مدیرعامل اسنپ: برای عرضه استارتاپها در بورس نیازمند دستورالعمل حمایتی و جامع هستیم
بهنظر میرسد ضوابط جدید هم گرهای از مشکلات استارتاپها حل نمیکند.
مدیرعامل اسنپ اعتقاد دارد ضوابط جدید پذیرش شرکتهای دانشبنیان گرهای از مشکل بورسیشدن استارتاپها باز نمیکند. به باور خلج، برای این مهم بایستی دستورالعملی فراگیر و حمایتی تنظیم شود که پاسخگوی دغدغه همه فعالان این حوزه باشد.
سازمان بورس بهتازگی ضوابط جدیدی برای پذیرش شرکتهای دانشبنیان حوزه اقتصاد دیجیتال، فناور و خلاق در بورس تهیه کرد. این مصوبه تغییراتی نسبت به ضوابط پیشین دارد، اما آیا این تغییرات، چالشهای حضور استارتاپهای حوزه اقتصاد دیجیتال در بورس را رفع میکند؟
«محمد خلج»، مدیرعامل اسنپ در پاسخ به سؤال دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا ضوابط جدید به بورسیشدن استارتاپها کمک میکند یا خیر، گفت:
«به اعتقاد من، مصوبه جدید بیشتر از اینکه به ورود شرکتهای استارتاپی در بورس کمک کند، در جهت حفظ منافع سهامداران و سرمایهگذاران است. برای ورود شرکتهای دانشبنیان به بورس نیازمند یک دستورالعمل فراگیر و حمایتی هستیم که تمام دغدغههای سرمایهگذاران، سهامداران، شرکتها، حاکمیت و... در آن گنجانده شود.»
او با اشاره به اینکه مصوبه قبلی سازمان بورس مختص فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال بود، گفت: «مهمترین تفاوت مصوبه جدید این است که طیف بزرگتری از شرکتهای دانشبنیان در آن گنجانده شده است. این طیف جدید شامل شرکتهای دانشبنیان حوزه اقتصاد دیجیتال، فناور و خلاق میشود.»
مدیرعامل اسنپ در ادامه این نکته را یادآور شد که بسیاری از شرکتهای این حوزه کوچک هستند و سوددهی پایینی دارند و به همین دلیل علاقه یا توان حضور در بورس را ندارند.
خلج با اشاره به اینکه در مصوبه جدید، هیئت پذیرش به یک هیئت تخصصی و ویژه تبدیل میشود، اعتقاد دارد این امر در فرایند بورسیشدن استارتاپها تأثیرگذار نیست: «زیرا نظر این هیئت – که بیشتر روی مسائل فنی متمرکز است – در پذیرش یا شرایط احراز صلاحیت شرکتها در بورس تأثیر بسزایی ندارد.»
مدیرعامل اسنپ تأکید دارد قبل از هر چیز باید شرکت آمادگی داخلی و بلوغ لازم برای ورود به بورس را پیدا کند که این امر گاهی نیازمند تغییرات ساختاری، حقوقی، سهامداری، مالی و… است: «این فرایندها بنابر میزان تغییرات موردنیاز، میتواند زمانبر باشد. دغدغههایی نیز از سمت حاکمیت وجود دارد که باید به آنها پاسخ داده شود.»
خلج معتقد است پس از اینکه فرایندهای داخلی طی شد، قوانین موجود میتوانند به ورود استارتارپها به بورس کمک کنند یا برعکس، محدودکننده باشند.
«حمید محمدی»، مدیرعامل دیجیکالا نیز چندی پیش در پاسخ به سؤال دیجیاتو درباره عرضه اولیه سهام این شرکت گفت منتظر اذن ورود به بورس هستند: «بایستی دستگاهها و نهادهای مختلف با ورود دیجیکالا و سایر کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال به بورس موافقت کنند.» اما زمان محدودی برای پاسخ به استعلام صلاحیتی که در مصوبه جدید نیز وجود دارد، تعیین شده است.
بهنظر میرسد سازمان بورس بهتر است با برگزاری جلسات بیشتر با شرکتهای فناور که اثرگذاری بالایی در جامعه دارند، ضوابط جامعتری را تنظیم کند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.