ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ری‌برند آبالون
فناوری ایران

تغییر نام و هویت ابر زَس؛ آبالون راهکارهای جامع سازمانی ارائه می‌کند

آبالون دیگر یک ارائه‌دهنده خدمات ابری صرف نیست و خود را به‌عنوان ارائه‌دهنده راهکارهای جامع سازمانی بازتعریف کرده است.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۳:۵۶

شرکت ابر زَس در رویدادی با عنوان «به ژرفای اقیانوس، به گستره آسمان»، از تغییر نام و هویت برند خود رونمایی کرد. در این رویداد محصولات و راهکارهای جدید این شرکت نیز معرفی شد.

به گزارش دیجیاتو، شرکت ابرزس از این پس با نام «آبالون» و لوگوی جدیدی به شکل صدف فعالیت خواهد کرد. در این رویداد اعلام شد که این تغییر نشان‌دهنده تحول استراتژیک شرکت از یک ارائه‌دهنده سرویس‌های ابری به یک ارائه‌دهنده راهکارهای ابری جامع سازمانی است.

تاریخچه و مسیر تحول

«حسام‌الدین زاریان»، مدیرعامل شرکت، در این رویداد به تاریخچه شکل‌گیری ابرزس اشاره کرد و گفت: «در سال ۱۳۹۲، فعالیت خود را از اتاقی در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران آغاز کردیم. ابتدا روی سیستم‌عامل بومی زمین کار می‌کردیم، اما پس از شکست این پروژه، تحقیقات، ما را به سمت فناوری‌های ابری سوق داد.»

زاریان افزود: «اولین پروژه‌ها را با سرورهای اسقاطی در مرکز تحقیقات مخابرات (پژوهشگاه فناوری اطلاعات فعلی) انجام دادیم و به‌تدریج با شرکت‌هایی مانند پارس‌آنلاین همکاری کردیم. از سال ۹۶، با افزایش اعتماد به ارائه‌دهندگان خدمات ابری، بازار ما گسترش یافت و به سمت ارائه سرویس‌های عمومی به استارتاپ‌ها و افراد حرکت کردیم. از سال ۹۹، تغییرات اساسی در مدل کسب‌وکار ایجاد کردیم و تمرکز خود را به سمت مشتریان سازمانی (B2B و B2G) معطوف کردیم. این تغییرات منجر به توسعه لایه‌های مختلف خدمات، از زیرساخت تا پلتفرم شد.»

او ادامه داد: «اما نیازمندی سازمان‌ها به لایه‌های زیرساخت و پلتفرم (IaaS و PaaS) محدود نمی‌شود. بنابراین باید در لایه‌های دیگر هم وارد می‌شدیم و به همین دلیل تصمیم گرفتیم با مجموعه‌های دیگری که در این حوزه‌ها تخصص بیشتری دارند، وارد همکاری و مشارکت شویم.»

حسام زاریان، مدیرعامل آبالون

مدیرعامل آبالون در ادامه با بیان آمارهایی از بازار جهانی فناوری‌های ابری گفت: «در سال ۲۰۲۳ بازار فناوری‌های ابری دنیا حدود ۵۹۰ میلیارد دلار بوده که این ارزش در سال ۲۰۲۵ بین ۸۳۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود. در سال‌های آینده نیز با توجه به توسعه فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، این رشد شتاب بالاتری خواهد داشت.»

زاریان افزود: «به تناسب جمعیت، سهم ایران از بازار فناوری‌های ابری باید ۵.۹ میلیارد دلار باشد. در حالی که اگر تمام شرکت‌های فعال در حوزه فناوری ابری را در همه لایه‌ها در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که در حال حاضر کمتر از ۵ درصد از این بازار فعال شده و بقیه بخش‌ها از راهکارهای سنتی یا ابرهای درون سازمانی استفاده می‌کنند.»

دستاوردهای همکاری ژرف‌نگر و آبالون

در ادامه رویداد، «حمید یزدانی»، مدیرعامل «هلدینگ ژرف‌نگر» به عنوان سرمایه‌گذار در آبالون، درباره تاریخچه فعالیت این هلدینگ گفت: «ژرف‌نگر در سال ۱۳۷۸ در حوزه شبکه‌های دیتا فعالیت خود را آغاز کرد. اولین پروژه‌ها با شرکت مخابرات ایران انجام شد و ما اولین ارائه‌دهنده شبکه‌های دیتا در کشور بودیم. سال ۱۳۸۷مخابرات خصوصی‌سازی شد، پروژه‌ها متوقف شدند و دریافتیم که مدل سولوشن‌پروایدری دیگر جایگاه سابق را ندارد.»

او افزود: «در سال ۱۳۹۵، پیشنهاد شراکت با مخابرات روی شبکه‌ی نورونتا مطرح شد. از اوایل سال ۱۳۹۷، توانستیم سطح سرویس (SLA) نقره‌ای و بالاتر ارائه دهیم. این اقدام با استقبال خوبی مواجه شد و در این سال‌ها، درآمد شبکه بیش از ۳۵ درصد افزایش یافت و پهنای باند نیز ۱۵ برابر شد.»

حمید یزدانی، مدیرعامل هلدینگ ژرف‌نگر

یزدانی ادامه داد: «در سال ۱۳۹۵به این نتیجه رسیدیم که نباید تنها روی زیرساخت متمرکز شویم، بلکه باید توسعه‌ بعدی را بر پایه‌ی کلاد برنامه‌ریزی کنیم. به همین دلیل ابر زس را به عنوان اولین شریک انتخاب و در آن سرمایه‌گذاری کردیم.»

مدیرعامل ژرف‌نگر درباره خدماتی که از ترکیب توانمندی‌های دو شرکت به وجود آمده است، توضیح داد: «با ترکیب نورونتا و کلاد، توانستیم سرویس‌های بازیابی پس از بحران ابری (DRaaS) ارائه دهیم. این سرویس‌ به سازمان‌ها اجازه می‌دهد بدون نیاز به صرف میلیاردها تومان برای راه‌اندازی دیتاسنتر‌های اختصاصی، از خدمات بازیابی اطلاعات استفاده کنند. با استفاده از نورونتا، امکان اتصال دیتاسنتر اصلی به دیتاسنتر پشتیبان نیز فراهم شد.»

او افزود: «دومین سرویس مهم ما، ابر اختصاصی ابری (Private Cloud as a service) است. در این سرویس، سازمان‌ها با استفاده از نورونتا به دیتاسنتر متصل می‌شوند و روی ابر عمومی ما، پرایوت کلاد خود را در اختیار خواهند داشت.»

یزدانی گفت: «محصول دیگر ژرف‌نگر از سال ۱۳۹۹ عرضه شده، SD-WAN است. این فناوری قابلیت‌های شبکه‌های سنتی سیمی را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد و مدیریت شبکه را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. در این زمینه، با همراه اول همکاری داریم و پایلوت‌های مهمی انجام داده‌ایم.»

آبالون؛ نمادی از ژرفا و گستردگی

«سجاد اله‌داد»، مدیر تجاری راهکارهای ابری آبالون، در ادامه این رویداد به معرفی برند جدید شرکت پرداخت و در مورد انتخاب نام و لوگوی جدید توضیح داد: «تصمیم گرفتیم بر اساس توانمندی‌های جدید، هویت خود را تغییر دهیم. نام آبالون و نماد صدف، نشان‌دهنده ژرفای خدمات زیرساختی و گستردگی خدمات ماست. صدف‌ها نمادی از حفاظت، پایداری و دسترسی‌پذیری هستند؛ ارزش‌هایی که در قلب برند جدید ما قرار دارند.»

لوگوی جدید آبالون ترکیبی از یک صدف حلزونی و ابر است که لایه‌های مختلف خدمات شرکت را نشان می‌دهد. این تغییر نشان‌دهنده حرکت شرکت به سمت ارائه راهکارهای جامع سازمانی است که فراتر از خدمات ابری سنتی عمل می‌کند.

او همچنین حفاظت از داده‌های کاربران، ارایه خدمات در لایه‌های مختلف و پایداری و در دسترس بودن را سه ارزش اصلی آبالون معرفی کرد و گفت: «از این پس ما خود را به زیرساخت‌های ابری محدود نخواهیم کرد و در پی راه‌اندازی یک اکوسیستم کامل از خدمات قابل ارائه به سازمان‌ها خواهیم بود.»

اله‌داد افزود: «آبالون به ارائه دهنده راهکار جامع تبدیل می‌شود و سرویس‌های دیتاسنتری و نرم‌افزارهای مورد نیاز سازمان‌ها را هم تامین خواهد کرد.»

دستاوردها و خدمات جدید

«حسین زابل‌زاده»، مدیرعامل فنی شرکت نیز با بیان اینکه آبالون امروز با بیش از ۱۸ دیتاسنتر فعال در سراسر کشور و جهان، ۹۰۰ پتابایت ظرفیت ذخیره‌سازی، ۲۵۰ هزار شبکه مجازی و بیش از یک میلیون ماشین مجازی، یکی از بزرگ‌ترین ارائه‌دهندگان خدمات ابری در منطقه است، گفت:‌ «در هر دیتاسنتر آبالون سه نسخه رپلیکا از اطلاعات روی رک‌های مختلف و یک نسخه بکاپ در همان دیتاسنتر ذخیره سازی می‌شود و یک کلون بکاپ هم در دیتاسنتر دیگری ذخیره می‌کنیم و به این ترتیب، امکان از بین رفتن اطلاعات را عملاً به صفر رسانده‌ایم.»

او افزود: «آبالون دیتاسنتر ویژه‌ای برای اجرای کاربردهای هوش مصنوعی راه‌اندازی کرده که از امروز در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد.»

نوروزی، مدیرعامل پیام پرداز

رونمایی از نخستین PAM ابری ایران

در این رویداد اعلام شد که آبالون با همکاری شرکت‌ پیام‌پرداز، اولین سرویس مدیریت دسترسی ممتاز (PAM) ایران را با نام Abri-PAM راه‌اندازی کرده است.

به گفته مدیرعامل پیام‌پرداز، این سرویس که به‌طور اختصاصی برای زیرساخت‌های ابری طراحی شده، هزینه‌های سازمان‌ها را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

همچنین، آبالون با ارائه سرویس SOCaaS، امکان نظارت و مقابله با حوادث سایبری را برای سازمان‌ها فراهم کرده است. این سرویس با کاهش زمان شناسایی و پاسخ به حوادث امنیتی، امنیت سازمان‌ها را در سطح بالایی حفظ می‌کند.

مرتضی فرخنده‌پور، مدیر تحقیق و توسعه آبالون

متخصصان آبالون در خدمت سازمان‌ها

«مرتضی فرخنده‌پور»، مدیر تحقیق و توسعه آبالون در این رویداد، دیتاسنتر ابری (VPC) این شرکت را معرفی کرد.

دیتاسنتر ابری آبالون همه امکانات یک دیتاسنتر فیزیکی را روی محیط ابر ارائه می‌دهد. به گفته فرخنده‌پور، پنل پیشرفته VPC در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد که از آن طریق، می‌توانند همه سرورهای خود را در پنل مبتنی بر اوپن‌استک و به صورت شخصی‌سازی‌شده مدیریت کنند.

«شهروز نساجی»، متخصص فروش سازمانی آبالون نیز به تشریح سرویس‌های دوآپس پرداخت و گفت: «با این راهکار، متخصصان DevOps آبالون در کنار تیم عملیاتی سازمان‌ها قرار می‌گیرند و فرایندهای سفارشی‌سازی، طراحی، نصب، راه‌اندازی و پشتیبانی و مانیتورینگ سرویس‌های سازمان را مدیریت می‌کنند. این راهکار به سازمان‌ها کمک می‌کند تا با حذف نیاز به استخدام نیروهای متخصص، در هزینه‌های عملیاتی خود صرفه‌جویی کنند.»

عرضه آبجکت استوریج آبالون از سال آینده

«حمید رضوی»، مهندس کلاد این شرکت، نیز با بیان اینکه آبالون راهکارهای ذخیره‌سازی مختلفی از جمله SDS برای نیازهای عمومی ذخیره‌سازی روی سرور ابری و دیتاسنتر ابری، لوکال استوریج برای نیاز به بالاترین سرعت ذخیره‌سازی و مناسب برای دیتابیس‌های بزرگ، در کنار آبجکت استوریج ارائه می‌کند، اعلام کرد که آبجکت استوریج آبالون از سال ۱۴۰۴ در دسترس خواهد بود.

او درباره راهکارهای پشتیبان‌گیری آبالون نیز توضیح داد: «بر اساس ملاحظات امنیتی، بک‌آپ دارایی‌های دیجیتال سازمان‌ها را می‌توان در دیتاسنتری با حداقل فاصله ۳۰۰ کیلومتری از دیتاسنتر اصلی ذخیره کرد.»

امیرحسین دلاور، مدیرمحصول آبالون

معرفی شبکه توزیع محتوای آبالون 

در بخش دیگری از این رویداد، «امیرحسین دلاور»، مدیرمحصول آبالون، به  تشریح سرویس CDN این شرکت پرداخت.

به گفته او، شبکه توزیع محتوای آبالون با پاپ‌سایت‌های توزیع شده در سطح ایران و جهان، از اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت مشتریان این شرکت در برابر تهدیدات سایبری از جمله حملات DDoS محافظت می‌کند و محتوا با سرعت بالاتر و به‌صورت بهینه‌تر به دست کاربران می‌رسد.

او ادامه داد که شبکه توزیع محتوای آبالون با ظرفیت مقابله با حملات سایبری به اندازه ۳ ترابیت بر ثانیه و پاسخ به ۵۰۰ میلیون درخواست در ساعت، در ۵ قاره جهان پاپ‌سایت دارد و آپ‌تایم آن ۹۹.۹۹ درصد است.

عرضه کوبرنتیز ابری 

«علی قنبری»، مدیر ارشد تکنولوژی آبالون، نیز از عرضه سرویس کوبرنتیز سازمانی ابری (KaaS) خبر داد.

به گفته او، این سرویس با داشبورد مدیریتی پیشرفته،‌ امکان مدیریت کانتینرها و سرویس‌های سازمان را فراهم می‌کند.

قنبری همچنین درباره طراحی مهاجرت به ابر توضیح داد: «ما در آبالون سرویس‌هایی را به صورت شخصی‌سازی‌شده ارائه می‌دهیم و سازمان‌ها می‌توانند کل فرایند مهاجرت خود از زیرساخت‌های سنتی به ابری را به ما بسپارند.»

محمدرضا عماد، مدیر پشتیبانی آبالون

پشتیبانی حرفه‌ای و مدیریت مشتریان

«محمدرضا عماد»، مدیر پشتیبانی آبالون، در مورد خدمات پشتیبانی شرکت گفت: «ما دیگر به پشتیبانی واکنشی بسنده نمی‌کنیم، بلکه به سمت پشتیبانی فعال رفته‌ایم و با پیش‌بینی و پیشگیری از مشکلات، تجربه کاربری بهتری را برای مشتریان فراهم می‌کنیم. تیم‌های تخصصی ما به‌صورت ۲۴ ساعته و کاملاً رایگان، در کنار مشتریان هستند.»

«رضا حیدری»، مدیر اکانت منیجرهای آبالون، نیز گفت: «هر مشتری سازمانی در آبالون یک اکانت منیجر اختصاصی دارد که به‌صورت دقیق درخواست‌های آن‌ها را پیگیری می‌کند. این خدمات کاملاً رایگان است و ۹۱ درصد از مشتریان از آن رضایت کامل دارند.»

چشم‌انداز آینده

حسام‌ زاریان در پایان این رویداد گفت: «تیم ۱۳۰ نفره آبالون و بیش از ۱۰۰ همکاری استراتژیک که ایجاد کرده‌ایم، نشان‌دهنده تعهد ما به ایجاد یک زنجیره ارزش کامل برای سازمان‌هاست. از این لحظه، ابرزس و ابرامین با نام آبالون فعالیت می‌کنند و به‌عنوان یک ارائه‌دهنده راهکارهای جامع سازمانی، به مشتریان خود خدمات ارائه می‌دهند.»

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی