را خراب کرد.»

«سعید محمدی»، هم‌بنیانگذار دیجی‌کالا

مدیرعامل گروه دیجی‌کالا در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد شرایط بهتر رشد استارتاپ‌ها گفت: «سال ۸۹ برای پذیرفته شدن در انکوباتور دانشگاه تهران درخواست دادیم اما بعد از مدتی طولانی و با وجود اینکه در همان یکی دو سال اول به سوددهی رسیده بودیم، پاسخ رد دادند. شاید دانشگاه تهران در آن مقطع هدف‌گذاری متفاوتی با آنچه ما برایش درخواست داده بودیم داشت، بحث این نیست اما به طور کلی در آن مقطع فضا برای حمایت از استارتاپ‌ها فراهم نبود.»

محمدی ادامه داد: «الان از بسیاری جوانان فعال این حوزه می‌شنوم که فضای اقتصادی و استارتاپی خوب نیست. قبول دارم که در مقایسه با هفت هشت سال قبل شرایط خوب نیست اما در مقایسه با قبل‌تر از آن که دیجی‌کالا و کافه بازار و علی بابا کار خودشان را شروع کردند، فضا خیلی بهتر شده است. اکنون جذب سرمایه اولیه و همکاری با استارتاپ‌های دیگر و دریافت حمایت از دانشگاه‌ها و شتابدهنده‌ها بهتر و راحت‌تر انجام می‌شود.»

مدیرعامل دیجی‌نکست: سرمایه‌گذاران به مراحل بذری و پیشابذری بیشتر توجه کنند

«کیوان محیط‌مافی»، مدیرعامل دیجی‌نکست، نیز در این رویداد گفت: «چند سالی است سرمایه‌گذاری در مراحل اولیه استارتاپی کم شده و بیشتر تمرکز روی راندهای A و B رفته است. سرمایه‌گذاران‌ باید بیشتر به سرچشمه بیایند و روی مرحله بذری و پیشابذری تمرکز کنند تا این چرخه از سمت درست هدایت شود.»

محیط مافی در مورد نهمین کمپ استارتاپی دیجی‌نکست نیز توضیح داد: «یکی از مهم‌ترین روش‌های جذب استارتاپ ما راه‌اندازی کمپ استارتاپی طی دو نوبت در سال است. دیجی‌نکست Reverse pitch را در اختیار نخبه‌هایی که گلچین شده‌اند قرار می‌دهد و این افراد طی ۸ هفته MVP خود را ارائه می‌دهند تا داوری شود و وارد مراحل بعدی شتابدهی شوند.»

«کیوان محیط‌مافی»، مدیرعامل دیجی‌نکست

او افزود: «امسال تعداد شهرها را بیشتر کردیم و افراد از ۵ شهر و بدون نیاز به حضور در تهران می‌توانند در کمپ استارتاپی دیجی‌نکست شرکت کنند.‌ همچنین افرادی که ایده‌هایی خارج از حوزه تجارت الکترونیکی و هوش مصنوعی دارند، حمایت می‌شوند. برای این بخش، حمایت شرکت‌های مختلف حوزه‌های دیگر را جلب کردیم تا تیم‌ها را در بخش‌های دیگر مانند سلامت الکترونیکی وارد فرایند پیش‌شتابدهی کنیم.»

مدیرعامل سرآوا:‌ کسب‌وکارتان را با افراد مشابه شروع نکنید

«فرزین فردیس»، مدیرعامل «سرآوا»، یکی دیگر از سخنران این رویداد بود. فردیس در سخنرانی خود توصیه‌هایی به تیم‌های حاضر کرد و گفت: «اگر همه آدم‌هایی که در سازمان و استارتاپ شما کار می‌کنند شبیه هم باشند موفق نمی‌شوید. زمان شکل‌گیری استارتاپ‌ها، معمولاً افرادی که از لحاظ دانش و مهارت شبیه هم هستند، هسته اولیه را تشکیل می‌دهند. این افراد اغلب برنامه‌نویس هستند و کمتر افرادی را می‌بینیم که مهارت‌های فروش، مالی یا حقوقی داشته باشند. دقیقاً مثل اینکه در یک دست، سه انگشت مانند هم داشته باشیم.»

فردیس در مورد تجربه خود در این زمینه گفت: «۲۰ سال پیش تازه دوره لیسانس را در دانشگاه تمام کرده بودم و درحال تحصیل MBA در مقطع کارشناسی ارشد بودم. خیلی دوست داشتم کسب‌وکار خودم را راه بیندازم. آن زمان همین اشتباه را کردم. افرادی که با هم کار را شروع کردیم اکنون از نزدیک‌ترین افراد زندگی‌ام هستند اما همه مانند هم بودیم. اگر به آن زمان بازگردم این اشتباه را تکرار نمی‌کنم. یعنی فقط با هم‌رشته‌ای‌ها و هم‌دانشکده‌ای‌هایم شرکت تأسیس نمی‌کردم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی